מבקשת שוב

שוני8

New member
מבקשת שוב ../images/Emo53.gif

אני צריכה להעביר יום מיוחד בנושא הקיץ (מפגש ויצירה), אם יש לכן רעיון אשמח מאד לשמוע מכן... תודה מראש!

gili111

New member
הכנסי לתיקיית קייץ../images/Emo42.gif בארכיון

הקבצים, אולי תמצאי שם משהו... כמו כן, אולי תוכלי למצוא בחוברת "קיץ" של שמע (ילדים לקויי שמיעה) יש שם סיפורים בהמחשה גילי

ליידי10

New member
יום קיץ

אני אנסה לתת לך רעיונות, אם הכיוון יראה תאמרי לי ואנסה לפתח את הרעיונות: בחצר: * יום ים- להביא גיגיות קטנות, מים וכו'... * לקחת גיגית למלא אותה במים, לזרוק לבפנים דגים קטנים מפלסטיק- אך להדביק להם מגנטים. כל ילד מקבל "חכה": שיפוד עץ עם חוט שבקצה יש מגנט. הדייגים צריכים לגוד דגים... יצירה: * ציור עם חול. * ציור המשלב אלמטים כגון: חול, צדפים וכו'... * לקחתי בריסטול גדול. חציו נצבע (עם הילדים בכחול) ובחציו השני הדבקנו חול וכך יצרנו את הים. על הבריסטול הדבקנו או הנחנו אלמנטים הקשורים לים. הילדים הקטנים קיבלו דמויות שונות כמו: אנשים, דגים וכו'.. הם צבעו והניחו כרצונם על "הים" שלנו. הגדולים יותר (בני 4) הכינו דמויות מבצק והניחו ב"ים" שלנו (הכוונה גם בים וגם בחוף). לקחתי מטריות קטנות, כמו אלה ששמים על קוקטיילים. הילדים צבעו והינה: שימשיות. יצירה מדהימה, משותפת לכולם ומה שיפה בה זה שכל ילד יכול בזמנו הפנוי להוסיף כרצונו. אפילו במשך כמה ימים. * במפגש: פעילות עם חוש המישוש. מבחר דברים בסל, הילד עוצם עיניים, בוחר חפץ ומנסה לנחש מה זה. לאחר שמסירים את כיסוי העיניים, דנים עם הילדים על החפץ וממיינים: קיץ, לא קיץ. אפשר דברים הקשורים לארבעת העונות: מטריה, עלים יבשים וכו'... בהצלחה

שוני8

New member
../images/Emo51.gif

אני הולכת להעביר את היום הזה בגן שאולי אעבוד בו בשנה הבאה לכן אני רוצה לחפש פעילויות . במפגש אני רוצה לדבר על צדפים וגם יש לי שירים מתאימים, איזו יצירה אפשר לעשות עם צדפים חוץ מהדבקה על חול? תודה מראש!

ליידי10

New member
צדפים

* מובייל צדפים. או מובייל ארוך. כלומר לקחת צדץ ולחבר אחד לשני בחוט ארוך או ממש מובייל: לקחת שיפוד עץ ליצור את הצורה + ולחבר לכל קצה, חוט דייג עם צדפים באורכים שונים. * שרשרת צדפים. * יצירה: -הדבקה רגילה- להדביק את הצדפים. -אם יש בד חלק (ניתן בצבעים שונים) עושים מזה תמונה בעזרת הטבעות הצדף. טובלים הצדף בגואש ואז על התמונה. ניתן גם על בריסטול או נייר אורז. אפשר קודם לצייר ים, חול ואז לשלב בים ובחול הטבעות של צדפים. ניתן גם לתת דוגמאות גזורות של דגים, שיצבעו וידביקו בים. יוצא יפה- תמונה המשלבת: ציור, הדבקה וגואש (הגואש זה הצדף). מקווה שעזרתי- בהצלחה.

יעלים

New member
טוב אז יצירה יש לך

מה עושים כשמגיעים לסביבת טבע חדשה? מתבוננים, אפשר לתת לילדים משימה להתבונן בחוף הים ולראות במה שונה החוף מהפארק ליד הבית או הגן, יש מים, חול (באיזה צבע?), צדפים, קונכיות. אחרי התבוננות את יכולה לתת להם להכין תמונה עם החומרים שבסביבה, חול,צדפים וכ"ו. יש היום לקנות קונכיות מקסימות 10 ב - 10 ש"ח אפשר לפזר בסביבת הילדים: מי גר בקונכיה? (סרטן) מי עוד גר בתוך הבית שלו? לאיזה בית דומה הקונכיה של הסרטן? עוד משימות בנושא טבע בים תלויות באיזה חוף את עורכת את המסיבה, יש חופים שאפשר למצוא את פרח נר הלילה, או חול כורכר תודעי לי אני בינתיים מחפשר לך פעילויות.

יעלים

New member
אפשר גם וזה שוב תלוי בחוף הים

יש חופים ממש מזוהמים ואפשר להגיע עם ההורים, לערוך תצפית, ועבודת יצירה קצרה ולצאת לטיול בחוף והראות לילדים את הלכלוך ולחלק שקיות לאיסוף האשפה מאשפה ניתן לעשות יצירות, את הפעילות של איסוף האשפה ערכנו בבית הספר בו אני מלמדת ובסופו יצרנו נדנדות, וספסלים נהדרים וכמובן כל מני פסלים שמקשטים עכשיו את בית הספר. טוב זה גם רעיון אני לא בטוחה שהוא מתאים למסיבה אבל אולי בפעם אחרת

קרני12

New member
ועוד רעיון...

שאני עשיתי בגן. הכנתי ים: לקחת אלבד בצבע כחול, עליו הדבקתי צדפים ודגים מסול, ציירתי על האלבד עם טוליפ בצבע כסף גלים. סיפרתי לילדים שאנחנו יוצאים לים והולכים רק ביבשה. צרפתי לקטע ההליכה קטע שירה שהולך בערך כך: "הולכים (קופצים/רצים), הולכים הולכים-עוצרים" ישנם המון שירים שעוסקים בפעילות ואז הפסקה שאפשר לשלב. לאחר מכן הילדים אחזו באלבד מכל הכיוונים ועשינו שוב פעילות בתנועה לפי השיר :"נער ונער ועצור" ואז מנערים את ה"ים" ועוצרים והכל לפי הוראות השיר. אפשר לספר סיפור קצר בנושא הים: מרים והים, כספיון (אני בטוחה שיש עוד, אני פשוט לא נזכרת). לעשות פעילות בתנועה עם דגים-מכינים ממפל דג ומחברים אותו לחוט עם מקל (חכה) משלבים יצירה מוסיקלית של הקפצות הדג והסתרתו. מקווה שעזרתי לך. אשמח לשמוע איזה פעילות גיבשת בסוף, ואיך הלך לך... שיהיה בהצלחה

קרני12

New member
הבהרות

הרעיונות שנרשמו מעל יצאו ממפגש משותף שלי ושל אירית י. איריתי, אני בסה"כ רשמתי כי אמרת לי להעלות את הדברים לפורום.

למעלה