מבקש הסבר

Y. Welis

New member
בדוק בפורומים של MS - שם הוא מנומס. יודע ששם אין חכמות

לא כמו כאן שהוא יכול להצליף במי שבא לו (ויעיד ד"ר ארצי כאן, שהיה שק-החבטות שלו).

Y. Welis

New member
יש הפתעות... גם אם תשלם. אפילו יותר, כי אז סביר שלא תקבל

התראה לפני הסגירה. לרוב, העובדים עצמם לא ידעו שהם נזרקים, עד שעות לפני הסגירה.

הנסיון מראה שכל מיזם אינטרנטי יכול להיסגר. לפחות על מה שבחינם לא תצטרך לשלם...

רוב הזמן נח

Well-known member
כמו במקרה של אלה שהיו מנויים על שרותי טלויזיה מהלויין

עמוס 5 שהפסיק לתפקד.
אבל במקרה שלהם לפחות החברה עדיין קיימת וכנראה תמשיך לספק להם את השרות דרך לויין אחר.
לווין בשביל טלויזיה? כבל תת ימי יש לו?

&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
על יוקר המחיה שמעת?

כמה עשרות שקלים בחודש זה לא זול וזה גם מיותר לגמרי כשמדובר במוצר שניתן להשיג בחינם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

dosfer

New member
מי משתמש בGMAIL בכלל?

אם כבר אתה רוצה תיבת דואר טובה, תשתמש באאוטלוק החדשה של ווינדוס 10, אחלה של תיבת דואר, חינמית, מהירה ונוחה..
&nbsp
מה גם שאם אתה רוצה תיבת דואר חיצונית אז יש לך את תיבת הדואר של וואלה, עושה את העבודה יופי... השתמשתי בה עד שהתקנתי את ווינדוס 10, מאז אני משתמש רק באאוטלוק!

Y. Welis

New member
ב-10 זו רק תוכנה. צריך לחבר אותה לשירות. אלא אם תפעיל שרת

מייל מהמחשב (גם אפשרי; ר' הילארי קלינטון).

בז נדיר

New member
לא חביבי לא.

אוטלוק זו תוכנה הנמכרת כחלק מהאופיס, או כרכיב בודד.
&nbsp
לא באה עם WINDOWS 10 ולא נעליים.

Y. Welis

New member
אפליקציית המייל ל-10 שבאה מובנית, היא גירסה מוחלשת של

אאוטלוק (בדוק ב'אודות' שלה ותראה מס' גירסה עדכני של אופיס).
&nbsp
אבל בעניין השאלה שלו - נראה שהוא ערבב בין *שירות* מייל (באינטרנט) ל*תוכנת מייל* במחשב.
&nbsp
וזה לא העירבוב היחידי שלו...

BravoMan

Active member
בתור מי שמשתמש ב-Gmail יותר מעשור

וגם עובד בחברה שלפני מספר שנים החליפה שרת Exchange ארגוני בשירות Google Apps אני חייב לשאול:
&nbsp
באלו בעיות בדיוק נתקלת עם Gmail?
זו שאלה רצינית, כי אני רוצה לדעת מה התלונות.
&nbsp
אני לא מכיר את הפרטים וכל הפיצ'רים של השירות בתשלום של MS.
אבל, אני לא רואה סיבה לשלם כסף על שירות מייל פרטי שלי, כשהפרטיות לא מובטחת.
&nbsp
Gmail הוא לא לגמרי חינם - הוא לא עולה כסף, אבל הוא כן סורק מיילים לצורכי פרסום.
גם זה מחיר.
מצד שני, אני בטוח שאם נחטט היטב בכל ה-EULA וה-TOS הענקיים שמתלווים לשירותי MS נגלה שגם היא לא חפה מפשע בנקודה הזו, במיוחד לאור כמות המידע ש-Windows 10 אוספת על משתמשים.
&nbsp
אני כן נאלץ לעבוד בימים האלה מול שרת Exchange מסוים.
זה סיוט - אני יודע שפה זה פורום Windows, אבל התפקיד שלי לא מאפשר לי לעבוד על מערכת ההפעלה הזו (וטוב שכך, אבל לא נכנס לדיון הזה).
אז כמובן ש-Outlook אין לי.
וה-OWA החליט משום מה, שהוא לא תומך בדבר פשוט כמו כיוון פסקה בדפדפן שאינו IE (לא יודע, אולי גם ב-IE לא, שנים לא ראיתי אחד).
&nbsp
הכפתורים קיימים, אפשר להציג אותם בסרגל הכלים, אבל, הם מיד הופכים לאפורים ומושבתים.
&nbsp
אז, אם אני בממשק אנגלי, אני לא יכול לנסח מייל בעברית שלא יתחרבש עם סימני פיסוק ומונחים באנגלית, ואם אני בממשק עברי אני לא יכול לכתוב מייל תקין באנגלית.
&nbsp
ואם זו לא צרה מספקת: עד שזייפתי UA בדפדפן כדי שיתחזה ל-Windows, הוא בכלל לא נתן לי להיכנס להגדרות כדי לשנות את שפת הממשק.
&nbsp
ואז כמובן יש את חלון צירוף הקבצים: לא רק שהוא לא תומך בגרירה, אלא הוא אפילו לא מאפשר לבחור מספר קבצים במקביל. צריך ללחוץ browse עבור כל קובץ בנפרד.
&nbsp
אלא אם יש לך Silverlight, שגם הוא כאמור לא אופציה.
&nbsp
ו-Gmail?
ממשק ה-Web שלהם מעולה בכל דפדפן, על כל מחשב, בכל מערכת הפעלה.
הוא תומך בכיוון פסקה ומסדר נכון עברית אנגלית גם בצורה אוטומטית וגם ידנית.
הוא תומך גרירה ושחרור של קבצים לצירוף פשוט.
&nbsp
הוא אפילו תומך בהדבקה ישירה של תמונות מה-Clipboard לתוך המייל!
&nbsp
וכמובן, באותה חבילה הוא מאפשר להעביר קבצים מצורפים גדולים מ-25MB בצורה אוטומטית ע"י כך שהוא מציע, בלחיצה אחת, להעלות את הקובץ ל-Drive ולהכניס למייל לינק שיתוף. בלי צורך בהגדרות נוספות.
&nbsp
אני מנחש, שאם הייתי מכיר את השירות של MS יותר לעומק, הייתי מוצא עוד כמה יתרונות לשירות של Google.
לפי כל מה שראיתי עד היום, MS היא חברה שעוד לא למדה איך בונים שירות Web.
&nbsp
אז למה שאני אשלם לה כסף על שירות כזה?
אם מחר Google ידרשו ממני כסף על התיבה שלי, או לחלופין יציעו לי לשלם על תיבה "מכבדת פרטיות" שבה המיילים לא נסרקים, אעדיף כבר לשלם את המחיר הכספי ל-Google.
&nbsp
עד אז, אסתפק בשירות שתרם אכזב אותי ותרם נתקלתי באף בעיה משמעותית איתו, והכי חשוב - שלא מכריח אותי לעבוד עם מחשב מסוים בעל מערכת הפעלה מסוימת ותוכנת דוא"ל מסוימת כדי לקבל את מלוא הפונקציונליות בצורה טובה.

בז נדיר

New member
שאלה

היכן כבודו עובד ?
האם עבדת בחברה גדולה ?
&nbsp
במילים אחרות אני רוצה לומר ששימוש בדוא"ל וובי בארגון גדול בדיחה טובה.

BravoMan

Active member
יצא לי להיות גם וגם

** קראתי לא נכון את השאלה ולכן עורך את התשובה בהתאם **
אני עובד בחברת תוכנה קטנה יחסית.
נכון - זה לא ארגון גדול, אבל עדיין, כמות היתרונות שהרווחנו ממעבר ל-Google Apps עצומה.

לחלופין, יוצא לי לעבוד על פרויקטים עם ארגונים גדולים, וראיתי כמה כואב זה לעבוד עם דוא"ל ארגוני של MS.
אני מכיר היטב אנשים בארגונים כאלה שהתלות ב-Outlook מחרפנת אותם.
לדוגמה, חיפוש בתוך מיילים הרבה יותר טוב בממשק Web של Gmail מאשר ב-Outlook האחרון (או אחד לפני אחרון, לא ממש שמתי לב לגרסה).
כשיש לך שלוש מכשירים ויותר, שעל כל אחד מערכת הפעלה שונה, ממשק וובי נורמלי הוא הפתרון השפוי היחיד.

אז אני לא יודע לאיזו בדיחה התכוונת, אבל מעניין שתרם כתבת מילה אחת לעניין בשרשור הזה!

אני ועוד כמה משתמשים ציינו בדיוק מה הם היתרונות שאנו רואים ב-Gmail.

אתה לאומת זאת, לא ציינת ולו בעיה קונקרטית אחת שבה נתקלת עם השירות של Google.
אתה כותב שהוא רע, שהוא בדיחה, אבל מה בפועל מפריע לך?
באלו תקלות נתקלת?
מה לא עבד?
אלו פיצ'רים חסרים?

האם פתחת את השרשור הזה רק כדי לנהל שרשור הטרסות MS vs Google, או שאתה רוצה דיון קונקרטי על יתרונות וחסרונות של שתי שירותי Web שהחברות האלה מציעות?

אשמח לשמוע, ואני כותב זאת ברצינות! אלו יתרונות יש לשירות של MS ששווים את ההשקעה הכספית.
בתור אחד שמשלם 168$ על חברות שנתית ב-FSF, תשלום שהוא בגדר תרומה ואינו נותן תמורה ישירה (אני מאמין שהוא נותן המון תמורה עקיפה) וודאי לא היית לי בעיה לשלם ל-MS על שירות דוא"ל, אם הייתי רואה בו יתרון כלשהו ששווה את הכסף.

כמובן, עדיין אצטרך את חשבון ה-Google בו יושבות כל האפליקציות של הטלפון והטאבלט שלי, וגם את חשבונות הזבל איתם אני נרשם לכל מיני פורום כמו תפוז (נראה לך הגיוני לשלם על חשבון זבל?), אבל אולי בתור חשבון ראשי שהולך לתקשורת הרצינית כולל מול נותני שירות ומוסדות פיננסיים.

עם זאת, תרם הצגת אף יתרון כזה...

בז נדיר

New member
חושב שהבנתי את סיבת המחלוקת בננו.

אני מדבר על ארגון של 250 תחנות בכול מדינה.
כפול 20-30 מדינות.
מכיר מוצר מתחרה של Lotus.
בוודאי יש עוד כמה מוצרים.

BravoMan

Active member
That makes one of us...

האמת שאני לא מבין בכלל איך הגענו לדבר על ארגונים גדולים?
חשבתי שהשאלה המקורית היית על תיבות הדוא"ל של אנשים פרטיים, אלה שאין להם מחלקות IT ענקיות ושלא מחזיקים שרתים משלהם.
&nbsp
שאלת למה הם בוחרים בשירות של Google במקום של MS.
&nbsp
אז כתבתי לך על כמה דברים טובים שהשרות הזה נותן לי, והרחבתי, שעבור חברה קטנה, עדיף שמישהו אחר יתחזק את שרתי הדוא"ל, וידאג לאבטחה, גיבוי, שרידות, זמינות - והכי חשוב (זה היה אחד מכאבי ראש הכי גדולים כשהחזקנו שרת משלנו) ידאג שהדומיין והשרתים מאחוריו לא יגיעו לרשימות שחורות למיניהם בתור ספאמרים, כי מישהו זייף אותם בתור מקור למיילים שלו.
&nbsp
עכשיו, אני חוזר על שאלתי:
למה לי, עבור המייל האישי שלי לשלם ל-MS?
מה בדיוק התמורה שאני אקבל?
&nbsp
כפי שכבר כתבתי, לא ציינת באמת אף בעיה של Google.
&nbsp
אם כבר מדברים על ארגונים בין לאומיים - המון אפליקציות היום הן כבר לא תוכנות שולחניות אלא אפליקציות Web.
ארגונים מחזיקים Wiki פנימי במקום אוסף קבצי HLP או PDF או חלילה Word.
כל מה שקשור בניהול פרוייקטים מתבצע לרוב דרך יישומי Web גם אם השרתים עצמם הם פנים ארגוניים ולא ב-"ענן" של ארגון אחר.
&nbsp
בישראל, Windows עוד נפוץ כשולחן עבודה, וארגונים גדולים לא ממהרים לקבל טאבלטים, סמארטפונים, או אפילו דברים כמו Chrome book רחמנה ליצלן, ככלי עבודה, אבל בתחלס הם שם, וכבר מזמן אי אפשר להיות תלוי בתוכנת לקוח שבנויה למערכת אחת ספציפית על חומרה אחת ספציפית.
&nbsp
רוב ענקיות הטכנולוגיה כבר הבינו ש-Web, וממשקי משתמש מבוססי HTML \ CSS \ JS הם הצעד הבא.
נראה היה שאפילו MS הבינה זאת כשקבע את הכלים האלה ככלי בניית ממשק רשמיים ליישומים של Windows 8 ו-10 החל מגרסאות ה-Phone ועד לשולחני.
&nbsp
בכלל - בשנים האחרונות, מאז שנדלה לקח את המושכות, נראה כי MS צועדת לכיוון הנכון, מאמצת את קיומן של פלטפורמות אחרות, פותחת חלק ממוצריה והופכת אותם cross-platform.
&nbsp
רק מה - מעט מידי, מאוחר מידי.
&nbsp
אחרי שראיתי היכן עומד OWA הבנתי שזה לא שם, ואני לא מתפלא שאתה מתלונן על ממשק Web עבור ארגונים.
כנראה לא יצא לך להשתמש בממשק Web נורמלי.
&nbsp
&nbsp
בכל אופן, בפעם השלישית: למה שלא נעשה דיון ענייני?
תציין תלונות קונקרטיות, מה רע, מה חסר, מה מפריע?
&nbsp
או תציין יתרונות של MS: מה נותנים, היכן עובד וכו'.
&nbsp
אתה רוצה לדעת למה אנשים לא משלמים, אז אני שואל אותך: על מה? מה התמורה???

Y. Welis

New member
יש אגב חיסרון אחד (מהותי לטעמי) בג'ימייל - אי תמיכה בתיקיות

גוגל מעדיפה תיוק לפי תאגים (מציעה סינון מובנה, בעיקר ב'אינבוקס' החדשה, שכולה בעצם מימשק של מסננים).
&nbsp
כמו ההבדל בנגני מוזיקה בין רשימות השמעה לתיקיות. אני מעדיף לסדר בתיקיות. בקטע הזה אאוטלוק/אקסצ'יינג' תומך טוב יותר.

BravoMan

Active member
הכין ההבדל הזה בא לידי ביטוי?

בחשבון הביתי שלי אני עובד עם Thunderbird דרך IMAP.
בעבר עבדתי כך גם בעבודה, אבל לאחרונה עברתי לשימוש בממשק ה-Web.
&nbsp
בשתי החשבונות יש לי מספר תיקיות, שהפכו להיות "לייבלים" בממשק החדש, אבל מעבר לכינוי, אני לפחות, עוד לא נתקלתי בהבדל:
Thunderbird (כמו כל תוכנת לקוח אחרת אני מניח), עדיין מציגה אותן כתיקיות, ומסדרת בהם את המייל כתיקיות.
&nbsp
גם ממשק Web השאיר את הסידור שהיה קיים.
אומנם נוספו קטגוריות ל-Inbox הראשי, אבל עד כה התעלמתי מהן (אני לא כ"כ אוהב שינויים בהתנהגות של הכלים הבסיסיים שלי
)
&nbsp
אבל אפילו הכפתור להעברת מייל (כזה שלא סונן אוטומטית לפי כלל כלשהו), הוא עדיין עם אייקון של תיקיה.
&nbsp
למען האמת, מזמן לא ניסיתי ליצור לייבל חדש.
האם שם טמון ההבדל? תוכל לפרט בבקשה?

Y. Welis

New member
אני מעדיף למיין לפי תיקיות. בעיקר של חומרים ישנים

שאותם אני ממיין לפי שנים (מייל נשלח ושהתקבל, טיוטות וג'אנק). כך ב-PST שבאאוטלוק (התוכנה), וכן בחשבון אאוטלוק (בשרתי MS).
&nbsp
הייתי רוצה מבנה תיקיות כזה בג'ימייל. לא קיים.
ניסיתי ליצור פעם - נהיה בלגן ולא קיבל את השמות (גם לא ניתן ליצור תיקיות בתוך תיקיות).
&nbsp
המטרה - לגבות מיילים שבמחשב בלבד, לשרתי המייל. כרגע זה לא עובד בג'ימייל.
&nbsp
אגב התמיכה שלהם ב-IMAP לא מלאה. הם מעדיפים שתיכנס לאתר ולא דרך תוכנה (יש תוכנות ניהול מייל שניסו להציע מימשק, אבל מדי כמה חודשים הן חייבות להתעדכן כי גוגל משנים את הפרוטוקול; אותו הדבר עם התוכנה שהיתה יוצרת כונן וירטואלי מג'ימייל).
&nbsp

עטלפוני

New member
הרגל ? חשבון גוגל ?

היום האלטרנטיבות טובות, בעבר ג'ימייל הציע משהו שאף שירות אחר לא הציע. גיגה למייל ? לא היה דבר כזה אז. גם היום 15 גיגה נתפס לרוב האנשים ככמות אינסופית. אנשים אוהבים להשאיר את אותה כתובת מייל ולהמשיך להשתמש בו. דבר נוסף, אנדרויד דורש חשבון גוגל, ובתור מערכת ההפעלה המוביילית המובילה, זה גם גורם לאנשים להמשיך עם הג'ימייל שלהם.
&nbsp
שאר הסיבות הן פה לאוזן (ג'מייל זה עדיין ברירת המחדל למייל, כמישהו פותח כתובת חדשה), אמינות (יותר סביר שיאהו תסגר ולא גוגל או מיקרוסופט) ושם קליט שלא נתפס כמביך (סיבה מוזרה, אבל לפעמים אנשים מקשרים "הוטמייל" ללא מקצועי או "יאהו" לספאם). אנשים גם לא אוהבים לשנות הרגלים, כל עוד ההרגל לא פוגע בהם. עד שמישהו לא איבד חומר יקר ערך, סביר שלא יעבור לגיבוי בענן. עד שג'ימייל לא יעשו משהו שיפגע בלקוחות, אנשים ישארו בג'ימייל. זה לא עניין של "השני טוב יותר" כמו "הראשון בסדר לי אז למה לחפש משהו אחר?"
&nbsp
אני חושב שג'מייל גם "פיצחו" את האנשים. אנשים לא אוהבים לסדר ולעבוד בשביל המחשב, אלא ההפך. כל המעבר לאינבוקס אחד ענק ומבולגן, ותגיות במקום תיקיות דיבר לאנשים, וגם חיזק את גוגל (שימוש תדיר יותר בחיפוש, לעומת מיילים אחרים - או איך שאני אומר, אני לא צריך לחפש כשאני יודע איפה כל דבר נמצא).
&nbsp
הייתי אומר שלקנות אקצ'ינג למשתמש ביתי זה יעיל רק אם אתה מנהל עסק קטן מהבית וזקוק לשימוש באאוטלוק הגדול. זה נכון שהוא פונקצינאלי יותר, אבל השאלה האם זה שווה את זה ? אין תשובה מוחלטת, כי זה שיקול של עלות/תועלת. לך אולי זה כן, לאחרים זה לא.
&nbsp
גם דבר גורר דבר, הרבה חברות קטנות לא יכלו/רצו לשלם למיקרוסופט, עברו לפתרונות של גוגל וראו שהעולם לא התמוטט. כשאדם מרוצה מחברה מסויימת, באופן טבעי הוא ירצה לעבוד איתה גם בשאר התחומים.

למעלה