מתוך כתבה שלי בנושא פדלים קליפלס
בעיתון אופניים האחרון. הטקסט הבא הינו בגדר אוסף עיצות שלי הבאות מתוך נסיון אישי ונסיון של רוכבים-חברי פורום-בעלי מקצוע שעזרו לי ללמוד על התחום.כל העושה שימוש בעצות ובמידע עושה זאת על אחריותו האישית בלבד (כמו כל דבר שעושים עם האופניים בסופו של דבר...). המלצתי האישית היא לכל מי שרוכב עם פדלים קליפלס לרכב תמיד (!) עם מגניי ברכיים +מרפקים + כפפות עם רפידות עבות נוסף על הקסדה האלמנטארית. רוב הנפילות שנובעות מאי השתחררות בזמן מפדלים קליפלס נבלמות בצורה מושלמת על ידי מגניי מרפקים ,ברכיים ורפידות הכפפות. הנפילות הן נפילות על הצד במהירות איטית יחסית, לעיתים קרובות ממש ממצב עמידה ולכן למגנים יש ערך רב בספיגת מכה שאם תהיה ישירה לברך או למרפק עלולה להיות מזיקה אבל אם אתה עם מגנים היא אפילו לא תשרוט. תהליך הלימוד / רכיבה: חלק א- התרגלות לשיטה. זהו השלב הראשוני של התרגלות לכל העניין ,אני ממליץ לבצע אותו או כשהאופניים מחוברים למתקן איזון (טריינר) בחנות בה אתם רוכשים את הציוד או בפינה פנויה מציבור של פארק או גינה רצוי על אזור הדשא. מומלץ להישען על איזה ספסל ולתרגל מספר רב של פעמים התחברות והתנתקות בכל רגל. הטוב ביותר יהיה שמוכר מנוסה יתרגל אתכם בעניין בחנות בה אתם רוכשים את הציוד או בחנות בה אתם מקבלים בדרך כלל שירות. חזרו שוב ושוב (ושוב אם צריך) עד שתרגישו שהבנתם את הפרינציפ (דריכה למטה וקצת קדימה לנעילה – תנועה הצידה במין צעד ברווז לשחרור) חלק ב- חיבור בין הטכניקה לפעולות רכיבה בסיסיות. בחרו מדשאה חביבה ופנויה מקהל ורכבו כשאתם מחוברים. כעת נסו תוך כדי רכיבה להשתחרר ולהתחבר שוב ושוב (ועוד הפעם ושוב אם יש צורך) עד שתרגישו שהבנתם את הפרינציפ של התחברות והשתחררות תוך כדי דיווש. כעת עברו לשלב הבא- האטו את האופניים בצורה מבוקרת שחררו רגל ואז בצעו עצירה סופית. חזרו על התהליך שוב ושוב. חלק ג- עצירות חדות יזומות עצמאית. או קיי עד עכשיו הכל היה יחסית רגוע, השלב הבא הוא ללמוד ולתרגל עצירות והתנתקויות מהירות. לשם כך וודאו היטב שאין איש במסלול הטיסה על המדשאה ושגרו את עצמכם. לאחר זמן קצר עצרו בבת אחת את האופניים ובצעו השתחררות מהירה מהפדלים במקביל. רמז קטן – אם עצרתם והגעתם למצב בו הורדתם רגל לקרקע לפני שנפלתם על הצד (עדיין מחוברים לפדלים...) – הצלחתם בתרגיל הזה ! חלק ד – עצירות חדות והשתחררויות לא יזומות עצמאית. בחרו אובייקט דימני כלשהו – רכב שאתם רואים מרחוק , הולך רגל כל דבר שזז או יכול לזוז או לעצור לפתע ללא התראה מוקדמת. סמנו לעצמכם "טריגר" למשל – כשהאיש שהולך שם ישנה כיוון או ירים יד אז אני עוצר על המקום, או כשהילד על הנדנדה יעצור אז גם אני אעצור. כך תתרגלו עצירות חדות והתנקויות מהירות שלא אתם קובעים את עיתויים. זהו אחד התרגילים היעילים ביותר לדעתי לרוכב שהמסתגל לפדלים קליפלס. חלק ה- יציאה לרכיבה תכל'ס. ערנות: אמרתי לכם – חוקי המשחק מעכשיו השתנו לנצח ! מי שרוכב עם קליפלס חייב להקדיש ערנות יתרה וריכוז רב על מנת לצפות ולהתמודד עם מצבים של התנתקות מהירה מהפדלים. הבט קדימה: לא רק פשוטו כמשמעו אלא גם הבט קדימה וגם חפש את המכשול שעלול לגרום לך לעצור או להוריד רגל- תכנן בקפידה כל מהלך ניראה לעין של רכיבה. למד לפול ברוח ספורטיבית: אם לא נגרם לך שום נזק פיזי פרט לבושה ולפרצי הצחוק הרמים של שותפך לרכיבה (והם יצחקו ..סמוך עלי , מילה של פדלאה) זנק כנשוך נחש ועלה על האופניים מהר ככל האפשר. זה טוב לרוח הלחימה ולנחישות. זה גם ימהר לסתום לחברים שלך את הפה הצוחק כי הם יהיו עסוקים בלרדוף אחריך... זהירות ובחירת נתיבים נכונה: המנע בכל תוקף מרכיבות באזורים עירוניים צפופים במהלך תקופת ההסתגלות לקליפלס. זכור ! רוב הנפילות הן על הצד תוך כדי ניסיון עצירה או מכשול מפתיע ליפול על הצד בשביל או על מדשאה זה משהו אחד , לפול על הצד כשהצד הוא למעשה נתיב תחבורה סואן ...טוב בואו לא נחשוב על זה יותר מדי. לסיכום, זכרו, כעת כשאתם רוכבים עם פדלים קליפלס אתם מחוברים לאופניים, אל תתנו לנתון הזה לצאת מריכוז הרכיבה שלכם. תצטרכו ללמוד לרכב מחדש על כל המשתמע מכך, עומס פידול, מיקום כיסא,זווית כיסא. תצטרכו ללמוד כיצד מתמודדים עם מכשולים בדרך וכיצד לתכנן חכם יותר את הנתיב שלכם. אתם תיפלו כמה פעמים, זה בטוח , אבל אני מאמין שכולם תגיעו איתי למסקנה ש"איך פעם היו יכולים בכלל לחשוב על רכיבה בלי פדלים קליפלס". שלך בברכה -הפדלאה. ******************* כותב הודעה זאת עובד כיום עבור חברה המייבאת משווקת ומוכרת אופניים וציוד אופניים כפי שדובר בו לעיל ********