מבקש חוות דעת.......

shahkom

New member
מבקש חוות דעת.......

במשמרת האחרונה שלי יצאנו לכאבים בחזה ובנוסף הוציאו נט"ן מהקצה השני של העיר. הגענו לבית החולה (בן קצת פחות מ 50) הוא עמד צחק איתנו והכל היה טוב ויפה איתו. האיש התלונן על כאבים בצד שמאל של החזה עם הקרנות ליד שמאל במשך שעתיים. המדדים שלו היו תקינים ל"ד 150/90 (הוא טוען שהוא התרגש) דופק 88 סדיר ונשימות 16. בשלב זה רצינו לבטל את הנט"ן ואז גילינו שהאיש עובר כל כמה שנים פרפור פרוסדורים ןמאושפז בגלל זה. אז החלטנו להשיאר את הנט"ן ולא לקחת סיכון (החולה עמד על שלו להתפנות לביה"ח בו הוא מטפול שהנסיעה מביתו לשם נמשכת בין 25 - 35 דקות במקרה הטוב), העדפנו שיעשו לו א.ק.ג בנט"ן ולוודא שהכל תקין מאשר לפנות אותו. הנט"ן הגיעה וחברנו איתו. לאחר כ 7 דקות הנט"ן מודיע שהוא מפנה לבי"ח בנסיעה רגילה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן (עוקץ)... => הא.ק.ג היה תקין ולא היו בו שינויים. כשחזרנו לתחנה נשעמו חילוקי דעות על השיכולים שלנו. אני מעוניין לשמוע את דעותיכם.. מה אתם הייתם עושים?

Action force

New member
דעתי

תקשיב, כבר ראיתי חבר שלי,ועושה לי אוטם מול העיינים מבלי שראיתי, מחייך, צוחק, רץ, ולא מרגיש כלום, אחר כך קצת דקירות, קצת כבד, ורק אחרי שעתיים הלך לקופ"ח, הלך לשם ברגל (8 ק"מ), ומשם האט"ן פינה אותו, בהכרה מלאה! והחבר הזה בין 32! צעיר לא? מעשן מידי פעם? אבל לחץ תמידי! שאלה לי אליך: היה איתכם מוניטור? היה איתכם פאראמדיק? עשיתם א.ק.ג? (לפני בואו של הנט"ן) זאת אומרת, היה לי איזשהו אמצעי לשלול בעיות קארדיאליות? לא! לא! ולא! אחד גדול! ולכן בדיוק, הייתי ממתין לנט"ן, אבל, תלוי בזמן הגעה שלו, חושב על חבירה, חושב על פינוי, אבל מחפש את הדרך המהירה ביותר להביא את החולה, לאמצעי שלילה (מלר"ד \ נט"ן) בנושא יעד הפינוי, זה שיקול הפאראמדיק, שיפנה לאן שבא לו. במידה ויש "דרישה" גדולה לנט"ן באזורך אז הייתי מפנה לבית החולים הקרוב ביותר, ולאחר מכן, שהחולה יבקש העברה. בבקשה!

undervision

New member
ברור נט"ן אבל...

איך זה שלמרות הכאבים חשבתם לפנות לבד(בשלב שעוד לא ידעתם על ההפרעות קצב)? אסור להפוך השערה לדרך טיפול.

amitp

New member
במידה וזמן הפינוי קצר

(מספר דקות) יש הצדקה לפינוי דחוף על ידי אמבולנס רגיל. מדובר על חולה יציב (כפי שנראה לפי התיאור) ועדיף שיגיע בתוך מספר דקות לקבלת טיפול דפיניטיבי בבי"ח, מאשר שימתין את הדקות האלה עד שהנט"ן יגיע, יבדוק, יתן טיפול ראשוני ויפנה לבית-חולים. ההצדקה העיקרית לנט"ן במקרה הזה הוא החשש שהחולה יתדרדר תוך כדי הפינוי הארוך, ואז אין לך הרבה מה לעשות ברגיל. אם הפינוי קצר הייתי מפנה חולה כזה בלי להמתין (או לחבור, אם אין אחד קרוב מאוד) לנט"ן - חבל על הזמן שיעבור עד שהנט"ן רק יתחיל לבדוק. חולה כזה יעבור בדיקה וטיפול (ותזכרו - מדובר רק על טיפול תרופתי התחלתי) על ידי נט"ן במשך לפחות רבע שעה. במידה ומשך הפינוי קצר - החולה יכול היה כבר מזמן להיות ביחידה לטיפול נמרץ לבבי (אם מצבו מצדיק) - ולקבל טיפול מתקדם הרבה יותר.

amitp

New member
אה - ויונתן

אני מסכים (כמעט :) ) ב-100% עם מה שכתבת - נכון (מאוד), אבל רק הערה קטנה אחת - אתה רוצה להביא את החולה כמה שיותר מהר לא למקום בו ניתן יהיה לשלול את הכיוון הקרדיאלי, אלא למקום בו ניתן יהיה לטפל באירוע קרדיאלי, אם הוא אכן מתרחש..

למעלה