מבקשת

מבקשת ../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

אני מחפשת עבור אחי ספיכולוג מאבחן לצורך עשיית אבחון מחודש לפני עלייה לחטיבת הביניים. הילד (כמעט בן 13) הוא PDD , לומד בכיתה לחונוך מיוחד בבי"ס רגיל. הוא אובחן כבר לפני העלייה לכיתה א אבל אחי התבקש לאבחן אותו מחדש לקראת המעבר לחטיבה. אנחנו מחפשים מישהו עם ניסיון של אבחון ילדים עם קשיי תקשורת ... תודה מראש וסליחה על ההתפרצות אליכם

קרן ט

New member
ד"ר רוני הגש.....

מאוד מקצועית ו"טובה" לילדים גדולים.... היא מקבלת באופן פרטי ואפשר לקבל החזרים..

מחל

New member
אפשר להגיע למרפאה שבניהול בנס ציונה

אפשר להגיע למרפאה שבניהולה בריאות הנפש בנס ציונה ללא תשלום.

תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני לא אומרת את התוספת הקבועה והמעצבנת של אלה שמתפרצים לפורום בשאלה חד פעמית ( שיהיה לכם בהצלחה עם ההתמודדות הלא פשוטה) כי כשאומרים לי את זה אני נעצבת תמיד. מן הרגשה ש"זורקים" עלי את הצרה ששיכת הרי רק לי ונעלמים לעולם הבריא. לצערי, אני נמצאת עמוק בתוך העולם של הילדים עם הצרכים המיוחדים. (יש לי בת חולה בסיסטיק פיברוזיס וסכרת ועוד בת אחת עם לקות קשה מאד) אז אני רק אומרת לכם תודה רבה רבה. מוכנה לעזור מניסיוני העשיר מהמשפחה הקרובה והרחוקה יותר. אגב, אני מנהלת פורום "הורים לילדים עם מחלות" ואנחנו מקבלים בחום גם הורים לילדים עם PDD,אספרגר ואוטיזם. מיכל

doroniz

New member
הצטרפות לפורום

שלום מיכל, כל אחד ואחת שמעוניינים להצטרף לפורום אם באופן חד-פעמי ואם על דרך קבע מוזמנים לעשות זאת. גם בפורום הזה ישנם כל מיני משתתפים וכל מיני דרכי מענה וסגנונות כתיבה ודיבור. בסה"כ, יש לנו פורום שהוא משפחה (וירטואלית) מורחבת, ועובדה שלמרות קשיים אלו ואחרים רוב המשתתפים נשארים כאן לאורך זמן. לעניין פורום שאת מנהלת - יתכן ויש הורים שימצאו בפורום הזה מקום (נוסף) להבעת דעותיהם ורגשותיהם. לי באופן אישי יש קושי מסיבה מאוד פשוטה: אוטיזם אינה מחלה!!!! וכמובן שכל נגזרותיו (PDD, אספרגר, קשיי תקשורת וכו'). דורון.

הי דורון../images/Emo140.gif

אתה צודק ב 100% הלקויות של הילדים בפורום הזה אינן מחלות. אני גם שמחה ממש שאתם כאן משפחה מורחבת וחמה. גם אצלנו זה ככה. אני מקווה שלא פרשת את הזמנתי אתכם כנסיון לפרק את משפחתכם ,חס וחלילה או למצוא לאנשים תחליף. רציתי רק שתדעו שישנו עוד מקום שיכול לתמוך ולעזור. למשל, בעניין הרחבת החוק אני בטוחה שאנשים שלנו ייענו להזמנה לבוא לעזור בתמיכה. נקודה נוספת היא שבפורום שלנו ישנם גם הורים שלילדם אין מחלה ממש אלא לקות זו או אחרת. הרעיון הוא שלכולנו ילדים מיוחדים . כולנו מתמודדים עם המון סוגיות שהורים לילדים ללא הקשיים אפילו לא מכירים. חשבתי פשוט שיחד נהיה יותר כוח. נוכל לתרום ולהתרם. אגב, יש לי בכלל בעייה עם ההגדרה של מחלה. לילדה שלי יש סיסטיק פיברוזיס. קוראים לזה מחלה אבל למעשה זו לקות על רקע גנטי. כשיש לה שפעת היא גם חולה. בחיי יום-יום היא בריאה ואנחנו מתמודדים עם קשיים שקשורים בלקות. אצל אחד הלקות הגנטית מתבטאת פיזית, אצל אחר- נפשית ואצל אחר נוסף- התנהגותית... בקיצור, מקווה שאתה מבין שרק רציתי לעזור ולא לקלקל. מיכל

doroniz

New member
עזרה לכולם

מיכל שלום, ברור לי שרצית לעזור...הרי מי שמנהל פורום כמו הפורום שלך, יש לו רק מטרות טובות של לעזור ולתמוך. ההערה שלי היתה לגבי התובנות של האוטיזם: רבים חושבים שאם יבצעו טיפול זה או אחר יצליחו לגרום לאוטיזם להיעלם, ולצערנו זה עוד לא קרה מפני שאוטיזם איננה מחלה ולכן עדיין לא נמצא הטיפול או התרופה שיגרמו לאוטיזם להיעלם. היות וכך, הקריאה שלך להורים לילדים עם אוטיזם (PDD, אספרגר, ליקויי תקשורת וכו') להצטרף לפורום שלך ששמו "הורים לילדים עם מחלות" משייך את האוטיזם למחלות ולא כך הם פני הדברים. אני מודה, זאת הרגישות שלי ויתכן מאוד ואני חריג בנוף ההורים כאן בפורום. לא נפגעתי באופן אישי, רק מצאתי לנכון להסב את תשומת ליבך וליבם של כולם. לגבי CF, וגם לקויות ו/או מחלות אחרות, ידיעותיי אינן ברמה מספקת בכדי שאוכל לענות לך. אני קורא להורים לילדים עם אוטיזם להיעזר בכל קבוצת הורים אחרת, כולל קבוצת ההורים בפורום "הורים לילדים עם מחלות". ה"ביחד" הזה עושה לכולנו (בד"כ) טוב. דורון.

אוטיזם הא מחלה ועוד איך!!!

אוטיזם היא מחלה מאד משמעותית היוצרת פגיעה במגוון רחב של איברים ומערכות בגוף- אך בראש ובראשונה פוגעת במוח! הסיבה שאוטיזם על כלל הקשת שלו, יצורף להכללה של המחלות הסומטיות היא במפורש מכיון שאוטיזם היא מחלה. המוח חולה ולא מתפתח ולא מתפקד היטב. איזורים במוח אינם עוברים התמיינות והתארגנות בין תאית תקינה, פעילות רצפטורים מוחיים ונוירוטרנסמיטורים איננה תקינה, מסלולים מוחיים אינם מתפתחים היטב, או מתפתחים בדרך שונה, לקויה. בדיקות מוחיות בהדמיות שונות מטבוליות- כמו MRS ואחרות מראות היטב את הלקויות. בדיקות מטבוליות כמו חומצות אורגניות בשתן, חומצות אמינו בדם ואחרות, מראות הרבה מהממצאים החולים, לצערינו, גם אצל הילדים הנראים בריאים, לכאורה. מערכת החיסון חולה בואריאציות שונות- וירוסים, פטריות וחיידקים שתלטים על מערכות שונות בגוף. אין לה יכולת יעילה להילחם בהם ובמקום זה היא יוצרת נוגדנים כנגד רקמות הגוף ומזונות שונים. מתפתחים נוגדנים אוטו אימיוניים, נגד רקמות הגוף, חלקן נגד מעטפת המיאלין, או רקמות אחרות מוחיות ואחרות. המעי אינו עובד כפי שצריך. המעי הדק שאמור להיות נקי ודק, מתמלא בפלורה פטוגנית, עובר דלקות חוזרות והתעבויות שאינן מאפשרות מעבר תקין של מטבוליטים, בלוטות לימפה מתרבות שם, בחלק מהמקרים. מערכת פינוי הפסולת מהגוף ועיקרה בכבד- חולה בואריאציות שונות, יש הצטברות של פסולות ומתכות וכימיקלים שונים בגוף, בגלל חוסר יכולת לפנותם. המתילציה באוטיזם פגועה ואיננה מאפשרת ספיגת מינראלים אל תאי הגוף, יצירת גלוטטיון לניקוי פסולת מהגוף ותהליכים נוספים. הרבה מערכות אנדוקריניות אינן מכווננות, או עובדות בעודף או בחוסר, חלקן קשורות לפעילות של שינה, אחרות לדלקתיות יתר ואחרות לקצב מטבולי. מערכת השרירים ומערכת העצב- שריר, איננה יעילה אצל ילדים רבים והיות ויש בעיות גם רמת הפיקוח והתכנון השרירי (דיספרקסיה, DCD ובעיות באיזורים הפאריטליים של מוח), נמצא הרבה מקרים של סרבול מוטורי, היפוטוניה, מחסור בפעילות תקינה של מיטוכונדריה, מחסור בשימוש וניצול של חומצות אמינו, וקשיים מוטוריים שונים. חלק מהילדים מראים קשיים קלים, אך אצל אחרים זה בולט מאד. שליש מהילדים מפרכסים, בגלל הצטברות רעלים ולקויות התפתחותיות של המוח, חלק גדול מהם סובלים מרגישויות נלוות. אוטיזם היא מחלה. לצערי. ולכן היא נכללת ובקרוב גם בישראל, בתוך הלקויות הסומאטיות. אוטיזם היא מחלה, לצערינו ולא ממש מטפלים בה כאן, ככזו. גם לא מטפלים בסיבות של המחלה הזו עדיין...

אבל, תלמה, כל מה שאת מתארת

הוא תוצאה של המחלה. האוטיזם כמקבץ סמפטומים אינו המחלה עצמה. יכול להיות שפעם ימצאו שהמקור הוא איזו מחלה. אבל האוטיזם עצמו הוא לקות, תוצאה של התפתחות מוחית לא תקינה.

vered73

New member
תלמה יקרה שלנו

למרות שאני יודעת את כל זה, כשקראתי את זה נהיה לי מ-מ-ש ר-ע !!!! ואפילו מפחיד. לו הייתי אמא צעירה טרייה במועדון וקוראת סמויה (מה שעונה על 30 מהקוראים שלך כאן) הייתי מבועתת. אז למה לא נעשה כנס משלנו, ונדבר על כל הידע הזה, במקום מפגשון בפארק, ובמקום לחכות למימון של זוג כרטיסי טיסה מארה"ב? כשתתפני לכך, אני פה. נ.ב. התמונה מוקדשת לך, לאור המחקר על נוירוניי המראה המתפרסם השבוע בסיינטיפיק אמריקן. (אחותי תביא לי את העיתון השבוע) מצאתי עצמי מסבירה את זה לשכנה באריחות הבוקר. התמונה הזכירה לי (וגם אני מתה על הובס)

גאמי

New member
תודה ללית, רואה בזה הצעה פתוחה וח

וחמה לפורומך. ברוכה הבאה, מקווה שנעים לך, עושה רושם שכן ויופי. בכל אופן, בני אובחן אצל פסיכולוגות חינוכי קליני ושמו ד"ר הבר דוד בחיפה. אנו מאוד מרוצים מדרך האיבחון. הוא קודם כל נפגש עם הילד כשני מפגשים אם אינני טועה לפני כן מפגש אחד איתנו לבד ומפגש מסכם רביעי איתנו לסיכום כל האיבחון. מאוד סומכת על דעתו שכן הוא הרים באיזור הקריות את נושא השילוב של ילדי הפדד כך שעבד עם רבים מהם באופן אישי. באם תרצי פרטים פני אלי במסר

דונטלה1

New member
לא ציינת מאיזה אזור בארץ

אבל אנחנו אובחנו אצל ד"ר זימין ברמת אפעל, וד"ר גרוס-צור בירושלים. שניהם מאוד מומלצים.

תודה רבה לכולם.

עזרתם לי מאד. אני מקווה שאחי (אזור המרכז) יבחר באחד מהמומלצים פה. אני מניחה שהוא יהיה מוכן גם לנסוע רחוק כדי להגיע למאבחן טוב.

למעלה