מבקשת עצה

dina199

New member
תהיו עם האצבע על הדופק עכשיו

dina199

New member
בהרבה מקרים כשהילד מחונן

ו/או תלמיד מצטיין - בבית ספר לא מזהים קשיים חברתיים. כל כך מתרשמים מיכולות קוגניטיביות (במיוחד המבוגרים) שלא שמים לב לקשיים רגשיים וחברתיים. בד"כ זה מתחיל לבלוט עם הגיל.
לכן תשימו לב, תשמרו אצבע על הדופק ואל תניחו שהכל מושלם.
ילד גם לא חייב לסבול בזמן האיבחון. אם הוא סובל ייתכן שהבעיה אצל המאבחנים. הבן שלי למשל מאוד אה איבחונים

dina321

New member
תודה רבה לכולם על העצות

היה מאוד מעניין לקראו וכמו שאני מבולבלת האם לעשות משהו מיוחד עכשיו או שרק "להשגיח" מהצד , לאהוב ולתמוך וכמובן להזמין חבריי שהוא אוהב לשחק איתם ... אגב, פיצה מזמינים כל הזמן יש כל כי אני אוהבת לכבד אנשים שבאים ואין לי זמן לבשל. אני גם לא בשלנית. יש גם בבית מלא משחקים כולל כדורגל שולחן כך שממש כיף לבוא אלינו.
אגב, אני קוראת עכשיו ספק "פרויקט רוזי" כי חשוב לי לדעת איך ולאן מתקדמים א"סים חנונים ונהנת מאוד מהספר.
אשמח אם בוגרים יותר או ההורים לבוגרים יספרו מה עושים בחיים, איך מסתדרים בעבודה וכו'

לדעתי, הגיבור בפרויקט רוזי לא ממש אוטיסט

(אני לא מאבחנת, כמובן, אבל גם בספר עצמו לא מוזכר שהגיבור אספי).

איפה זה כתוב (חוץ מאשר על גב הספר)?

לדעתי, הספר נותן אשליה, שהאספי יכול להתמודד עם קבעונות מאוד בקלות, בעצם, ושזה רק תלוי בו או באהבה.
לדעתי, הלוואי וזה היה כל כך פשוט.

אני רואה את הספר הזה כרומן על אהבה, שמתגברת על כל המכשולים.

כמו שהיא יכולה להתגבר על פערי תרבות בספרים אחרים, כמו שהיא יכולה להתגבר על פערי מעמד (למשל ברומיאו ויוליה) ועוד - היא מתגברת על פערים באופי, למשל.
לדעתי, הוא משתמש בידע שהוא רכש על אספרגר, כדי ליצור גיבור אמין עם סממנים אספים, שכל מטרתו זה לשרת את הרומנטיקה.
בכל סיפור כמעט יש מטרה, מוצהרת או לא, בכתיבה. משהו שהמחבר רוצה למסור לקורא מעבר לרצון לספר סיפור. כאן לדעתי המוקד הוא לא אספרגר, ואז העלילה משרתת את הרצון להכיר את האוטיזם או האספרגריות, אלא הרצון הוא להביא סיפור רומנטי, איך האהבה מנצחת הכל, ובזכותה מתגברים על פערים בין אנשים. במקרה הזה, לא בין לאומים ולא בין מעמדות כלכליים שונים וכו' - אלא בין אדם מקובע לבין אישה קלילה מאוד.

dina199

New member
מה שאתם עושים היום זו עשייה

ולא 'השגחה מהצד'.
רק שתבדקו מדי פעם האם זה מספיק (הרי אתם מודעים למצב
) ובלי לחץ. ילדים מרגישים את הלחץ של ההורים.

TikvaBonneh

New member
זה ספר שלא מייצג כלום.

הבן שלי, (מחונן בספקטרום), בן שמונה עשרה וחצי.
אני אשמח לענות לך על שאלות לגבי מה הוא עושה עכשיו, ואת תמיד מוזמנת להכנס בעתיד ולשאול אותי מה קורה איתו.
אם את רוצה סיפור אמיתי על בוגרים, יש את הספרים של טמפל גרנדין, ויש אפילו סרט מצויין.
אל תבזבזי את הזמן על סיפרות בידיונית.

אולי האבחון היה בכלל מוטעה?

איך את מרגישה ביחס אליו?
האם את עדיין רואה את הקשיים שנכתבו בו?

dina321

New member
אני מסכימה עם האיבון אבל לא לגמריי

חלקית. לכן חשבתי בעוד מספר שנים לעשות איבחון נוסף (פרטי הפעם). האם מישהו מכיר מקרים שאיבחון אחד מראה שילד אספרגר ואיבחון אחר מראה שלא? כלומר אחד - בספקטרום והשני - אולי יש משהו אך לא בספקטרום. מעניין אם קורה משהו כזה.
כרגע לא רוצה לעשות לו איבחון כפי שכתבתי כי ילד לא אוהב את זה. הוא אוהב שאלות קוגנטיביות (כי הוא מעולה בהן) אך שונא שאלות אחרות....

אני מכירה מקרים לשני הכיוונים

כלומר, חשבו שיש לילד קושי אחד, ואז הסתבר שהקושי אחר.

למשל, ילד אובחן עם הפרעת קשב וריכוז, וכשגדל אובחן על הספקטרום.

ילד אובחן בגיל צעיר על הספקטרום ובגיל מאוחר יותר - הפרעת קשב וריכוז או הפרעת חרדה וכו'.

ממליצה לך לקרוא את ההגדרות לאוטיזם של DSM5 ולראות אם זה נראה לך מתאים לילד. במה שאת רואה קשיים - כדאי לטפל.

dina199

New member
זה כן מתאים לספקטרום

אני מעיזה להגיד את זה , כי יש לכם איבחון רשמי (ז"א אני לא מאבחנת באינטרנט)

purple17

New member
כן, אצלנו זה ככה

לא בהפרש של שנים אלא בו זמנית - איש מקצוע אחד אומר שבספקטרום ואיש מקצוע אחר אומר שלא...
האיבחון תלוי מאוד באדם שעורך אותו.

dina321

New member
אני לא רציתי מיד לעשות איבחון נוסף. אתן לזה

זמן. איפה עשיתם איבחון הראשון ואיפה השני. למה היה שוני ? במה?

OraS20

New member
ממליצה לגשת לאבחון נוסף

אצל דיצה צחור שמתמחה בילדים המבלבלים ונותנת תמונה מפורטת על הקשיים שלו והמלצות לטיפול
לנו היא ממש סידרה את המחשבות ומיקדה אותנו

TikvaBonneh

New member
שוני בין איבחונים

כן, אני מכירה מקרים כאלו, ואני גם יודעת למה זה קורה.
אם תסתכלי בחוזר מנכ"ל לאיבחון אוטיזם, תראי שיש שם כמה כלי איבחון שניתן להשתמש בהם: DSM CARS GARS ADOS/ADI
כל כלי האיבחון פרט לADOS/ADI משאירים מקום רק לתחושת הבטן של המאבחן, ולכן יכולים לתת תוצאות שונות.
בעלי היקר, יורם, הוא חוקר בתחום האוטיזם, והוא אמר לי שADOS/ADI הוא כלי האיבחון היחיד הקביל מדעית.
כך שאם יש יהיו לך איבחונים שונים ממאבחנים שונים, אז האיבחון שנעשה בכלי איבחון זה הוא המדוייק ביותר.

לדעתי גם באדוס-אדי יש מקום לשיקול דעת

של המאבחן.

למשל, למה קוראים תחום עניין צר וכו'. הדגשים שונים יכולים להביא לתוצאות שונות ועוד.

TikvaBonneh

New member
לא ממש.

יש אינספור שאלות על כל נושא. בתהליך ההכשרה של הפסיכולוגים למבחן זה יש דרישה לתוצאות אחידות, אחרת הם לא מקבלים רישיון להשתמש בכלי. הם צריכים להסתכל בוידאו של איבחון ולקבל אותה תוצאה שכולם קיבלו.

למעלה