מבקש את ידיעותיכם

מבקש את ידיעותיכם

שלום רבותיי! ברצוני לבקש את עזרתכם ודיעותיכם אודות תושבים אשר הולדו או גרו ביישובים הבאים, וזאת על מנת לגלות פרטים אודות מוצא משפחתי ואולי אף אודות בני המשפחה. להלן היישובים: * רומניה: - דאראבן, מחוז בוטושאן, צפונית לעיר דורוחוי. - סטניששט, מחוז בקאו, מולדובה. - טקוץ', מחוז גאלאץ. * בילורוסיה: - קמלישק, סביבת העיר וילנה * פולין: - אוסטרובייץ, מחוז קלצה שנה טובה וחג שמח לכל בית ישראל, אופיר

talia olav

New member
אוסטרובייץ, ובאופן כללי

אינדקס העיירה אוסטרובייץ מופיע ב-JRI - האם חיפשת שם? וישנם מקורות נוספים. אך השאלה שלך מאד רחבה ומאד כללית. מוטב שתפרט בהודעות נפרדות לכל מקום - מה בדיוק אתה מחפש, והיכן כבר חיפשת. כך נוכל לנסות להשיב לך תשובות יותר ממוקדות. כדאי גם לקרוא את הקישורים הצבעוניים בראש העמוד. בהצלחה בחיפוש! ט-א

תשובה לגברת טליה

תודה לך על מענך. ברצוני למצוא מידע על משפחתי באמצעות שיח עם אנשים אשר נולדו או גרו באותם יישובים. * בדבר דאראבן- הרוב המוחלט של יהודי העיירה גורשו יחדיו למחנות שונים בטירגו-ז'יאו וטורנו-סברין ואח"כ למחנות בטרנסניסטריה. יש סיכויי כי ישנם ניצולים אשר הכירו את משפחתי שם. * סטניששט- כפר קטן ונידח בגבעות מולדובה. אני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שנולד בכפר וחי היום היה בקשר עם בני משפחתי. * טקוץ'- בעיר זו רוכזו כל היהודים מן הסביבה ברחוב היהודים. כפי הניראה בני משפחתי גרו יחדיו עם כל תושביי העיר. * אוסטרובייץ- ידוע לי כי העיר היא עיר תעשייה. בני משפחתי היו סוחרים ובעלי ממון בעיר, כניראה שרבים הכירו אותם. * קמלישק- כפר קטן בו היהודים חיו יחדיו, וכפי הניראה אנשים אשר גרו שם יידעו לספר לי אודות משפחתי. חג שמח, אופיר

talia olav

New member
האם עיינת בספרי היזכור?

לפחות עבור אוסטרובייץ קיימות כמה מהדורות. דרכן גם ניתן להגיע לבני המקום. בנוסף, האם חיפשת ב-GJFF? תוכל למצוא שם את כל אלו המחפשים משפחה ממקום מסויים, ובפרט משפחה מסויימת. למשל, עבור אוסטרובייץ ישנם כ-130 איש מכל העולם החוקרים משפחות משם, ובהם כמה ישראלים.

למעלה