מבקשת עצה ממכן

Shellylove

New member
כמה רעיונות פרקטיים

לגבי מקלחת: א. אפשר לוותר לפעמים על מקלחת ואז היא מרגישה ש"היום היא קבעה". ב. אצלנו יש "שטיף-טיף צ'יק-צ'אק" שהוא, להבדיל מאמבטיה ומקלחת, שטיפה וסיבון זריזים מאד בלי חפיפה בד"כ. אז אם היא לא רוצה להתקלח, היא מוכנה לאופציה הזאת. ג. לעשות את האמבטיה אטקטיבית- קצף אמבט, צבעי ידיים לשחק בהם, אמבטיה עם חברה/ה. אני לא מכירה את בתך אבל אצלנו (בת דקה לשלוש) היא הרבה פעמים מקבלת פתרונות עתידיים כמו "טוב, אז מחר נלך ל...". תראי, אני קוראת מה כתבת: "בתי בת 3.5, לעיתים נתקפת בחוסר רצון לעשות משהו שאנו ההורים מבקשים ממנה". אני לא באה אלייך בביקורת (ואולי זה רק עניין של סגנון כתיבה), אבל זה "מריח" קצת כאילו את מצפה למשהו לא סביר והוא ציות מוחלט מצד הילדה. יש מישהו בעולם שתמיד עושה מה שאת מבקשת? (אם כן, תשלחי אותו אליי, טוב?). זה תמיד עניין של למצוא דרך ביניים ולפעמים פשוט לקבוע עובדה. לפעמים סתם להגיד: "אנחנו הולכים" במקום להציב את זה כשאלה משנה את התמונה. אפשר להביע אמפתיה לכך שהיא לא מרוצה מהתוצאה "אני מבינה שזה לא מוצא חן בעינייך שצריך ללכת, אבל...". לאחרונה, יותר בגלל חוסר הכוחות שלי (סוף חודש שישי), אני מרגישה לפעמים שאני מתרגזת ומאבדת סבלנות, כך שאני מבינה את תחושתך. לי ברור שזה בגללי, כלומר העובדה שזה "מסלים" היא בגלל חוסר היכולת שלי באותו רגע להתמודד ולמצוא פיתרון יותר הולם. אני מתנצלת אח"כ ומסבירה לה שזה בגלל שאמא עייפה/אין לה כוח וכו', או בגלל ש"אמא מאד מיהרה והיינו חייבות ללכת".
 

purediving

New member
תודה SHELLY אהבתי את תשובתך, אכן

זהו סגנון כתיבה....אינני מתכוונת כי ברצוני שתמיד תסור לבקשתי, אם כך היה הדבר הייתי מאוד מודאגת. להיפך, אנו מאוד מעודדים אותה להביע דעה ובדר"כ משתדלים להתחשב ולכבד את רצונותיה אך כשקורה מצב שבו אין באפשרותנו להסכים לדרישותיה, אנו קובעים לה ומכאן התיסכול. ישנם ימים שבהם אנו מוותרים לה, כמובן הכל תלוי בסיטואציה... תודה על הרעיונות למקלחת ה צ'יק צ'אק
אנסה זאת. בסופו של דבר נראה לי שאין ברירה, ולא תמיד ניתן (על אף הרצון הטוב) לרצות את כל הצדדים.
 

נורית מ.

New member
גם לנו יש גרסה של "שטיף-טיף"

בשיא ההתרגשות אני מודיעה לו על מבחן שאנחנו עושים לאבא: בא נבדוק אם הוא יכול לסיים לקלח אותך לפני שאתה מסיים להגיד X (איזה משפט קצר מסרט או חלק של שיר). המבחן מתחיל מרגע שהוא בתוך האמבטיה. וכל הדרך לאמבטיה ובזמן ההתפשטות אנחנו מדסקסים את העניין ("נראה לך שהוא יצליח?", "אין לו סיכוי בכלל", "בא נסדר אותו, תגיד את זה הכי מהר שאתה יכול" וכו). העניין הוא שלרוב אחרי שהוא נכנס הוא לא רוצה לצאת. אבל הכי חשוב זה לנסות להבין מאיפה באה ההתנגדות (אם נשאר בעניין האמבטיה): קר מידי? עייף מידי? איזשהו פחד שקשור לאמבטיה? עושה משהו מעניין יותר כרגע? אצלי, שמתי לב שעידו מגלה הרבה התנגדויות כשאני חסרת סבלנות או שהבקשה נאמרת בטון לא נעים/פקודתי/מזרז וכו'.
 
למעלה