מבקשת עצה

shiraa

New member
מבקשת עצה

בתי בת 16 . נערה מקסימה, אינטליגנטית ואחראית. היום היא באה לבקש את רשותי לרדת לאילת ל- 3 ימים עם חבר שלה שהוא בן 20 .חשוב לציין כי הקשר ביניהם אינו רומנטי אלא הם חברים או כפי שהיא מגדירה אחים. אני לא מכירה אותו, רק שמעתי את שמו. שוחחנו והעליתי בפניה את ההתלבטויות שלי: המתח המיני שעלול להיווצר שם למרות היחסים האפלטוניים ביניהם, גילה הצעיר, שמ ה הטוב (כי מה לעשות שלמרות שאני פתוחה וליברלית אנו עדיין חיים בחברה שמרנית). אני חייבת להדגיש שאני סומכת על שיקול דעתה בבחירת החברים שלה ולמרות זאת מקנן בי החשש. הסיטואציה הזו נראית לי מוקדמת עבורה גם אם יובטח לי כי לא יהיה כל קשר מיני ביניהם. אנא חוו את דעתכם לגבי הדילמה.
 
אני כנראה האחרונה שממנה תקבלי עיצה

שתתאים לך. אם הילדה המקסימה והאינטלגנטית שלך תרצה לקיים יחסי מין הרי היא לא צריכה לנסוע עד אילת ,נכון? מאידך או שאת סומכת עליה או שלא. אל תבקשי ממנה ל"הבטיח" לך הבטחות מהסוג הזה נראה לי לא הוגן. תני לה קונדומים שיהיו לה בתיק , לכל מקרה שלא יקרה דברי איתה על הבשלות הריגשית לקיום יחסים תציעי לה את דרכך ותסמכי עליה!!! ואני חייבת להגיד שהאחרונה ששמעתי על"שמה הטוב" הייתה המלכה האם של בריטניה, אבל היא מתה בשיבה טובה היום בגיל 101. ואת לא פתוחה ולא ליברלית . את רק אומרת שאת כזו. את גם לא מאמינה לבת שלך, ושקול הדעת שלה. היא אי פעם הראתה לך ששגתה בשיקול הדעת שלה? אז תני לה להחליט ותני לה לצמוח ותני לה לפרוש כנפיים, ולפרפר. רק תדאגי שלא יהיו לפרפורים שלה תוצאות. אמרתי לך שאני לא הכתובת הנכונה מההתחלה.
 

shiraa

New member
תודה

אל תזלזלי ביכולתך לייעץ. דווקא מצאתי בדברייך עמדות נמרצות, על פיהן נראה לי כי אינך אמא. ולמרות בקורתך באשר לליברליות שלי, אני מאחלת לילדים רבים גישה פתוחה כשלי. יחד עם זאת תמיד קיימת החרדה.
 

AYELET1

New member
היי שירה

אם הייתי עומדת בפני הסיטואציה שתיארת, הייתי כנראה מסכימה, אם כי בחשש רב. ואגב, החשש לשמה הטוב של הבת, היה הדבר שהיה הכי פחות מדאיג אותי (אם בכלל...). בקשי להיפגש עם החבר הטוב הזה לפני הנסיעה, וזה בנוסף לעובדה שציינת, שאת סומכת על הבת בבחירת חבריה, יכולים להרגיע מעט...
 

גליה12

New member
סתם שאלה-

על סמך מה הגעת למסקנה (השגויה) שהיא אינה אמא? ולעניין ברור שקיימת חרדה- אבל לו הייתי את הייתי חרדה משימוש בסמים- מתאונות דרכים, מהריון בלתי צפוי, ולא מה"כתם" בשמה הטוב של ביתך. אמנם אני אמא לבנים אבל לעולם לא חשבתי שנערה שנוסעת עם נער לחופש ורחמנא ליצלןואולי אפילו שוכבת איתו היא "מוכתמת" או זולה.
 

AYELET1

New member
מצטרפת לגליה בשאלתה ותהייתה...

ב-2 וחצי בלילה זה ברח לי...
 
אל תספרי לי על חרדות של הורים-מכירה

אותם מצויין. הם רק אצלי ממוקדות בימינו במקומות אחרים , כמו מה יקרה באוטובוס לאילת האם לא תהיה תאונת דרכים האם לא יהיה מחבל מתפוצץ אי שם? ודווקא לך ודווקא לך אני אמא ועוד איך!!! אני לא נושאת את "דגל הליברליות" אני גם לא יודעת אם היא נכונה לכל אחד , כל הורה או כל ילד אני לא יודעת אם "גישה פתוחה" היא מתאימה לכולם אבל- אני בטח שלא חושבת שאת באמת ליברלית ולו רק בגלל משפט המחץ של הדאגה ל"שמה הטוב" של הנערה. וזה לגמרי בסדר בעיני להגיד, אני שמרנית במידה מסויימת (אני כנראה לא) אני לא כל כך ליברלית כמו שהייתי רוצה להיות(אני למשל) הלוואי והייתי יכולה להיות יותר פתוחה עם הילדים שלי(אני למשל) אבל כשאני אומרת שאני סומכת עליהם ,אז אני באמת סומכת-ולוקחת בחשבון שגם יעשו שטויות(וותיקי הפורום מכירים כמה מהן..) ויהיו להם מחירים. אז או שאת סומכת עליה -או שלא. רק תביטי אל עצמך במראה-ותעני לעצמך.
 

vered4

New member
גם אני הייתי חוששת מהרבה דברים לפני

החשש מאותו בחור והיחסים ביניהם. לדעתי חשוב שתהיי כנה עם הבת שלך, ותגדירי לה ממה את חוששת. גם לדעתי את לא ליברלית, וזכותך, כך חונכת וקשה "לצאת" מזה, אבל תסבירי לה מאיפה באים החששות. היא יודעת יותר ממך אם יש להם בסיס או לא. אבל החשש הבטחוני כן היה מדיר שינה מעיניי.
 
למעלה