מבקש להתייעץ

סוקול1

New member
למבקש להתיעץ

אתה השתגעת? שב בבית וגדל את הילדים שלך. קריירה בים משמעותה העדרות ממושכת מהבית.
אני מבין שנמאס לך מאשתך אבל מהילדים ?.
תתיעץ עם מטש הוא היה שם. בים בצי הסוחר.

mishukz

New member
מבקש להתייעץ

אני בן |35, נשוי+2, גר במרכז, עבודה מסודרת. תמיד חלמתי על ים, ספינות, אבל מסיבות שונות לא הלכתי בכיוון. בשנים אחרונות "הדחף הפנימי " משתלט עליי יותר ויותר, והתחלתי לחפש אפשרויות להגיע לתחום. בעקבות חיפושים באינטרנט הגעתי לאפשרות להיות קצין ים בצי סוחר. יש לי תעודת הנדסאי אלקטרוניקה בנוסף לתואר פיננסי. האם, לדעתכם, כדאי לחשוב בכיוון, רציתי, שתגידו את דעתכם, כל מה שנראה לכם.
תודה מראש,

קשה מאוד להמליץ או לשלול, רק קח בחשבון

ששינוי כזה הוא לא מתקרב למקומך היום, זה דורש עבודה לא סדירה וכן העדרות ממושכת מהבית,אבל אני אוהב ללכת עם הלב .

nissim60

New member
עצה...

אני אמנם לא מכיר אותך אישית וגם לא את אופייך אבל על פניו נראה שזה לא בשבילך.
הסיבה - גם גילך המתקדם וגם מצבך האישי.
המשכורות בצי הסוחר לא משהו. הצי הישראלי מצומצם, והעבודה באוניות של היום לא דומה לעבודה שחוו ימאים וותיקים יותר באוניות של שנות החמישים והשישים.
חוץ מזה שאלת מה חושבת על כך אישתך? ומה עם הניתוק מהילדים? היום אתה אולי חוזר מהעבודה בשמונה בערב, אם תפליג בים תחזור מהעבודה אולי בשמונה בבוקר אבל באיחור של שלושה חודשים. אם תלך עם הלב לדעתי צפוי לך שברון לב. פנה לענף היאכטות - גם תישאר קרוב לבית וגם תוכל לעסוק בכך בשעות הפנאי. אם תרצה להפוך את ההובי לעסק או לעבודה הדרך לא תהיה ארוכה.

mishukz

New member
למה התכוונת?

למה הכוונה, שהמשכורות לא משהו והעבודה שונה מאשר בשנות חמישים-שישים?
ועוד, איך פניה לענף היאכטות תפתור את הבעיה ? איך ההובי (יאכטות) אתה הופך לעבודה?

DaSaILoR

New member
אני בטוח שתחום היאכטות יספק אותך יותר...

בנוסף, למיטב ידיעתי מעל גיל 27 כבר לא מגייסים לצי הסוחר...
(אולי אני טועה...)

DaSaILoR

New member
תלוי מה מחפשים

אם מחפשים קריירה אז כנראה שבצי הסוחר זה יותר קל.
אך בתחום היאכטות זה יכול להיות גם תחביב, עם השנים והנסיון קיימת גם האפשרות להעביר יאכטות ממדינה למדינה בתשלום (delivery)...
אפשר להדריך, להפעיל ספינה מסחרית (הפלגות sea time, הצעות נישואים וכיו"ב...) ובין לבין להפליג בשביל הכיף.

אבל היי... כל אחד יודע מה טוב לו....

בהצלחה

mishukz

New member
תודה לכולם, שענו

ראשית, כן, המון תודה לכל מי שענה !!
שנית, אני שומע הרבה, שצי סוחר היום- זה לא כמו שהיה, אין תמורה בעבור ההשקעה. אבל יש מישהו, שהיה בצי סוחר (ולא צי סוחר של פעם) ויכול להגיד את דעתו?

mishukz

New member
היי, אלעד

ראיתי את המסר שלך רק עכשיו. בוא, נדבר כבר מחר, בסדר? מישה 0542081980
ביי

סינבד

New member
עשית משהו רע?

מגיע לך להיות בכלא?
אלו השאלות שהייתי שואל את עצמי (לקראת החלטתי לפרוש מצי הסוחר) כל פעם שהפיילוט נתן את ההוראה לשחרר את כל החבלים.
בסופו של דבר, כאשר אתה בים לא תוכל ללכת יותר רחוק מאשר מהחרטום על לירכתיים ובחזרה, בד"כ אפילו את זה לא תעשה.
בדיוק כמו בכלא.

למה בדיוק זה מגיע לך?

מטש

New member
עשיתי הרבה דברים רעים

אבל אני לא יכול להסכים איתך. אישית השנים שעברתי בצי הסוחר היו שנים יפות והייתי חוזר עליהן שוב. ואני מכיר אנשים שנהנים מההפלגה עד היום. מצד שני זה במפורש לא מתאים ולא מומלץ לכל אחד, בדיוק כמו שלא כל אחד נהנה מכדורגל או פסנתר או הפלגה ביאכטות. וזה תלוי בהרבה גורמים - סוג האנייה והקו שהיא עושה והצוות וחברת הספנות ועוד. בהחלט לא עבור כל אחד.

ןלגבי בית הסוהר, זה נכון גם ביאכטות - ופה החרטום הרבה יותר קרוב לירכתיים.

zina71955

New member
אכן - עשיתי הרבה דברים רעים בחיים - מודה

אבל צי הסוחר לא היה אחד מהם.

d19511

New member
כימאי "של פעם".. לא ממליץ לך.

הפלגתי אחרי הסדיר..לרווקים זה מתאים ..פעם הצעירים היו הולכים לצי והיום נוסעים להודו..ולכל מיני חורים בעולם..
אתה כבר בעל משפחה וזה לא מתאים.והיום לזוגות צעירים קשה מאוד על החוף..ומה יהיה כשתהיה בים?
ענו לך פה ימאים וותיקים.שמע לעצתם.
לך לכיוון יאכטות.ותהנה מהים..וגם קל"ב...

בהצלחה.

gerson1

New member
לך עם הלב ותנסה, מניח שעל שצא ניסית תתחרט

כך נראה גשר בספינת נוסעים חדישה יחסית
ומשם
ידידי
הכל פתוח

למעלה