מבקשת שתחוו דעה.

יעלילה1

New member
תודה גם לך, אבל מכל מה שקראתי,

נשמע לי עוד יותר מפחיד לגור בשכירויות... גם כך קשה לי להתמודד עם מעברים ופרידות של עצמי, ועוד גם של הילדים... אבל מרגישה מוכנה לפתוח את האופקים ולחשוב גם על האפשרות הזו, ומרגישה שצריך שינוי, כי אי אפשר כך, משהו במשכנתא ובתנאי החיים חייב להשתנות. אולי אפילו לעבור לפריפריה, אם זה עם עלות יותר זולה למגורים, ואם ליד תחנת רכבת.

יעלילה1

New member
לא בליתי רעל. אלא שכתבת לי

שאף אחד לא יסדר לי וכו'. הבנתי מזה שזה מה שאתה חושב שאני מחפשת פה, ונעלבתי קצת.

יעלילה1

New member
יש לך אח תאום? זה לא אתה כתבת?

אף פעם לא היית במצב של אי-הבנה או משהו כזה? אז אומרים לא התכוונתי ודי.

גדי40

New member
עוד דיעה אחת לא תזיק!!!

כל אחד נהיה פה כלכלן,כל אחד עם הסידור שלו ועם ההסכם שלו עם הבנק...בעצם עם החוזה שחתם ואיך הבנק עבד עליו ( על כולנו הוא עובד) שאלת פה שאלה מאוד מורכבת והתשובות גם מאוד שונות ובצדק,לפי השאלה את חיה בדוחק אבל מצליחה לשלם את המשכנתא,יש לך 2 אופציות (אבל בעצם יש הרבה יותר) אחת להשאיר את המצב כפי שהוא ,2 למכור את הבית ( השוק מתאושש אבל עדיין נמוך מאוד) ולהישאר עם שקל וחצי בשביל לגור זמנית בדירה מרווחת יותר...עד שיגמר הכסף. לא אתן לך דיעה חד משמעית מה לעשות כי אין לי את המידע המדוייק, רק כשיש לי את כל המידע אני יודע איך לייעץ,אבל על סמך מה שהבנתי אנסה לעזור ובסוף החיים הם שלך וההחלטות הן שלך והאושר יהיה רק שלך!!! א. אם את במצב שאולי לא תצליחי מסיבה כלשהיא לשלם את המשכנתא ואין לך כסף ובטחונות בצד ואז יגיע כונס נכסים ותשארי בלי כלום ביד אז עליך למכור את הדירה ויפה שעה אחת קודם ב. והיה והמצב של א הוא הנכון ,אסור לך להחזיר לבנק את הכסף,עם הכסף של הדירה תמשיכי להחזיר לבנק כל חודש את המשכנתא (יש מצב של גרירה בדקי זאת) ובכסף שישאר תרכשי דירה קטנה להשקעה,ובתנאי שישאר לך משהו ביד,מהדירה הקטנה תהיה לך הכנסה של שכירות ואז תשכירי דירה טיפה יותר גדולה ותוסיפי את ההפרש (זה מה שהרבה אנשים עושים היום,גם לי יש נכס,משכיר ושוכר ומוסיף את ההפרש) ג. אם את במצב טוב שאת יכולה להמשיך לשלם משכנתא,עליך לפרוס או לדחות חלק מהתשלומים המשך הצעות יבוא אם עזרתי במשהו, את כבר שבעה מהצעות וכל אחד חושב שהוא הכי חכם,אני בטח לא הכי חכם פה ולא הכי צודק אבל ניסיתי לעזור מהידע שלי שתהיה לך אחלה שבת ובהצלחה

יעלילה1

New member
קצת לא הבנתי את ב' אבל אולי בערך.

אהה. עכשיו מבינה. זה כדי לא לשלם קנס? בכל זאת עדיין לא מבינה. למה אני צריכה להמשיך להחזיר לבנק כל חודש את המשכנתא? אה. עכשיו הבנתי....
זה נשמע די מסובך בסך הכל. אבל רעיון בהחלט. אני מעתיקה לדף נפרד להראות לעו"ד שלי (שמכיר אותי מאז שאני ילדה, וודאי ייעץ לי מה כדאי לעשות). אבל בכל זאת: לפי ב' אני גם משלמת משכנתא, וגם משלימה את ההפרש לדירה קצת יותר גדולה שאשכיר, אז לא יותר קצר פשוט להשכיר את השלוש חדרים שיש לי ולשכור קצת יותר גדולה? מה ההבדל?.. אני עומדת במשכנתא, אבל אני מאד רוצה גם לחסוך, ממש אין לי כלום חוץ מהדירה. וזה קשה (לחסוך), ובנוסף אני רוצה דירה קצת יותר מרווחת מזו שיש. וזו משכנתא באמת בומבסטית, 3,400 כל חודש... וצריכה להמשיך בה עוד 11.5 שנים. זה פשוט נראה מוגזם, לדירת 3 חדרים, בלי אפשרות לחסוך (או שאפשר, בחישוב וצמצום וכו'. אבל כל הצמצום והלהשאר כאן בדירת ה-3 רק בשביל שבעוד 11 שנים תהיה לי דירת 3 חדרים? לכן אני מנסה למצוא דרך אחרת. אשמח אם תוכל לייעץ לי עוד אם צריך עוד נתונים

גדי40

New member
אמרתי שזה מסובך להגיב ולא התכוונתי

שתספרי לכל העולם את הסכום המקורי... אין פה ענין של תשלום קנס, נחשב את ה 3400 ש"ח לחודש זה כ 40אלף ש"ח לשנה זה כ 450 אלף ש"ח חוב לבנק לפני ריבית עתידית שזה חוב עכשיו של כ 100,000$ השאלה המתבקשת היא מה מחיר הדירה לפי הנתונים הנ"ל ניראה שקנית דירה בלי מזומנים והחוב גדול מאוד גם אני קניתי דירה כמעט בלי מזומנים וגם עלי הבנק עבד קצת אבל לא עד הסוף,כיום אני מחזיר משכנתא של כ 100$ לחודש ויש לי הכנסה של 400$ לחודש מהדירה. אם ערך דירתך הוא כ 100,000$ אז את בצרה צרורה לצערי אם ערך דירתך מעל 150,000$ אז את במצב סביר, אם ערך דירתך מעל 200,000$ את במצב טוב ניקח את הצעתי הראשונה בהנחה שדירתך שווה 150,000$ את שמה את הכסף בבנק בתוכנית חלקית סגורה וחלקית פתוחה בהתאם למה שיועץ השקעות פרטי יאמר לך ולא איך שמשתלם לבנק, בהנחה שתקבלי תשואה שנתית של למעלה מ 5% על כספך (כרגע רובו של הבנק) אז יש לך רווח שלכ 8000$ לשנה שזה בערך 36,000 ש"ח שזה 3000 ש"ח לחודש על זה את מחזירה משכנתא של 3400 כל חודש יוצא שאת מחזירה לבנק רק 400 ש"ח לחודש וממשיכה להחזיק בכסף שהוא שווה ערך למחיר הדירה ועכשיו את משלמת נטו שכירות ויש לך דירה (וירטואלית אמנם עם כסף ממושכן ) לחיות וכחסכון,כמובן שהחוב שלך הולך וקטן עם הזמן. אם דירתך שווה מעל 200,000$ אז הרווח החודשי שלך מהריבית בבנק כבר גדול מ 4000 ש"ח אין טעם לחשב שוב בדקי לבד ,זה כבר סיפור יותר קל אם דירתך שווה רק 100,000$ אז את בצרה צרורה!!! הרווח שלך כ 2200 ש"ח לחודש ועל זה את משלמת 3400 משכנתא,על זה שכירות והחוב שלך לא קטן (אולי אף גדל) האופציות הן גדולות ורחבות לא ניכנס לזה כרגע ובטח לא פה,אייעץ לך באופן אישי וההחלטה והאחריות יהיו שלך אחרי שתבדקי את האופציה הכדאית עם אנשי מקצוע ביי ובהצלחה

בדרכ אני סמויה פה אבל מעלה רעיון

את תמיד יכולה למכור את הדירה שלך ובסכום שישאר לקנות דירה זולה יותר(בעיר שלי יש גם דירות ב--65-50 אלף דולר)...דירות כאלה את משכירה לאנשים ב-380-400 דולר(שוב מבססת על מה שקורה אצלנו באיזורים מסוימים)תשכרי לך דירה גדולה במקום שאת רוצה ותשלימי את ההפרש...מה שלא יהיה זה יצא פחות מהמשכנתא ועדיין יהיה לך נכס שלך

קניית דירה במשכנתא היא רעיון רע.

כמובן שהוא רע לקונה - וטוב לבנק. אם תחשבו את ה-5% ריבית שאתם משלמים כריבית דריבית לבנק, אם תחשבו את עלות המשכנתא שלכם טוב טוב - תגלו שלא שילמתם על הדירה שקניתם... שילמתם על שתי דירות באותו מחיר. רק שיש לכם בסוף התשלומים רק דירה אחת - את "השניה", הבנק לקח. בראייה שלי - עדיף לשכור דירה במקום לא מאד יקר, לשלם פחות, להתבסס, להמתין לימים טובים יותר ולהתקדמות בקריירה - ואז, אפשר אולי יהיה לקנות דירה עם חסכונות שיחסכו ומשכנתא קטנה הרבה יותר. אבל השיקול הוא שלך - אני נתתי את הנתונים כפי שאני מכיר אותם. שיהיה לך בהצלחה רבה

יעלילה1

New member
תודה רבה, באמת, לכל מי שאמר דעתו.

נתתם לי הרבה נקודות למחשבה. בזמנו כשקנינו את הדירה, היה לנו מין דפוס חשיבה שהכי חשוב בעולם זה שתהיה דירה, ואם מאשרים את המשכנתא, זה נפלא. אבל היום כשאני חושבת כמה שילמתי עד עכשיו, נדמה לי שכל מה ששילמנו עד עכשיו, כמעט חצי מהזמן, זה על הריבית בלבד. עוד לא התחלנו (או שקצת התחלנו) לשלם על הדירה עצמה. ועוד כל כך הרבה כל חודש, ועל 3 חדרים? אני עושה חשבון "נפש". אבל זה בכל זאת מפחיד, כי המשוואה של דירה=יציבות, היא דפוס נורא מוטמע בחשיבה הבורגנית (?) בארץ. בכל זאת אבדוק גם אפשרות למשכנתא בריבית יותר קטנה, או על רכישת דירה יותר זולה ולהשכיר אותה (גם קצת כאב ראש, אולי).

ג ל י ן

New member
לפי דעתי.........

אני מצטרפת כמעט לרובם , עדיף להגיע להסדר עם הבנק להארכת השנים וניתן לך גם לבדוק את הריבית שבה לקחת את המשכנתא. היום יש אפשרות להוריד אותה. אין כמו 4 קירות לאדם ואין כמו יציבות בחיים. מנסיון עדיף לילד להשאר בסביבה הטבעית מאשר לנדוד. מאחלת לך בהצלחה וזאת רק דעתי ולא יותר.

jdpworld

New member
אירופה...

כאידאולוגיה לא היתה חסידה גדולה של בעלות.תשכיר כצעיר,לאט לאט תגדל בגודל הדירה,אחרי יתפזרו הילדים תקטן חזרה...ניצול משאב ביחס ישיר לצורך.היעילות הארופאית.{לפחות חלקה}...יש לכך,גם שלא נכנס לזה כרגע תפיסה אידיאווגית שלמה,שהביאה עימה דברים מענינים לכל הצדדים...הפוכה לגמרי,{מיותר לציין} מהאמרקאנים.שבעלות שם,הינה שם המשחק.לא רק כצעד משפחתי,בדרך לבסוסו הכלכלי.אלא כלכלה שלמה,והאמונה שאיתה...ישראל הינה לא זה ולא זה.אמריקה לעניים.שטח שהולך ונעלם,מה שלא גולשים לתכו ממילא עובר לשכנים.ובכל זאת הצורך לבעול מפמפם לו בורידים. אז נכון,בכלל לא מה ששאלת...מה כהרגלו,לא מונע מבעדי.

יעלילה1

New member
נכון, לא שאלתי אבל היה מעניין.

תמיד אהבתי היסטוריה, לקרוא על חשיבה של כלכלות. לא ידעתי שבארה"ב התפיסה היא כזו. ובכל זאת, העלות של רכישת דירה, גם באירופה וגם בארה"ב יותר זולה (יחסית) מהעלות בארץ. בגלל גודל השטח? בגלל הכלכלה כולה? זה שאלות כבר להרצאה, נעזוב...

jdpworld

New member
לא זה ולא זה

העדר הבושה...מה שמאפשר מהמוכר {לרוב המדינה או מישהו מנהנהיה} לדרוש מחירים מגוחכים עד כאדי טירוף על קרקע...בעוד מסבסדת חקלאות ומים בהפסד,לכל מי יגיד אחת ממילות הקסמים{קיבוצניק מושבניק או מתנחל}שיהיה ,{יכול אני רק להניח}איפה אפשר לקבור האסבסט...

למעלה