מבקשת עצה

ברלה

New member
מבקשת עצה

מחפשת לבני בן ה-9 חודשים משחק הפעלה. זהו ילד פעיל מאד מאד, ואני מעוניינת במשחק הפעלה, ללא גירויי קול או אורות מהבהבים, אלא משהו שיגרה אותו ויפעיל אותו. אולי מבוך עם חרוזים? כל עצה תתקבל בברכה. תודה

נעה גל

New member
אח! כמה קל בגיל הזה לגרות ולהפעיל

אותם! (אני מניחה שהוא זוחל), תארגני את המטבח שלך כך שכל הסירים (לא אלה עם מכסי הזכוכית) וקופסאות הפלסטיק ירדו למטה וכל השאר יעלה למעלה, ואז הוא יוכל לפתוח את הארונות ולפזר הכל ולנסות להתאים מכסים לסירים. אם תתני לו כף או אפילו כמה מחומרים שונים (מתכת, פלסטיק ועץ) תגלי מהר מאוד שהוא גם מוזיקלי... ואפשר גם סתם לצאת החוצה למשש עלים ואבנים, לגעת בחול, לסדר כמה דליים עם מיים וכפות או כלים קטנים יותר כך שאפשר להכניס אותם לתוך המים ולהעביר מצד לצד... בתוך הבית אפשר גם לקנות את הקוביות שנכנסות אחת בתוך השניה, או כמו שדסי כתבה כאן בתשובה למישהי אחרת, אפשר לגשת ל"הום סנטר" ולקנות שם כל מיני צינורות בגדלים וצורות שונות - הם מאוד אוהבים את זה! חוץ מזה, די מזמן ערכנו באתר של הפורום רשימה של פעילויות לגיל הרך. את מוזמנת לעיין בה.

kedem

New member
כנסי לאתר הורים קישור בגוף ההודעה

בצד ימין לחצי על משחק וצעועים , במסך החדש בחרי את גילו של בנך . יש שם המון רעיונות לפעיליות עם הילדים. הורים

anat30g

New member
לא משנה איזה צעצוע תקני לו

סביר להניח שהוא יתעניין יותר בקופסה מאשר בצעצוע...

ברלה

New member
תודה לכל נותני העצה, אבל...

נכנסתי לאתר הורים ובאמת התרשמתי משפע הרעיונות שניתן שם, אבל ילדי היקר הוא בשלב בו החניכיים משגעות אותו, וכל דבר הוא מכניס לפיו ומגרד באמצעותו את חניכיו. לא מצליחה בכלל להגיע לשלב של לשחק איתו. מתוסכלת מאד. אני מניחה שהוא מתוסכל לא פחות... מקווה שיעבור בקרוב ושבכלל זה נורמלי. האם אנחנו מתעכבים במשהו? אני יודעת שאין מה להשוות בקצב התפחות של ילד אחד לאחר, ובכל זאת קיימים מספר מדדים להעריך התפתחות. מתוסכלת.

אפרת_ח

New member
לזה בדיוק אנחנו קוראים "משחק"

כשילד לוקח את החפץ ומתעסק אתו
תניחי לו להתעסק בדברים בלעדייך ותעשי בינתיים דברים אחרים באותו חדר. כך זה גם נוח וגם נחמד.

נעה גל

New member
ברלה ברלה

קודם כל אני מסכימה עם אפרת. את לא צריכה כל הזמן לשחק איתו ולהפעיל אותו. תני לו לגעת למשש להרביץ ולהכניס לפה וזה כבר נקרא משחק. אחד הדברים היפים בגיל הזה הוא, שהם יכולים להעסיק את עצמם לבד, ורק צריכים עין בוחנת לראות שהם לא עושים דברים מסוכנים. ודבר שני שהוא
אני מבקשת לשרשר הודעות. מה הכוונה? אם הדיון שאת כותבת לגביו הודעה קיים ע"ג העמוד הנוכחי של הפורום, נא להכניס הודעות כ"תגובות" ולא כהודעות ראשיות (כמו שעשית במקרה הזה ואני שרשרתי עבורך את ההודעה). הקפדה על שרשור נועדה לשתי מטרות: הראשונה, שדיונים חשובים לא ידחפו החוצה מהדף. כל 20 הודעות ראשיות עובר דף בפורום, ואם כל אחד יכניס הודעה ראשית על כל דבר שיש לו לומר... לא נוכל להגיב לדיונים חשובים. המטרה השניה היא, ליצור סדר בתוך הפורום. תארי לך שאדם נכנס לראשונה לפורום והוא נתקל בהודעה "תודה שעזרתם לי", אבל הוא לא מקבל אותה בקונטקסט המתאים וזו למעשה "הודעה ריקה" עבורו. אני לא אוהבת להכנס לפורום ולקרוא הודעות כאלה שהן מנותקות מדיונים, ואני משערת שאף אחד לא אוהב.... אז אם אפשר, בבקשה, לשרשר תודה מראש על ההבנה.

ברלה

New member
לנעה גל

תודה על ההתייחסות, וצר לי על ה"בלאגן" שיצרתי. אני חדשה כאן ולא מכירה את כללי המשחק. לקחתי לתשומת ליבי. ולגבי עוללי, אתן לו לשחק עם עצמו, פשוט הרגשתי שאיני נוהגת כשורה ושאולי יש מקום להתערבות מצידי, להפעיל אותו אולי. תמיד נראה לי שאמהות אחרות מאד עסוקות עם הילדים שלהן, ומאד מלמדות. ואני לא ממש. אני תמיד שם בשבילו, אך חששתי שאני מפספסת משהו. תודה על התשובה ויום טוב.

דסי אשר

New member
לברלה, וגם לאחרים/ות

הי, היום הלכתי לקנות ספרים מקצועיים, ונתקלתי בספר שכתבה ד"ר יעל דיין על גדעון לוין, עליו ישנו מאמר כאן באתר, לגבי גישתו "הגן הזורם" . ד"ר יעל דיין בחרה לספר על גדעון לוין האיש וגישתו, בספר שכולו שאלות של ד"ר יעל דיין, ותשובות של גדעון לוין. (בזמנו , התפרסם הספר הראשון בנוסח זה "שיחות עם ישעיהו ליבוביץ"). הספר נקרא:"מחנך אחר" הוצאת "דיונון" , אוניברסית תל אביב. ד"ר יעל דיין שואלת את גדעון לוין, האם לדעותיה של פרופ´ פנינה קליין(אוניברסיטת בר- אילן), בדבר הגישה "המתווכת" בחינוך ובלמידת תינוקות ופעטות,כפי שסוכמו בספרה "ילד חכם יותר" (1985, הוצאת אוניברסיטת בר-אילן), ישנה /היתה השפעה על גישתו בדבר הגישה המקצועית המדברת עלמעורבות משתפת, שהינה מרכיב משמעותי במשנתו החינוכית. גדעון לוין ענה לה כמה דברים: "גם "המעורבות המשתפת" היא צורת תיווך, אבל צורת תיווך אחרת ". "הלמידה המתווכת של פרופ´ קליין לא יוצאת מהילדים עצמם, אלא מתכנית הלימודים, ממה שאני רוצה שאתה תלמד. אני מתווך בינך לבין הסביבה כדי שיהיה לך קל יותר". " אני יוצא מהפעילות של הילד. אני חושב שזו הסיבה שאנשי החינוך לא מצליחים ליצור בגן את האווירה החינוכית השונה שאנחנו מצליחים ליצור". "בעצם יש משהו מאד טבעי, אנושי ונורמאלי, במעורבות המשותפת,כמו שאמרתי- היא בעצם קיימת גם בבית, אצל ההורים, גם אם לא מכנים זאת כך." הציטוטים מהספר היו לי לאור ושמחה. זאת גישתי שלי, ואלה הדברים שנעה כתבה. אנחנו לא מורים של הילדים, אנחנו ממשיכים וזורמים עם מה שהם העלו, עם תכנים שדיברו, שאלו ועשו. לפעמים ישחקו לבד, לפעמים נשב אתם מיוזמתנו ונשתתף במשחק, לפעמים יזמינו אותנו למשחק. לפעמים נשחק ברמה שלהם, לפעמים נעשה מה שיתחשק לנו(וכמו שגדעון לוין כותב, אם ישאלו למה, נענה כי זה מה שבא לנו עכשיו לשחק), ולפעמים נשחק במדרגה אחת מעל מה שהם משחקים, כדי להראות להם, בתהליך משחקי, שיש עוד אופציות יצירתיות שאולי לא חשבו עליהם לגבי המשחק, כי אינם יודעים עדיין הרבה מחוקי עולם. . היה מאד מרענן לקרוא. אני אישית, רואה בגישתה של פנינה קליין גישה מתנשאת(אני גם נפגשתי אתה...), היא מתאימה לדעתי לאוכלוסיות "דלות- טעונות טיפוח",בהן אכן אין בסביבה גרויים כמו בסביבת ילדינו, או באוכלוסית החינוך המיוחד, שבה אנחנו חייבים להציב גריה לילד, אחרת אכן ישאר במקום שלו. ברור , שכאשר קראתי את שמו של ספרה, לא התמוגגתי. לילה טוב, דסי

יונת ש.

New member
תודה על ההפניה לספר "מחנך אחר"

לא ידעתי שיצא. אחפש - בטוח יהיה מעניין!

איה בת 9 חודשים ומאד אוהבת קוביות

יש לנו קופסה של קוביות עץ שהצגנו לפניה השבוע, והיא מאד אוהבת לשחק בהן. אפשר לשפוך את הקוביות מהקופסא, להוציא קוביות בודדות, להכניס קוביות לקופסא, לשקשק קופסא עם כמה קוביות בתוכה, להרוס מגדלים שאנחנו בונים, להרים קוביה מראש המגדל בלי להפיל, לקחת קוביה בכל יד ולהפגיש בניהן, אפשר להכניס לפה ולהחשף לתחושה של עץ (רוב הצעצועים שלה עד עכשיו היו בד, פרווה או פלסטיק), אפשר להחביא ולחפש (יחד אתנו) וכמובן להכניס לכל מני מקומות לא צפויים כמו הפתח של הרמקול
. בקיצור - אפשר לעשות איתן המון דברים, לפי הכיף של הילד. מדובר בסט קלאסי של קוביות עץ שיש עליהן אותיות לועזיות (קיבלנו מתנה מחו"ל) בצבעים שונים, מספרים וציורים אחרים כך שאנו מקווים שבגיל מאוחר יותר אפשר יהיה ללמוד צבעים, מספרים, סידור וכד´... מומלץ בחום.

...ועוד דבר

פשוט אני צופה בה משחקת עכשיו לבד בסלון (אני על שולחן האוכל שמשמש להמון דברים - רק לא לאכול) אז נזכרתי. קנינו ארגז פלסטיק גדול (איקאה - 29 ש"ח) ואני בערב שמה בו את הצעצועים שלה (יש שם כל מיני בובות פרווה, בד ופלסטיק, קוביות פלסטיק שנכנסות אחת בשניה, טלפון, כדורים, וכד´) וככה היא מוציאה מהארגז לבד כל פעם משהו ומשחקת בו שתיים שלוש דקות. היא גם למדה לבד להכנס לתוך הארגז ואז היא יושבת בפנים וזורקת צעצועים החוצה. לצאת היא עוד לא יודעת...

למעלה