מבקשת עצה

A n n y3

New member
מבקשת עצה

שלום לכולם,
אני אמא לשלושה ילדים - בת 8.5 בכיתה ג', בן 7 בכיתה א' וילד בן 2.10 שהולך לגן.
עם הגדולים קראתי כאן המון בפורומים ובספרים וחושבת שהתמודדתי בהצלחה עם אתגרי גיל השנתיים, קנאה בין אחים וכו.
עכשיו הקטנצ'יק עושה לנו בית ספר.
הילד עקשן בטירוף, נלחם עם האחים שלו על המקום שלו מגיל כמעט אפס, עם המון התעקשות, עצבים וצעקות. למשל כשיורדים במדרגות הוא לא מוכן שיילכו לפניו. רק זה שמישהו מהילדים עשה חצי צעד לפניו יכול לגרום לו לבכי וצרחות.
אני חייבת להודות שהוא מתיש אותי והרבה פעמים אני מוותרת לו או מבקשת מהאחים שלו לוותר לו רק על מנת להמשיך בהתנהלות שלנו ולא להיתקע על כל שטות חצי שעה.
אני מוצאת את עצמי מתעסקת כמעט רק איתו ואין לי זמן כמעט לגדולים.
הוא גם מאד קשור אליי ומסרב ללכת לשחק עם האחים שלו גם כשהם מציעים. רק אמא.
אנחנו כבר צוחקים שהמילה האהובה עליו בלקסיקון היא "לא".
ובנוסף לכל זה - בעיות גמילה. עם קקי בשירותים אין בעיה. הוא מודיע והולכים לעשות. עם פיפי זה סיפור אחר לגמרי. הילד "גמול" מאוגוסט, רק בלילה ישן עם תחתוני גמילה. אם לוקחים אותו לשירותים אז הכל טוב ויפה, הוא עושה פיפי בשירותים. אחרי שמתווכחים חצי שעה אם יש לו או אין לו כמובן. אם לא לוקחים אותו באופן יזום - משתין במכנסיים, על הרצפה, על הספה, איפה לא.
כשמדברים איתו ושואלים אותו איפה עושים פיפי הוא יודע להגיד "רק בשירותים, ולא במכנסיים" ואחרי 5 דקות יכול לעשות שוב במכנסיים.
ברוב ייאוש הצעתי לו פרס (לא משתגעת על השיטה), עזר ליומיים.

מצטערת על האורך, חייבת לשפוך ולראות אולי למישהי כאן יש קצת עצות בשבילי.
חשבתי כבר שאני יודעת כל מה שצריך לדעת על גידול ילדים קטנים, פתאום עם השלישי אני מאבדת את זה....
אני מודעת לזה שהרבה מזה זה עניין של גבולות, אבל כשנמצאים כבר במאבק התעקשות מולו קצת קשה לראות מה נכון לעשות.

תודה מראש,
אנה

iameden

New member
אנסה לכתוב באריכות מאוחר יותר

אני ממש ממהרת אבת אני רואה שאת כבר על סף יייאוש וזה אכן נשמע מצב קשה ומתיש.
מה שיכול לעזור הרבה פעמים זה גבולות ברורים (ומצד שני לא על כל שטות, אבל יש חוקים שהם קו אדום).
ודבר נוסף שעוזר זה כמה שיותר שליטה ועצמאות. לתת לו לבחור משתי אופציות בכל הזדמנות ועל כל שטות (לחתוך מלפפון לפרוסות או מקלונים, מכנס כחול או אפור וכך הלאה)...

iameden

New member
כתבתי באריכות וזה לא עלה

עכשיו שוב אצטרך לקצר...
אנסה להתייחס בכל זאת להכל.
הצורך בשליטה ועצמאות הוא התפתחותי ונורמטיבי לגילו אבל נשמע שהוא יצא מכלל שליטה.
מציעה לעזור לו ללמוד דחיית סיפוקים (עוד כמה דקות אתפנה, אני לא יכולה לשחק עכשיו כי... אתה עכול לשחק עם האחים או לחכות עד שאתפנה..).
כמו כן, חשוב לתת לו כמה שיותר אפשרויות בחירה (מתוך 2) כדי שיהיה לו זמן בו הוא מרגיש ששולט ומחליט .
מעבר לכך, יכול לעזור לעשות איתו זמן אישי שהוא רק שלכם. אחת לשבוע לזמן מוגדר מראש שיש לך באותו היום/שבוע.

אני בגישה שילדים בוכים וצריך ללמד אותם להביע את הקושי בדרכים אחרות. ניתן לעשות זאת על ידי כך שמשקפים לו את הרגש/התסכול/הכעס אבל גם מסבירים- אתה רוצה להיות ראשון אבל היום x ראשונה.זה באמת מעצבן שאי אפשק להיות תמיד ראשון ..
נסי לעשות זאת באמפטיה אבל אל תתני לו להבין מכך שיוכל לקבל את רצונו רק משום שבוכה.
אם מקשיב, אפשר להציע לו לעזור לו להרגע או דברים אחרים לעשות:
בא נקפוץ מדרגה מדרגה ביחד או נספור/נשיר...
מה שעוד עוזר להוריד את התקף הבכי זה כשאין קהל. כשאין קהל, הבכי לא עוזר ולכן מפסעק מהר יותר (אין קהל, גם פיזית וגם בהתייחסות הכללית).

לגבי הפיפי- לתזכר אבל בצורת הודעה ולא בצורת שאלה:
בא נלך לנסות...
לפני שיוצאים מנסים...
את יכולה לתת לו לבחור- איפה תרמה לנסות? בשירותים או במקלחון? על העץ? בסיר? (כל פעם 2 אופציות).

אם מפספס... כמה שפחות מלל. בלי להראות אכזבה או כעס:
פיפי עושים בשירותים. בא נחליף וננקה.
תני לו כמה שיותר אחריות בהחלפה ובניקוי (לפחות בשביל הסימליות שבעניין).

מקווה שיעזור קצת
בהצלחה

A n n y3

New member
עזרת מאד, תודה

חבל שלא זכיתי לראות את הגרסה המורחבת :)
&nbsp
זה דברים שהייתי עושה עם הגדולים, עכשיו צריכה לשנן שוב ולזכור.
&nbsp
בנוסף, עד כמה מקובל לבקש מהאחים הגדולים להעסיק אותו? בדרך כלל אף אחד אל רוצה לשתף פעולה - הקטן צורח ומתעצבן אליהם ולהם כמובן גם נמאס לנסות.
&nbsp
תודה ויום טוב!

iameden

New member
תמיד אפשר לבקש

אבל לא לצפות לזה כל הזמן ולהבין גם כשלא מתאים להם או לו מסיבות שונות...
מצד שני, מדי פעם לבקש שיעסיקו זה לגמרי לגיטימי

למעלה