מבקשת

ruth02

New member
מבקשת

שמות של וטרינרים שמתמצאים/מתמחים בבעיות פה, שיניים ולסת בכלבים וחתולים, עדיפות לאזור המרכז אך אפשרי גם מהצפון ומהדרום (לא מבית דגן בבקשה).
תודה !

שיניים, פה ולסת

הרופאים הטובים בתחום הם ד"ר חני רצקין וד"ר יואב ברעם. ד"ר ברעם עובד בבית החולים, לשם את לא מעוניינת להגיע.

ruth02

New member
תודה לתשובה,

שאלה, מה הוטרינרים עשו עד "שהגיעו" ד"ר רצקין וד"ר ברעם ? הרי מאז ומעולם היו בעיות פה, לסת ושיניים לכלבים וחתולים, האם לא ידעו איך לטפל בבעיות אלו ולכן היה צורך בשני וטרינרים מתמחים אלו ?

אז ככה

הרפואה מתפתחת לשמחתנו עם השנים. הרפואה שאנחנו נותנים היום טובה לאין שיעור מזו שנתנו בעבר, אפילו לפני זמן לא רב כל כך. אין להשוות בין רמת הרפואה בארץ היום לזו שהיתה אפילו לפני 15 ו-10 שנים.
רופא מומחה מצוייד שידע מקיף יותר בתחום הספיציפי בו הוא מטפל, בנסיון עשיר יותר ובציוד מקצועי יותר, שלרופא הכללי אין יכולת או טעם לקנות.
אני מטפל לא מעט בבעיות שיניים, למשל, אבל יודע גם לפנות למומחים כשצריך. החוכמה הגדולה היא לדעת מתי לטפל (ולהקל על הבעלים בהתנהלות) ומתי להפנות..
מאחר ששאלת על רופאים שזה עיסוקם - אני חושב שהמקום הוא להמליץ על המומחים.
עכשיו אפשר לשאול מה הבעיה שבעטיה את צריכה אותם ?

ruth02

New member
תודה לתשובה,

אני עוד לא יודעת מה הבעיה אם בכלל, אחרי שנעשה בדיקות אדע יותר ואשמח לעדכן אותך !
אגב, שאלה שמסקרנת אותי, עד כמה אתם הוטרינרים נעזרים במקצוע שלכם ברופאים של בני אדם ?

מעט

בפרקטיקה היומיומית אנחנו לא נעזרים. הרפואה היא אותה רפואה, אך השוני מספיק גדול בשביל להטעות.
במחקר - השימוש הוא נרחב, ויש הסקת מסקנות וכיווני חשיבה הדדיים. מצד אחד - ניסויים בבעלי חיים לטובת רפואת האדם (לא ניכנס לדיון המוסרי, עובדתית זה קיים) ומצד שני - בחינה של כלים, אמצעים ותרופות שקיימים ברפואה ההומנית לטובת בעלי החיים.

למעלה