מבקש הסבר על דשנים

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

u m h

Member
יש דשן נפוץ שנקרא 20-20-20.
אני יודע שהוא מכיל N,P,K כלומר נתרן זרחן ואשלגן אבל מה מבטאים המספרים 20 20 20 ?

היכן אוכל למצוא דשן NPK 10-10-10 ?

נוף-צלול

Well-known member
מקרא חובבני: 20% חנקן, 20% זרחן 20% אשלגן

על מגוון הֶרכבים - המתן לתגובות מומחי הפורום

נוף-צלול

Well-known member
אני מנחש - מנחש בלבד - חמצן, מימן (בין השאר חמצן ומימן כמים), סידן, גופרית, מגנזיום, ...???

נוף-צלול

Well-known member
כל המיקרונוטריאנטים יחד זה פחות מ-1 אחוז. אז יש לנו "חור" של עוד 39%.
אני מהמר חלק מזה אלה חמצן ומימן (בין השאר כלחות), וכן סידן ומגנזיום, והייתי משער שאולי גם מידה מסוימת של נתרן וכלוריד

מ ש ה 53

Well-known member
אין שום חור למעט זה שבשן שלי. היסודות N,P ו-K הם "חלק" מהיונים של מלחים. לכל מלח יש 2 יונים (לפחות). אז אין התייחסות ליון האחר אבל הוא קיים. אז נגמר החור.

מ ש ה 53

Well-known member
לא תמיד נחוץ ובמקרים מסויימים היון נשני חובר ליון אחר שהוא פוגש בדרך ויוצר אגב כך ריאקציה חדשה ומלח נוסף.

נוף-צלול

Well-known member
שחזור הדברים:
א. umh שאל מה זה 20-20-20 בדשן
כתבתי שאלה אחוזים
ב. umh כתב: אם כך מה עם עוד 40%
רן ענה שבנוסף זה מכיל חומרי פיזור וכן מיקרו אלמנטים
ג. כתבתי שמיקרונוטריאנטים מהווים יחד הרבה פחות מ-1 אחוז. אז מהבחינה זו נשאר "חור" של 39 אחוז. החור הוא כמובן לא חור באמת, אלא חור בחישוב להשלמה ל-100%

מבחינה כימית דשן שמכיל אשלגן, חנקון וזרחן יכול להיות מורכב מNH4NO3 + K3PO4 ואז לא צריך שום דבר נוסף, הכל תקין מבחינה כימית (כמובן שלא יעשו את זה! אמוניום חנקתי זה מה שהתפוצץ בבירות?), לכל יון יש משלים ולא צריך (לכאורה) כלום.
ואז עולה השאלה מה משלים את ה"חור" של 39 אחוז להשלמה ל100. אני מניח שחלק מזה זה מים, כמים בגבישים (וזה אומר חמצן ומעט מימן), ואולי עוד יונים נפוצים. מאחר שזה דשן אני מתאר לעצמי שלא הרבה נתרן ולא הרבה כלורידים. אז מה יכול לבוא בחשבון? סידן? מגנזיום? SO4 ? אינני יודע

נערך לאחרונה ב:
למעלה