IAITO מיפן
חרב בסיסית במחיר סביר צריכה לעלות ביפן בערך 200-250$. מכאן זה מטפס מעלה כמעט בלי גבול. שלש נקודות חשובות מאד: 1. יש לקנות רק בחנות לציוד אומנויות לחימה, רצוי במיוחד בחנות שמתמקדת בקנדו / איאידו.
לא לקנות בחנות כללית או בזאר, מפני שיש "חרבות תיירים" המיועדות לקישוט בלבד, ומסוכנות לאימון (ולא נחזור על הסיפורים). גם בחנות לציוד לחימה יש לציין שרוצים iaito. אם חרב עולה פחות מ-150$ זה מחשיד כחרב קישוט. 2. אורך - החרב הסטנדרטית מתאימה לאדם בגובה 175 (פלוס מינוס). בכל מקרה רצוי שהחבר ידע את הגובה שלך. מוכר מקצועי יוכל להתאים את אורך הלהב לגובה שלך. 3. לגבי הבעיה להביא לארץ. יש אבל לא תמיד. לפי החוק היבש, לא ניתן להכניס חרב לארץ אלא אם אתה סוחר נשק (מורשה ע"י משרד הפנים) או אספן מוכר עם תעודת חבר באנק"ה. מעשית - כל מי שאני מכיר שהביא חרב איתו, עבר במכס בלי בעייה. אם עוצרים, קל להסביר שזו חרב
קישוט, לא מושחזת ואינה עשויה פלדה!!. לא לציין שזה לאומנות לחימה, זה לא נשמע ידידותי לסביבה. בדרך כלל הבעייה היא במשלוח החרב בדואר, וכאן יש הרבה מקרים שחרב נעצרה במכס, ונשארה שם (כנראה מקשטת קיר אצל פקיד מכס בכיר). שוב - אישית ומנסיונם של אחרים - אין בעייה להכנס עם החרב לארץ. עם זאת, יש סיכון תיאורטי ליפול על פקיד שאישתו עזבה בדיוק את הבית, הבוס ירד עליו בבוקר, ועכשיו הוא מחפש להצדיק את קיומו לפי הפרוטוקול. לגבי מקומות ספציפיים לקנות - בכל דוג'ו יוכלו להפנות אותו לחנות קרובה יחסית. אני מכיר חנויות בטוקיו בתוואי הליכה, לא בשם רחוב. אם תשלח אותי אני מבטיח למצוא חרב
בהצלחה.