מבקש את דעתכם..

indistrica

New member
מבקש את דעתכם..

לאחרונה נתקלתי בתנועה חדשה, בשם אמ"י (ארגון המהמפכה היהודית). (לצורך הבהרה, אינני חבר בתנועה ואני לא מגייס לה כספים או משהו כזה...) התנועה רוצה לבטל את היהדות כדת. ולארגן אותה מחדש כתרבות. היא רוצה לדוגמה, למחוק את התנ"ך, ול"פתוח" ספר חדש שיארגן את עקרונות התרבות היהודית המודרנית. יש להם כמה מטרות: 1) להפוך את היהדות מדת, לתרבות. 2)להכריז על מדינת ישראל כמדינת כל הדתות והעמים. (הם רוצים לדוגמה, לשנות את השם ישראל). המדינה תהיה דה יורה ללא דת מסוימת, אך דה פקטו מדינה בעלת צביון יהודי (כמו שהם רואים אותו - לא כדת). מה דעכתם על זה? אתם מסכימים? הייתם מצטרפים לתנועה כזאת? (מה שכתוב כאן או תמציתי מאוד וכמובן לא כולל את כל עקרונות התנועה..)

raanans

New member
בהצלחה, נשמע מעניין,

אני לא היתי מוחק את התנ"ך, שהוא הרב מכר מספר אחד של כל הזמנים. בנוסף, אני לא מעוניין למחוק אף דת. אני לא היתי מצטרף, אבל אם זה מתאים לך - סבבא.

שיא החוצפה

מה דעתך להקים תנועה שתבטל את האיסלם כדת? או את הנצרוות? נראה לי די ברור שהצעה זו תעורר זעזוע עמוק אצל כל שוחרי חופש הדת. "כיצד אתה יכול להחליט על ביטול הדת?" אבל כנראה כשמדובר על הדת היהודית, כל זב חוטם שגדל ברמת אביב ג' חושב שמותר לו לבטל דת בת אלפי שנים... ולמען הגילוי הנאות, אני הייתי חבר שינוי הי"ד,

אישלום

New member
אם אינני טועה בדרך כלל אני חולק עליך בכל../images/Emo45.gif

אלא שכאן אני מסכים אתך ב 100%. אנשים פשוט לא יודעים איך לאכול את הדבר הזה שקוראים לו העם היהודי, ובגלל ההבלבול שנוצר בין עם ודת (ושמעתי שיש שכבר מבדילים בין עם ...ללאום). ואולי סתם כדי למשוך תשומת לב מחפשים נוסחאות מתחת לכל אבן.. בקיצור - קשקוש גמור.

גלבטרון

New member
עדיף שהאחראים לאירגון יחזרו לספסל הלימודים

שכן אם זה מה שהם מאמינים ורוצים לעשות אין הם בקיעים במיוחד בנושא. היהדות היא דת. למחוק אותה מעל פני האדמה זה רעיון טיפשי. הדרך היחידה להעלים דת הוא לגרום לאנשים המאמינים בה להפסיק להאמין בה. + היהדות איננה לאום. בעוד שכיום אחד הפירושים למילה "יהודי" היא לאום עם ישראל בעבר/במקור הדבר לא היה כך. עמנו הוא עם ישראל/העברי (לא העם היהודי). אנו הינו במקור עבריים/בני ישראל. המילה שתיארה את הלאום שלנו הייתה "עברי" ו-/או "בן ישראל". רק כאשר הרוב המוחלט של העם המיר דתו ליהדות ולאחר שעברו עוד מס' מאות שנים המילים "עברי" ו-"יהודי" נחשבו לחופפות והשימוש במילה "עברי" פסק. יש אם כבר להחזיר את המונח הנכון לתיאור הלאום שלנו "עברי" ולא לנסות למחוק אמונה של מיליוני בני אדם. זה לא משנה אם אותה אמונה נכונה או לא, לאותם אנשים יש זכות להאמין בה כל עוד כמובן אין הם פוגעים ושוללים זכויות של בני אדם אחרים אשר לא מאמינים בה. מדינת ישראל צריכה להיות מדינה עבור העם ולא עבור דת מסויימת, זה נכון. אמונה זה דבר אישי, פרטני, וזכותו של כל אדן להאמין במה שהוא ירצה (כל עוד ההגבלות שהזכרתי מקודם מתקיימות, כמובן) ועל כן כל מי שייך לעם הזה זכותו לחיות כאן. ועקב מצב זה מתקיים בחלקו היום. כל אדם שמוכיח כי מוצאו מהעם שלנו (אפילו רק אם אחד מהורי הוריו היה "יהודי" (לאום)/בן לעם ישראל) זכאי לקבל אזרחות במדינה.

למעלה