תרשו לי להרחיב
אמנם לי אישית אין נסיון עם זה, אבל ישנם מוצרים מבוססי לינוקס שמשתמשים במודל "הקופסה", כוללים ממשק ניהול טוב, ועדיין, חינמיים מאוד. אני מניח שמי שמעורה מכיר את שמם (אני לא זוכר ולא מאוד מתקשר בשעות כאלו בכל מקרה). הם עולים מ- CD, מקבלים הגדרות / שומרים הגדרות על floppy, מאפשרים ממשק web לניהול, ויש להם את המודולאריות והגמישות של PC, ביחד עם תכונות ה"קופסה" שהראיתם. אני מסכים לחלוטין של- appliance יש יתרון עצום בעניינים שכאלו, בעיקר כי בחצי מהדברים לא צריך להבין בו כלום, ויש מולך ממשק פשוט שלא דורש שתבין מי נגד מי יותר מדי, אבל הוא גם סובל מהמחלות של apliances - כלומר, זמן שירות ארוך, אם קורה משהו, שעלול לגרור אותך ל- downtime ארוך למדי (תלוי בסטוקים). אם תעזבו רגע מטענים רגשיים (וגם אני אשתדל לעזוב...
), הרי שכולנו יכולים לסכם שהפיירוול האידיאלי, מבחינתנו מבוסס על האלמנטים הבאים: 1) קלות לתפעול (כלומר, כל הדיוט יכול להגדיר, בלי להסתבך, ובלי להבין דבר בשכבה שמתחת) 2) אמינות - חומרה אמינה, ואם לא 3) מינימום של זמן מטה, אם קורה משהו רע 4) שירות ותמיכה, בעת הצורך ניתן לומר שסעיף 4 נובע בעקיפין מהצורך ב- 3 וב- 1. כלומר, אנו נדרשים לשירות כאשר: א. אנו צריכים עזרה לקנפג את המכשיר ב. במכשיר יש תקלה ג. אנו זקוקים לתכונה שלא הוטמעה במכשיר אם נניח, לשם העניין, שבכל הקופסאות ממשק הניהול הוא אינטואטיבי, הרי שאנו יכולים להניח שכמות הפעמים שנזדקק ל- א. מינמיאלית. גם כאשר נזדקק ל ג., כמה פעמים נותני השירות או אפילו היצרן יטמיעו את התכונה בשבילנו? אם נניח שהמספר אפסי (כי אנחנו לא חברה מספיק גדולה, בד"כ), אזי ניתן להניח, בגדול, שאנו נזדקק לשירות למכשיר רק אם יש בו תקלה. אנחנו יכולים להסיק מזה, שאם מדובר במערכת שאנחנו יכולים לספק לעצמנו שירות חומרה עליה (כלומר, לטפל לה בבעיות חומרה בעצמנו), שירותי התמיכה שנזדקק להם מינימאליים, אם בכלל. אפשר להסיק הלאה, שפתרון שמתנהג כמו קופסה (כלומר, אין לנו צורך להבין או לגעת בשכבה התחתונה של המערכת), אבל רץ על PC רגיל יכול לצאת אידיאלי מבחינתנו. לכן אני דווקא מעדיף (שוב, בתנאים והגבלות מסויימים) לפנות לאותם פתרונות שמריצים מערכת מ- CD, או מערכת שמתקינה את עצמה בצורה מינימאלית על PC, ונותנת לי ממשק ניהול והגדרות אינטואטיבי וקל, וכוללת אפשרות לשמור נתוני הגדרות על דיסקט. במצב כזה, במחשבה קדימה, אני יכול להרים מערכת חלופית, ולקרוא בה את קובץ ההגדרות, כך שיש לי מערכת עובדת in no time, אם קרה לזאת משהו קטלני. מה אתם אומרים על טיעוני? האם שכחתי משהו? לא הסתכלתי נכון על משהו? המקנה שלי שגויה לחלוטין?