מבקשת עצות אבל בכנות....

מבקשת עצות אבל בכנות....

אולי זה לא ממש הפורום אבל פורום אחר הוא בד"כ חילוני. חשוב לי לדעת אם לדעתכם בנות דתיות שהתגייסו במקום שירות לאומי וקבלו זימון לקצונה צריכות ללכת על זה או לרדת מזה... העניין הוא שהתגייסתי להדרכת שריון וקבלתי את הזימון הזה ולמרות שאני יודעת מה אני בעצם מעדיפה, חשוב לי לשמוע דעות נוספות כי ההחלטה לא כל כך קלה לי... אז אם מישהו או מישהי מכירים בת דתיה שעברה מסלול דומה ואיך היא מרגישה עם זה שהיא ויתרה או לא ויתרה על קצונה, ולמה, זה מאוד יעזור...ובכלל כל דעה או סתם עצה תעזור גם כן..

היי! מוכן להסביר למה אתה מתכוון שיש

בעיות עם בנות דתיות בצבא? לדעתך זו הדעה היותר מקובלת או הפחות מקובלת?

רעות זה לא העניין של סותר דת...

זה עניין שבגלל למשל זמני התפילות אז לדוגמה היינו פתורות מחובות מסויימות מקבילות בזמנים דבר שעורר דיי התמרמרות מצד החילוניות בינינו ועוד דוגמאות שבהן קשה לשמור על אורח חיים דתי, או ההרגשה שאת דיי שונה יחסית לרוב בכל מיני דברים כשכולן נפגשות בשישי את לא יכולה להצטרף, את לא יכולה להתארח כולל שינה למרות שאת מוזמנת כי זה לא כשר, ובכלל היחס של הציבור הדתי לכל העניין לא תמיד תומך לפחות בישוב שאני גרה. העניין שאני בקצונה אחתום שנה קבע בזמן שכל החברות שלי משירות לאומי יהיו שני צעדים לפני באזרחי ובטח הקשרים יתרופפו איכשהו, כל מיני השלכות שלא שייכות לרצון לתרום אלא יותר למה שמסביב... אבל אולי זה לא כל כך מדבר אליך כי אולי הצבא קצת רחוק מבחינתך...בכל אופן תודה על התשובה...

reutרעות

New member
למה רחוק?

אני מכירה את המצבים אח שלי בצבא ואחותי מתגייסת. לפי דעתי תעשי מה שאת חושבת, לפי הדברים שלך את מעדיפה לא ללכת לקצונה... אז מה השאלה פה?

שלום לך!

בס"ד תראי, ההמלצה הכי טובה שלי בשבילך זה שתשאלי רב! בכל אופן, אם הלכת לצבא וקיבלת זימון לקצונה אני לא רואה סיבה שלא להמשיך לקצונה אם את רוצה! תחשבי על זה! ואם את ממש רוצה את הקצונה אני לא רואה סיבה לרדת מזה... בהצלחה...

LadyTitania

New member
היי

אין כלל קבוע. כל מקרה צריך לדון לגופו. ראשית, כמו שליאור אמר, כדאי שתשאלי רב. תדברי, תתיעצי, והכי חשוב, תציגי את כל הסיפור. אם את יודעת מה את רוצה, תלכי על זה. החלטות מסתבר (לצערי) הן אף פעם לא קלות. אם הן קלות, כנראה שפיפסת משהו... יש לי חברות שמשרתות בצבא. אחת מקווה לצאת עוד מעט לקצונה. למיטב ידיעתי, היא מאוד רוצה, היא חושבת שהיא תתרום כך ושזה חשוב. תבררי מה חשוב לך באמת, מה תהיה התוצאה של כל החלטה. ובסוף - תחליטי לבד. אלה החיים שלך.

לליאור וליידי...

כן..בסופו של דבר הכל כנראה תלוי בי ואי אפשר להתחמק מזה...לגבי הרב, לא יודעת אני יודעת שזה מקובל אבל היה לי יותר חשוב לשמוע חברה בגילי שיש להם נסיון בנושא או יכולים סה"כ לחשוב על כיוונים שלא חשבתי... בכל אופן אני אחשוב על הדברים...אממ..ליידי יש לך גישה מיוחדת לאנשים... אז תודה על הרצון הטוב לשניכם...

למעלה