מבקשת עצה

sofush

New member
מבקשת עצה

שלום סיימתי י``ב (שתבינו אני לא מורה או משהו) ובתור ג`וב אני מלמדת ילד פשוט מקסים בן 6וחצי שעולה לכיתה ב` והחופש החלטנו ללמוד אנגלית. זה ילד חכם ונבון אבל אין לא שום הרגלי למידה ולדעתי יש לו קצת בעיית ריכוז. איך אפשר לגרום לו להתרכז יותר ולהקנות לו הרגלי למידה נכונים (ביננו שגם לי אין) שישמשו אותו גם בעתיד? (אולי מעבר מהידע שהוא צריך בשביל בה``ס) אני אשמח לקבל תגובות (רצוי e-mail) תודה

Lomm

New member
ובכן

אני לא מומחה, אבל: דבר ראשון, כגודל הילד - גודל הציפיות. אולי כדאי שתתיעצי עם ספרות מקצועית מה טווח הקשב הנורמלי לילד בגילו. אם הוא אכן בעל טווח קשב קצר, יש לעבוד איתו בהדרגה, לאורך חופשת הקיץ. לתת לו משימות, ולאט לאט להעלות את הזמן הדרוש להן. התחילי עם משימות שאת יודעת שהוא מסוגל לעמוד בזמן המוקצב להן, כדי להרגיל אותו לרעיון שהוא חייב לשבת לבד ולעשות משהו. לאחר מספר פעמים, האריכי את המשימה. מרבית הסיכויים הם שעד תחילת שנת הלימודים, תצליחי להגיע איתו לרמת קשה שתספיק לתחילתה של כיתה ב`. עם תרגול נוסף, הוא וודאי ישתפר. וכדי להרוג שתי ציפורים במכה אחת, את המשימות שלו רכזי בעיקר (אבל לא רק) סביב הרגלי למידה. למדי אותו בעזרת תרגילים שונים וחומר מעניין את מה שאת מאמינה הם הרגלי למידה נכונים.

oren1111

New member
עזרה

שלום לך! ראשית, ילד בגיל 6.5, רמת הקשב שלו נמוכה. ורמת המוטיבציה שלו נמוכה גם היא. מה לעשות שיותר מעניין לראות טלויזיה, מחשב, ומשחקים אחרים, מללמוד אנגלית. בכל זאת, ללמידה יעילה יותר, הרי מספר עצות: 1) כדי להשיג מהילד רמת קשב מקסימאלית, הלימוד צריך להיות בחדר כמה שיותר סגור לרעשים וגירויים אחרים (גם ויזאלים כמו טלויזיה). לילד עם בעיית קשב, אפילו תיקתוק של שעון קיר יכול להפריע. 2) אם את רואה שהילד מאבד את הריכוז, מומלץ לעשות הפסקה קצרה של חמש דקות, ולעשות משהו שונה לגמרי (כמו ללכת לאכול משהו קל). 3) כדי שלילד בגיל זה תהיה מוטיבמיה ללמוד, כדאי פשוט לעשות את הלימודים מעניינים. כדאי לך לגוון בשיטות הלמידה: פעם לימוד מספר, פעם מקלטת וידאו, ומומלץ ביותר מהמחשב. יש תוכנות רבות ללימוד אנגלית שמשלבות גרפיקה ומוסיקה. בהצלחה.

ken-eng

New member
פעילות בתנועה ושירה

נסי ללמד אותו תוך כדי תנועה, מוזיקה ושירה. את האותיות למדי אותו בעזרת תנועות הגוף. ילדים רבים קולטים מהר מאוד שירים ולומדים את המילים הבסיסיות מהשירים. אפשר להכין לו גם משחקי זכרון, מהמילים שהוא כבר יודע ולהוסיף כל פעם כמה מילים חדשות. משחקי יצירה כמו פלסטלינה ועבודות גבס גם מאוד יעילים בגיל הזה. נסי להמנע מללמד אותו אותיות מבלבלות כמו אמ,אן,בי,גי,פי,קיו ובכלל עדיף ללמד קודם כל 150 מילים לפני שמתחילים את לימוד הקריאה. אם תרצי, צרי איתי קשר 053945186 מאיה

עדילוש

New member
מי זה "החלטנו"?

לגבי הקניית הרגלי למידה נכונים.....כדאי שתתיעצי עם הגורם המטפל בביה"ס מניחה שלא סתם עוזרת לילד ולכן חשוב לבדוק את הרקע לפני שמחליטים על דרך עבודה זו או אחרת. ובעניין האנגלית... אם הרצון ללמוד בא ממנו, תשאלי אותו למה רוצה ללמוד ותתחברי לזה ולמה הכוונה.... אם בשביל להבין סרטים, למדי אותו דרך סרטים מצויירים קצרים... תכיני איתו מצגות, קומיקס עם מעט מילים בסיסיות.. אם כדי לעבוד במחשב-אינטרנט למדי אותו בעזרת המחשב.... אבל, אם זה לא בא ממנו.....חבל"ז מבטיחה לך שאם היתה באה אלי מורה, בחופש!!!! ומנסה ללמד אותי סינית, או כל שפה אחרת שלא אומרת לי כלום, גם אותי היו מפנים לריטלין או לשיעורים בהוראה מתכנת.. בהצלחה

sofush

New member
הוא בעיקר

ואמא שלו. תודה על ההתיחסות שלך. בזמן הנתון אני לא עובדת איתו (בגלל שהתגייסתי) אבל אולי בהמשך אני איישם חלק מההצעות.

למעלה