בתור מי שמשתמש ב-Gmail יותר מעשור
וגם עובד בחברה שלפני מספר שנים החליפה שרת Exchange ארגוני בשירות Google Apps אני חייב לשאול:

באלו בעיות בדיוק נתקלת עם Gmail?
זו שאלה רצינית, כי אני רוצה לדעת מה התלונות.

אני לא מכיר את הפרטים וכל הפיצ'רים של השירות בתשלום של MS.
אבל, אני לא רואה סיבה לשלם כסף על שירות מייל פרטי שלי, כשהפרטיות לא מובטחת.

Gmail הוא לא לגמרי חינם - הוא לא עולה כסף, אבל הוא כן סורק מיילים לצורכי פרסום.
גם זה מחיר.
מצד שני, אני בטוח שאם נחטט היטב בכל ה-EULA וה-TOS הענקיים שמתלווים לשירותי MS נגלה שגם היא לא חפה מפשע בנקודה הזו, במיוחד לאור כמות המידע ש-Windows 10 אוספת על משתמשים.

אני כן נאלץ לעבוד בימים האלה מול שרת Exchange מסוים.
זה סיוט - אני יודע שפה זה פורום Windows, אבל התפקיד שלי לא מאפשר לי לעבוד על מערכת ההפעלה הזו (וטוב שכך, אבל לא נכנס לדיון הזה).
אז כמובן ש-Outlook אין לי.
וה-OWA החליט משום מה, שהוא לא תומך בדבר פשוט כמו כיוון פסקה בדפדפן שאינו IE (לא יודע, אולי גם ב-IE לא, שנים לא ראיתי אחד).

הכפתורים קיימים, אפשר להציג אותם בסרגל הכלים, אבל, הם מיד הופכים לאפורים ומושבתים.

אז, אם אני בממשק אנגלי, אני לא יכול לנסח מייל בעברית שלא יתחרבש עם סימני פיסוק ומונחים באנגלית, ואם אני בממשק עברי אני לא יכול לכתוב מייל תקין באנגלית.

ואם זו לא צרה מספקת: עד שזייפתי UA בדפדפן כדי שיתחזה ל-Windows, הוא בכלל לא נתן לי להיכנס להגדרות כדי לשנות את שפת הממשק.

ואז כמובן יש את חלון צירוף הקבצים: לא רק שהוא לא תומך בגרירה, אלא הוא אפילו לא מאפשר לבחור מספר קבצים במקביל. צריך ללחוץ browse עבור כל קובץ בנפרד.

אלא אם יש לך Silverlight, שגם הוא כאמור לא אופציה.

ו-Gmail?
ממשק ה-Web שלהם מעולה בכל דפדפן, על כל מחשב, בכל מערכת הפעלה.
הוא תומך בכיוון פסקה ומסדר נכון עברית אנגלית גם בצורה אוטומטית וגם ידנית.
הוא תומך גרירה ושחרור של קבצים לצירוף פשוט.

הוא אפילו תומך בהדבקה ישירה של תמונות מה-Clipboard לתוך המייל!

וכמובן, באותה חבילה הוא מאפשר להעביר קבצים מצורפים גדולים מ-25MB בצורה אוטומטית ע"י כך שהוא מציע, בלחיצה אחת, להעלות את הקובץ ל-Drive ולהכניס למייל לינק שיתוף. בלי צורך בהגדרות נוספות.

אני מנחש, שאם הייתי מכיר את השירות של MS יותר לעומק, הייתי מוצא עוד כמה יתרונות לשירות של Google.
לפי כל מה שראיתי עד היום, MS היא חברה שעוד לא למדה איך בונים שירות Web.

אז למה שאני אשלם לה כסף על שירות כזה?
אם מחר Google ידרשו ממני כסף על התיבה שלי, או לחלופין יציעו לי לשלם על תיבה "מכבדת פרטיות" שבה המיילים לא נסרקים, אעדיף כבר לשלם את המחיר הכספי ל-Google.

עד אז, אסתפק בשירות שתרם אכזב אותי ותרם נתקלתי באף בעיה משמעותית איתו, והכי חשוב - שלא מכריח אותי לעבוד עם מחשב מסוים בעל מערכת הפעלה מסוימת ותוכנת דוא"ל מסוימת כדי לקבל את מלוא הפונקציונליות בצורה טובה.