מבקשת עצה

• פותח הנושא asas
  • פורסם בתאריך

asas

New member
מבקשת עצה

ועזרה כיצד לעזור לבני שנפרד מחברתו לאחר 5 שנים ביחד, חברתו היא שיזמה את הפרידה. בני בן 22, נכון שהחיים עדין לפניו, אבל ברגע זה הוא מדוכא מאוד, הוא טיפוס סגור אינו מספר על הפרידה ונראה לי שהוא לקח את הפרידה קשה מאוד. כיצד אעזור לו להתמודד, כשאנו מנסים לעודד הוא מבקש לא לדבר על הנושא. תודה רבה מהורים שדואגים מאוד ולא ישנים בלילה.

gesus

New member
את מההתחלה טועה../images/Emo54.gif

כנראה שאת לא מצליחה לקרוא את הסימנים שהוא שולח לך. כשהוא אומר לך שהוא לא רוצה לדבר על זה,את אמורה להבין שזה רצונו כי כנראה שזה מעורר בו את העצב או שהוא מרגיש שהוא לא רוצה לחלוק איתך את זה.את מצפה ממנו שיבוא אלייך ויתחיל לספר לך על הפרידה? תני לו את הזמן שלו (אני לא אכנס לקלישאות) ואל תנסי לדחוק בו לעשות דברים שהוא לא רוצה.גם אם את מציעה לו עכשיו כל מיני דברים לעשות כדי שיצא מהעצבות הוא עלול לא לראות את זה כניסיון לעזרה אלא שאת כרגע נדחפת לענייניו ולא מבינה אותו. תני לו את הזמן שלו ואל תתיחסי אליו בצורה שונה מהרגיל (תפגיני חמלה בצורה מוגזמת) כי רק ככה הוא יבין שהחיים נמשכים ואין טעם לשקוע בדכדוך.

asas

New member
אינני דוחקת בו שיספר

נותנים לו את המרווח לו הוא זקוק , היחסים בבית מצוינים ובני לא רואה את דאגתי כנדחפת לענייניו,איננו מפגינים חמלה בצורה מוגזמת אלה מביאה לו דוגמאות מעברי כדי שיראה שהשד לא כל כך נורא ואפשר להתגבר, בימים האחרונים הוא מדוכדך ביותר לכן ביקשתי עזרה וגם רציתי לדבר על האירוע אולי זה טוב גם בשבילי. בכל אופן תודה לך את צודקת צריך להתנהג כרגיל החיים חייבים להימשך.

gesus

New member
הבנתי את זה../images/Emo54.gif

זה הרי ברור שאת לא נדחפת או דוחקת בו אבל מנקודת המבט שלו ככה הוא מרגיש ואולי זה גורם לו להסגר יותר. האסטרטגיה של לתת דוגמאות מעברך לא תפעל כי קצת קשה לו להזדהות איתך (את אמא שלו ואת גם אישה). שוב פעם,תמשיכי להתנהל כרגיל כדי שהוא גם יקבל את ההרגשה הזו.

פומפיה

New member
לאמא של...

מאוד יכול להיות שבנך לא מרגיש בנוח לדבר איתך על התחושות שלו. אבל אני מאמינה שחשוב: 1. שהוא ישתף מישהו בכאב שלו - חברים קרובים, ידידות... שיפרוק את מה שבפנים... 2. שהוא לא יהיה לבד, שיהיה פעיל... שלא ייתן דרור למחשבות...

asas

New member
תודה על העצות

במשך 5 שנים של חברות הוא ניתק מגע עם חבריו למעט חבר אחד, האם ליצור קשר עם החבר ולומר לו שידובב אותו כדי שבני יפרוק את כאבו, לעשות את זה בלי ידעתו של בני? האם זה יהיה בסדר??? קצת קשה לי עם זה, אבל אם זה יעזור אני מוכנה,מה אתם אומרים.

ילדת גן

New member
ממש לא! כי אם הם חברים טובים

אז החבר הזה בטוח יבוא לבן שלך ויגיד לו.

למעלה