אמרתי שזה מסובך להגיב ולא התכוונתי
שתספרי לכל העולם את הסכום המקורי... אין פה ענין של תשלום קנס, נחשב את ה 3400 ש"ח לחודש זה כ 40אלף ש"ח לשנה זה כ 450 אלף ש"ח חוב לבנק לפני ריבית עתידית שזה חוב עכשיו של כ 100,000$ השאלה המתבקשת היא מה מחיר הדירה לפי הנתונים הנ"ל ניראה שקנית דירה בלי מזומנים והחוב גדול מאוד גם אני קניתי דירה כמעט בלי מזומנים וגם עלי הבנק עבד קצת אבל לא עד הסוף,כיום אני מחזיר משכנתא של כ 100$ לחודש ויש לי הכנסה של 400$ לחודש מהדירה. אם ערך דירתך הוא כ 100,000$ אז את בצרה צרורה לצערי אם ערך דירתך מעל 150,000$ אז את במצב סביר, אם ערך דירתך מעל 200,000$ את במצב טוב ניקח את הצעתי הראשונה בהנחה שדירתך שווה 150,000$ את שמה את הכסף בבנק בתוכנית חלקית סגורה וחלקית פתוחה בהתאם למה שיועץ השקעות פרטי יאמר לך ולא איך שמשתלם לבנק, בהנחה שתקבלי תשואה שנתית של למעלה מ 5% על כספך (כרגע רובו של הבנק) אז יש לך רווח שלכ 8000$ לשנה שזה בערך 36,000 ש"ח שזה 3000 ש"ח לחודש על זה את מחזירה משכנתא של 3400 כל חודש יוצא שאת מחזירה לבנק רק 400 ש"ח לחודש וממשיכה להחזיק בכסף שהוא שווה ערך למחיר הדירה ועכשיו את משלמת נטו שכירות ויש לך דירה (וירטואלית אמנם עם כסף ממושכן ) לחיות וכחסכון,כמובן שהחוב שלך הולך וקטן עם הזמן. אם דירתך שווה מעל 200,000$ אז הרווח החודשי שלך מהריבית בבנק כבר גדול מ 4000 ש"ח אין טעם לחשב שוב בדקי לבד ,זה כבר סיפור יותר קל אם דירתך שווה רק 100,000$ אז את בצרה צרורה!!! הרווח שלך כ 2200 ש"ח לחודש ועל זה את משלמת 3400 משכנתא,על זה שכירות והחוב שלך לא קטן (אולי אף גדל) האופציות הן גדולות ורחבות לא ניכנס לזה כרגע ובטח לא פה,אייעץ לך באופן אישי וההחלטה והאחריות יהיו שלך אחרי שתבדקי את האופציה הכדאית עם אנשי מקצוע ביי ובהצלחה