מבקשת שתחוו דעה.

יעלילה1

New member
מבקשת שתחוו דעה.

אז ככה: יש לי (כלומר לבנק, אבל..) דירה בת 3 חדרים, ואני משלמת עליה משכנתא גבוהה מאוד. האם כדאי לי למכור אותה, להפקיד את מה שיישאר אחרי כל ההוצאות בבנק (וטוב שיהיה שם משהו), ולהשכיר דירה? דירה של 4-5 חדרים באזור שלי תעלה לי בכמעט 1000 פחות מהמשכנתא. המשכנתא צריכה להמשיך עוד 11-12 שנים. מה עדיף? שתהיה לי דירת 3 עם משכנתא ענקית בלי אפשרות לעבור, עוד 11 שנה, או להשכיר, ואז לעבור כל זמן מה דירה... :( ויש לי בת ובן (בגיל 5 וחצי ו-7 וחצי) ובתפיסה שלי הם יצטרכו חדרים נפרדים מתישהו. מה עדיף????? אנא דעותיכם. אני לא מחליטה עכשיו, אבל זה די מטריד אותי, עוד מתחילת הפרידה שלי מבעלי. כל החברים של הילדים במעמד יותר טוב, ויש דירות מקסימות בשכונה שלנו. אני יודעת שמה שחשוב זה חום, אהבה וטיפוח, אבל... והפרש של 1000, הפרש לא קטן כל כך. וגם להתקע בדירה הזו עוד לא מעט שנים... אשמח לשמוע בעד ונגד שכירות מול משכנתא.

גם היום את יכולה להשכיר

את הדירה ולעבור למגורים במקום גדול יותר אבל עדיף כבר לשלם את המשכנתא ותוך 10 שנים יש לך מקום נקי מההוצאה הגדולה הזו תעשי חשבון 10 שנים משכנתא מול כל החיים שכירות

יעלילה1

New member
אם אשכיר פה ואשכיר דירה יותר גדולה

אצטרך להוסיף עוד על מה שמשלמת למשכנתא, בגלל שיהיה פער בין השכירות של דירת 3 חדרים לבין דירה יותר גדולה. זה לעומת לשלם פחות בשכירות וברמת חיים יותר טובה.

שקד45

New member
יעלילה

לדעתי אמנם מפתה לעבור לגור בסביבה טובה יותר ודירה גדולה יותר . אך כאחת שמשלמת שכירות ,זה כסף שמשולם על מגורים נכון לזמן מסויים ואחר כך לא נותר לך דבר כנכס או רכוש ,לעומת תשלום משכנתא . תבדקי אפשרות להוזיל את המשכנתא ,שמעתי שהיום הריבית על המשכנתאות ירדה . שבת שלום ושנה טובה

יש אפשרות למחזר משכנתא

לפרוס אותה לשנים רבות יותר, בריבית נמוכה יותר ואז להקטין בעצם את התשלום החודשי. אל תבני על הפקדת כסף בבנק, הריביות היום מאוד נמוכות (למרות שהם במגמת עלייה), ולא תקבלי כמעט כלום על ההפקדה. למכור את הדירה תוכלי תמיד, אל תתני לשיקול עתידי כזה או אחר להפריע לך כרגע, גם ככה ענף הנדל"ן לא בשיאו. אולי בעתיד מחירי הדירות יעלו, וישתלם לך לקנות דירה חדשה, ולגרור את המשכנתא בתנאים המצויינים שאת יכולה להשיג היום. בכל מקרה, את חייבת להחליט מהר, הריבית במגמת עלייה, וכנ"ל הריבית על המשכנתאות שמן הסתם תעלה בתקופה הקרובה. ב ה צ ל ח ה !!!

n o g a1

New member
חסרת ראיה כלכלית

לטווח ארוך - דעתי שלי. לחיות את היום , מרווח , נעים ועוד במחיר נמוך יותר. עשר שנים מהחיים זה המון זמן. לא רואה טעם להחזיק דירת 3 חדרים עם משכנתא "בומבה"במקום חיים מרווחים יותר בדירה גדולה יותר. באירופה למשל ,אנשים לא משועבדים למשכנתאות כמו בארץ , חיים המון בשכירות , דירות לשנים , חיים בכיף. זו דעתי , ראיה לא כלכלית בתכלית , אני יודעת. מסרבת להשתעבד כלכלית למשהו שלא נותן לי חיים מרווחים בהווה. כי היום אני חיה ורוצה הכי טוב היום

r e d head

New member
ביטחון זה טעם אחד שאני רואה

באירופה זה אולי יותר תרבות חיים לגור בשכירות, אנשים משכירים/שוכרים דירות לתקופות ארוכות בארץ זה פחות נהוג, ותקופת ההשכרה יותר קצרה קצת קשה למשפחה עם ילדים לעבור כל כמה שנים דירה את לא יכולה להתאים את הדירה לצרכים שלך את לא תלויה בבעל בית ושגיונותיו.

ערסlight

New member
זה לא שיקול כלכלי

אלא ערכי. אף אחד לא יסדר לך את סדרי העדיפויות במקומך.

יעלילה1

New member
אני לא מחפשת מי שיסדר לי סדרי

עדיפויות, החלטות, או חיים. ערכי או כלכלי או מה שלא יהיה, רק רציתי לשמוע דעות... בסדר לך?

t o t a l

New member
זה לא שיקול כלכלי

לחסוך היום ולחיות טוב מחר? או לחיות טוב היום כאילו אין מחר? מה את מעדיפה?

יעלילה1

New member
העניין הוא שאם אני משכירה

יישאר לי כסף גם בשביל לחסוך, וגם אחיה טוב היום. מה שמפחיד אותי זה המעברים התכופים, שגם לילדים זה יהיה קשה, הבת שלי מתקשה להפרד מכל רהיט או מכשיר חשמלי ישן שזורקים. וגם הרגשה שלא הבית שלי. אבל קיבלתי כמה רעיונות כלכליים מאנשים פה ואלך לבדוק בבנק אפשרויות, וגם לחשוב על מה שליאתייי כתבה

אייל 401

New member
אם תשכירי ותישכרי

דירה גדולה יותר לטווח ארוך ותצליחי לעמוד בשכירות תרוויחי מכל העולמות ובעוד 10 שנים יהיה לך נכס שלך ורק שלך .לגבי המשכנתא העסק היום הוא כמו בשוק הסיטונאי לפרות וירקות לחץ מתון בבנק שלך וריבית שלפי החישוב לקחת בגבוהה תרד פלאים וכך התשלום החודשי מה שישארי לך מרווח גדול יותר . היום איום קל שאת סוגרת משכנתא ועוברת לבנק אחר יותר זול עובד מהר ,הבנקים בונים על כך שרוב (מה שנכון )האנשים מקטרים ושותקים .

יעלילה1

New member
ממש נכון. הלכתי לברר בבנק לפני כמה

חודשים לגבי הריבית, וממש היתה לי ההרגשה עליה אתה כותב, שבונים על כך שאקטר ואשתוק. אבל לא כל כך ידעתי מה להגיד, הייתי בתחילת פרידה, דיברנו על מכירת הדירה וחלוקת השארית בינינו, והייתי די מבוהלת מכל העניין מכדי לחשוב על מה נכון או לא נכון להגיד. עכשיו כשהסכמנו שהדירה תשאר אצלי ונשאר רק העניין הפרוצדורלי של חתימה על ההסכם (מקווה שיעבור בשלום) אז אני חושבת על כך מחדש.

אייל 401

New member
אני לקחתי ב5.8 והיום

חלק 4.2 וחלק 3.9!!!!! מלחמת חורמה עם הבנק כתב מ י שכתב שלמעשה אנחנו קונים שתחיי דירות שאחת אנו קונים לבנק עם לחץ מתון הם יוותרו על הביול ועל העמלות ,עוד טיפ :לכי לראשון יש שם 5 בנים למשכנתאות במרחק מטר אח ד מהשני לכי עם כל הצעה לבא בתור ותיראי פלא המחיר יורד מאחד לשני . עוד טיפ להעביר מהם את ביטוח החיים והנכס אפשר לחסול עוד כמה מאות שקלים בשנה וערך הפוליסה לא יורד ,נהפוכו הכסף של ביטוח החיים ,נישאר שלך אחרי תום המשכנתא (חלקו לפחות )

יעלילה1

New member
באמת אין לי מושג לאן הביטוח חיים

הולך. ואיפה בראשון הבנקים? אני גרה שם, אבל מכירה רק את בנק הפועלים...

יעלילה1

New member
חוצמזה, אם מעבירים את הביטוח חיים

אז במילא משלמים במקום אחר על הביטוח. בכל אופן, אולי די עם השאלות שאני מציפה אותך, וגם יש לי כאב ראש נוראי (ועייפות גדולה) אז לילה טוב.. (וכאב ראש, זה לא תירוץ שאני משתמשת בו אף פעם...
, בחיי....)

אייל 401

New member
לפני שאני זז לחגוג

ככה בהרצל וברוטשילד מרוכזים 5 בנקים למשכנתאות כולם סבייב התחנה הישנה (לאומי ,טפחות ,משכן ,ירושליים ועוד אחד לגבי ביטוח תמיד יותר זול אצל סוכן במיוחד עקב העמלות המטורפות שהבנק גובה ממך .

לעניין המעברים התכופים

בכל 11 שנות נישואיי (שהסתיימו להם זה מכבר) לא הצלחנו לרכוש דירה ונאלצנו לעבור מדי פעם מדירה שכורה אחת לאחרת. וכך זה נראה בעיניים שלי מגורים בשכירות: באמת, בארבעת שנות הנישואים הראשונות נאלצנו לעבור כל שנה דירה. במעבר הראשון הייתי בהריון עם תאומות. במעבר השני הייתי עם תאומות בנות כמעט שנה, במעבר השלישי הייתי עם תאומות בנות שנתיים+ ותינוקת בת כמה חודשים. במעבר הרביעי כבר גרנו 4 שנים באותה דירה והילדות שלנו גדלו בסביבה מוכרת במשך 4 שנים. במעבר החמישי נאלצנו לעבור כי כבר לא יכולנו לשלם את השכירות הגבוהה ועברנו לעיר שהשכירות בה זולה ואז כבר עברנו כשהתאומות נאלצות להיפרד מחברות שהכירו עוד בגן במעבר בין כיתה ב' ל-ג' ואחותן בדיוק במעבר לכיתה א' ונוספה לנו עוד תינוקת שהייתה בת שנה וחצי כשעברנו. שתי הקטנות קיבלו את המעבר די בקלות, הגדולות עד היום מתגעגעות לחברות, שעם חלק מהן הן שומרות באדיקות על קשר טלפוני ונפגשות מדי פעם. לצערי, גם כאן לא הגענו אל המנוחה והנחלה ואחרי שנתיים בדירה אחת, נאלצנו לעבור באותה שכונה לדירה אחרת כי לא הסתדרנו עם בעל הדירה. סייעתי לגרוש, שאז עוד היה בעלי (אם כי בהליכי גירושים) למצוא דירה אחרת בשכונה וכיום הוא גר בה כבר שנה שנייה עם הילדות. אני בינתיים חזרתי לגור אצל ההורים כדי לחסוך בהוצאות. קשה למצוא דירה שתהיה נוחה, במיקום נעים ושגם בעל הבית יהיה נחמד ומישהו שנעים לעשות איתו עסקים. אבל אם את מוצאת דירה כזאת, מובטחת לך דירה בשכירות לתקופה ארוכה וכך לא תצטרכי לדאוג לעניין המעברים התכופים.

למעלה