מבקש את עצתם

מבקש את עצתם

אני חונך ילדה החולה ולא מגיעה לבית הספר בכיתה ו', בעיקרון אני אמור להשלים לה את חומר הלימודים, אך הילדה מבריקה ומבחינת החומר היא שולטת ואף מצטיינת במתמטיקה ואנגלית... לכן החלטתי ללמד אותה תכנות, ופה הדילמה? באיזה שפה לבחור? פסקל? C ? הצעות כיצד לעשות זאת, תגובות ואתרים עם חומר למתחילים יתקבלו בברכה

the another one

New member
פסקל , כי אם היא תרצה ללמוד מחשבים

בכתה ט', יהיה לה יותר קל. אלא אם כן יחליפו את תוכנית הלא לומדים..

DNile

New member
אצלי בבית ספר

(גם בחטיבה שהייתי, וגם בתיכון), כבר מזמן מלמדים C. בכל אופן, אולי כדאי להתחיל בקטנה, מבייסיק / VB, ורק אז לטפס לשפות כמו פסקל / C... רק כדי לראות אם בכלל יש לה משיכה לתחום..

the another one

New member
אוי ואבוי! איך אתה מדבר ??../images/Emo46.gif

VB הוא "דבר" שהורס הרגלי תכנות (ובטח ובטח שלא שפת תכנות) ! אז להתחיל עם זה??? תבקש סליחה.

DNile

New member
אני התחלתי עם בייסיק,

עברתי לVB, ואני די מרוצה מאיפה שאני נמצא בחיי המקצועיים עכשיו.

vinney

Well-known member
לא לא לא , לא VB

בייסיק של פעם יכול היה להיות מספיק טוב, כי מהר מאוד עברו ממנו למשהו יותר רציני, עכשיו - מי שמתחיל עם VB יכול למצוא את עצמו תקוע בVB, כי לא ממש חייבים לעבור למשהו אחר, אם זה נראה "קשה" ו"מסובך". וVB כידוע זה חרא של דבר, pardon my language.

שמע... כיתה ו'...../images/Emo26.gif

מה לגבי ללמד אותה Office?... יהיה לה נחמד עם PowerPoint... היא תוכל להכין להורים/חברים דברים חביבים... אם אתה רוצה קצת יותר אתגר, אתה יכול להכנס איתה ל-Excel, נוסחאות, פונקציות... אולי אפילו קצת VBA... אם אתה ממש רוצה תכנות, אתה יכול להתחיל מ-MicroWorlds מן גרסה מאוד צבעונית ומאוד גרפית של Logo. אני לא מכיר את הילדה, אבל קח בחשבון שכיתה ו' זה מאוד-מאוד מוקדם ללימוד תכנות בצורה "יבשה"...

DNile

New member
למדתי בייסיק בכיתה ב'.

ואני מכיר הרבה מאוד אחרים כמוני... בתוכניות מחוננים למיניהם מלמדים בייסיק בכיתה ה', ופסקל בכיתה ו'...

sitUBUsit

New member
כן, כיתה ו'

אני התחלתי לתכנת בפסקל בסוף כיתה ו'. זה היה בתקופה שבה לא הייתה לי שום זיקה למחשבים, ואחרי שלמדתי את השפה מאוד התלהבתי והפכתי לגיק (מוזר, רציתי שזה ישמע חיובי). בכל מקרה, הנקודה שלי היא שתכנות הוא כיפי (debugging קצת פחות), אבל בשביל התחלה - פסקל לדעתי היא מצויינת, ואי אפשר להתחיל מוקדם מדי. במקרה הרע היא תוכל לומר, אחרי שהוא ינסה ללמד אותה, שזה לא מוצא חן בעיניה, ובמקרה הטוב - גיקית חדשה, אז למה לא?

Zack DA

New member
פסקל הרבה יותר נוחה ללימוד מ- C.

הייתי הולך במקומך על פסקל, אין בכלל שאלה.

vinney

Well-known member
JAVA/NET

אלה השפות שניתן לעשות בהן בגרות, למיטב ידיעתי C/פסקל יוצאות מהרשימה (אבל אני לא ממש במרכז העניינים
)

Gal isr

New member
כיתות י' של מועד קיץ תשס"ה

כבר יבחנו בבחינת בגרות ב Java

erezsh

New member
כיתה ו'

אני חושב ש- C או פסקל עדיין יהיו קשות מדי לתפיסה עבורה. עדיף באמת להתחיל מ-BASIC או אפילו Python - שפות שהרבה יותר ידידותיות למשתמש וגם יותר הגיוניות מבחינה תחבירית (לאדם שזר לתכנות).

nirtheking

New member
HTML ו-JS

אמנם זה לא ממש תכנות אבל בשביל ילדה בכיתה ו' זו תהיה חוויה כיפית
שנה שעברה לימדו אותי ואת כיתתי HTML ו-ACCESS (מסד נתונים)(הייתי בכיתה ח') רוב הילדים בכיתה שלי נהנו יותר מ-HTML כי בעצם הם בונים את מה שהם רואים ביום-יום שלהם - אינטרנט
ה-JS זה רק כדי שיהיה לה ידע קטן בתחביר של תכנות (אחרי הכל JS יש לה סינטקס like C שהוא Case-Sen sitive). על כל פנים לגבי שפת תכנות אז JAVA או .NET לדעתי יהיה לה קל לתפיסה אבל גם Basiq אפשר ללמד בהתחשב שאני לומד JAVA ואין לי ידע בשום שפת תכנות אחרת למעט הידע שלי בניית אתרים. רצוי מאוד שתקשיב לאחרים אם לא בחרת בבניית אתרים

זויברג

New member
basic

כמו שאמרו קודם, C או פסקל, יכול להיות קצת בעייתי בכיתה ו', לפחות עבור מישהו שלא נגע אי פעם בתכנות (אני לא אומר שלא אפשרי). מה שיפה בBASIC זה שאפשר מהר מאוד לקפוץ לגרפיקה פשוטה, במסך גראפי, כשבC או פסקל, זה מתחיל להסתבך. חוץ מזה, בBASIC, אין הסתבכות עם מצביעים, התחביר מאוד פשוט והגיוני, מחרוזת היא STRING ולא מצביע למערך של chars (די מתסכל כשאתה קטן לנסות להבין מה זה אומר לעזאזל). אין באלגן בהמרה בין סוגי משתנים וכו'. גם python יכול להתאים, אבל בpython אין גרפיקה פשוטה ומובנית כמו שBasic מציעה. חוץ מזה, בביסיק, אין צורך לייבא קבצים חיצוניים, וכל הפונקציות מובנות בתוך סביבת העבודה, מה שמפשט מאוד את החיים. חוץ מזה, נראה לי שבכל מחשב שמותקן בו DOS יש את הQuickBasic, שזה סביבת העבודה של QBasic מבית היוצר של מיקרוסופט, שבאה עם קובץ עזרה מצויין שמכיל את כל הפונקציות עם דוגמאות וכאלו.

למעלה