מבקש להתייעץ איתכם....

מבקש להתייעץ איתכם....

לאחרונה, פנתה אליי קבוצת משפחות, על מנת שאדריך אותם על בסיס חודשי. היות, ואין זה סוד, שבימים אלו, פרנסתי מגיעה מנהיגה, ואני כמעט שלא מדריך, בטח לא באופן עצמאי, אלא רק דרך סוכנים, אין לי פוליסת ביטוח מטיילים, דבר שאני לא מוכן להדריך באופן פרטי בלעדיו. הקבוצה אמרה שהיא משחררת אותי מביטוחף ואני עדיין חושש. מה דעתכם? חגי

../images/Emo32.gif ../images/Emo93.gif על טופס דומה

תשנה את הסעיפים הרלוונטים כפי שזה מתאים לך

מיכה, אין לטופס שום ערך

על פי נוהל סדר הדין במדינת ישראל ישנה אחריות שילוחית על מורה הדרך ולכן איננו יכול לטעון שהוא פטור מאחריות גם אם יחתמו לו על 10 טפסים, הוא אחראי, ובמקרה של תאונה או כל תקלה אחרת, הנפגעים יתבעו את מורה הדרך בתביעה אזרחית ולא תהיה לו שום חזקה בבית המשפט לטעון לחוסר אחריות, והדבר היחידי היכול לחצוץ בינו לבין התובעים היא רק פוליסת ביטוח או משרד שדרכו הוא עובד.

מאיר, יכול להיות שאתה צודק

את הטופס הזה ניסח לי חבר שהוא עורך דין - מהבכירים. אבל יתכן, שיש באמת הבדל מהותי בין הדרכה בשכר לבין הדרכה ללא קבלת כל תמורה. את הטופס הזה ביקשתי מהחבר לנסח לי לטיולי "נשמה" (בעיקר גלישת מצוקים) שאני עושה מפעם לפעם עם חברים קרובים, ובהם כמובן שאינני גובה כל תמורה. ואת זה עשיתי לאחר ששמעתי סיפור מדהים מחבר: "ערב אחד באו לביתו מספר חברים לביקור, חברה אחת נתקלה במדרגה, נפלה ושברה את ידה. לא עברו מספר ימים, וזוג החברים (המארחים), קיבלו תביעה לתשלום פיצוי לאותה חברה שמעדה בביתם" גם זה נקרא חברים?

פעם.......

כשעוד הייתי תמים (גם היום יש לי "יציאות" של תמים לפעמים) חשבתי שכשאתה עוזר למישהו אתה עושה מעשה טוב ולא ידעתי שזה לא כך, בעת סיור ראיתי מישהו עם רכב תקוע. התברר שהוא רופא שהוזעק לטפל דחוף בחולה ונתקע עם הרכב. אמרתי לו שאני יכול להזעיק לו אמבולנס להסעה, אבל הוא לא רצה, אמרתי שאם זה בתחום העיר אני מוכן להסיע אותו, הוא לא רצה, רק ביקש דחיפה קלה להניע, אמרתי לו שיש עם זה בעיה כי עלול להיגרם נזק, הוא טען שהוא מוכן לחתום שכל אחריות לנזק היא עליו. ערכתי אירוע ושאלתי את קצין היחידה והוא אישר, ואמנם החתמתי אותו על טופס האירוע שכל נזק הוא על אחריותו גם לרכבו וגם לניידת. דחפתי אותו עם הניידת והוא הניע מיד אבל פנס מכוון הכיוון הזעיר נשבר. הוא הגיש תביעה נגד המשטרה (אני הייתי מכוסה כיוון שהקצין אישר) ובבית המשפט עורך הדין שלו טען שהאיש היה בלחץ דחיפות הנסיעה ולכן ההסכמה בטלה, והאיש זכה !!! וכך אם מחיר הפנס היה נאמר 10 שקלים ושכר עורך הדין 500 שקלים, הוא זכה בכיסוי מחיר הפנס 10 שקלים, הרכבתו על ידי חשמלאי רכב עוד 120 שקלים, 500 שקלים לעורך הדין, דמי אבטלה 230 שקלים, בסך הכל קיבל מהמשטרה סכום של 860 שקלים על פנס זעיר שבור שערכו 10 שקלים. ומה בקשר להתחייבות? אז מה אם הוא חתם? לשם כך ישנם עוכרי-דין שמוכנים לשקר ולרמות ולהונות ולהרוס אנשים, העיקר שירויחו כסף מאוס. עוכרי-דין.

ובקשר לחברים

פעם ביקש מישהו שהיה חבר, שאדריך טיול ג'יפים בגליל התחתון, אבל לא רצו לשלם, אז לא הדרכתי, ומכיוון שהיינו חברים ביקש שאבוא לטיול כמטייל, כחבר, הסכמתי, ונסענו. ליד תל רכש ביקש שאספר קצת על המקום וסרבתי, גם לבקשה "אבל אנחנו חברים" ואמרתי לו שאם האנשים הללו מסרבים לשלם, שידריכו בעצמם (חוץ מהחבר הזה לא הכרתי איש מהמשתתפים) ואני בטיול רק כמטייל. אחת המטיילות אמרה לי שאני חרה של מדריך כי אני לא מסביר שום דבר, אמרתי לה שאני לא מדריך, אני מטייל כמו כל אחד, אז ברוב חוצפה היא טענה שהובטח שיהיה מדריך בטיול. בהמשך אחד מכלי הרכב ניזוק, והאיש דרש לדעת מי חברת הביטוח שלי כי הוא רוצה לתבוע כיסוי הנזק, הפניתי אותו למי שהזמין אותי לטיול והייתי נוכח, ובלית ברירה ההוא הודה שאני בטיול כמטייל ולא כמדריך, ואז המטייל הגיש את התביעה נגד מי שאירגן את טיול החברים בשבת, וזה עלה לו בסך הכל כולל עוכר-דין שהוא היה נאלץ לקחת, משהו בסביבות 7000 שקלים. שומר נפשו ירחק כמו מאש מהחיבור הקטלני של ישראלים+כסף

שלא תהיה טעות!!!

אם וכאשר תהיה הדרכה, היא לא תהיה בחינם. ולכן, מיכה, הטופס אינו רלוונטי. השאלה היא, ובעבר היה לי ביטוח, כאשר ההכנסות הצדיקו את זה, אולם בשביל קבוצה אחת של פעם בחודש, לא שווה לי לחדש את הפוליסה. הפוליסה שלי בעבר, הכילה סעיפים, שמצאתי אותם חשובים לעבודה שעשיתי, ועלתה לא מעט כסף. היום, ההכנסות עדיין אינן מצדיקות את העניין. חגי

הצעתי לך רעיון להחתמה לא אמרתי

שתדריך חינם. גם אני נמצא בדילמה כמו זו שלך. בעצם לא בדילמה, פשוט לא!!! כי מה שהיה נכון עד אוקטובר 2000, כבר לא רלוונטי לימינו אלו.

ביטוח והדרכת מטיילים

בחברה שלי קיימת פוליסה המכסה מורי דרך המעוסקים דרכי, יש אפשרות לאפשר לך להיות מבוטח דרכי, תתקשר.

כדי לא למות מהתקף לב

לעולם לא אדריך טיול באופן עצמי למרות שיש עלי לחצים רבים, גם בארץ וגם בחו"ל, רק דרך סוכנות.

זה נוגד לגמרי להסברי יורם שוורץ

שים לב לפוליסה אין אפשרות לכסות טיול פרטי תחת הביטוח שלך גם אם אתה משלם למדריך יש כמה תנאים בסיים אחרת זה מכירת ביטוח וזה בניגוד לפוליסה

yoramsch

New member
חיזוק מיורם שוורץ

נאה ומדוייק דרשת צפריר. ביידא , מציע שנדבר על זה.

למעלה