מבקשת עזרתכם

יעלה52

New member
מבקשת עזרתכם

שלום, מחפשת אנשים/מכרים/חברים שאתם מכירים שטופלו על ידי מטפל לא מיומן, הבינו זאת ופנו למטפל אחר. לא מערערת על הצלחת הרפואה המשלימה אלא רק על חוסר הפיקוח על התחום, בו מטפלים לא מיומנים מוציאים שם רע. אודה לכל מי שיכול לעזור, יעלה

izackv

New member
לא יודע, אבל בדיוק יש לי מקרה מעניין

של קרוב משפחה קרוב מאוד שאושפז לפני פחות מחודש עם בעיה של דלקת ראות ועוד... הוא היה בגיל 91. בבית החולים דחפו לו מעל 10 אינפוזיות, פצעו אותו עם הקטטר והתעלמו לחלוטין מהעובדה שהוא לא הוציא נוזלים בכלל (למעט קצת דם לקטטר). כל זה לא הדליק נורה אדומה לאף אחד והוא המשיך לקבל נוזלים. כשהוא נפטר, הרופא שדיבר עם המשפחה אמר בפרוש שיש סבירות גבוהה שהמוות נגרם כתוצאה מהצפת הראות בעזרת העירוי. ממש נורא המצב הזה שאין פיקוח על רפואה. כלומר תאורתית יש פיקוח, ברור. אבל מעשית? כמה מקרים של רשלנות שהרגה חולים זוכים להיות מטופלים ברצינות וכמה מטואטאים על ידי רופאים עמיתים? כמה ביקורת עצמית ובקרה ציבורית אמיתית קיימת על מערכת הבריאות שלנו? כמה ניתוחים מיותרים מבוצעים על ידי רופאים כי מדובר בניתוח יוקרתי? כמה רופאים צעירים טוחנים משמרות של 32 שעות בחדר מיון וכבר לא יודעים איך קוראים להם מרוב עייפות, אבל עדיין ממשיכים להיות הגורם הבכיר שמחליט לגבי טיפול ראשוני וקריטי בחולים/פצועים? כל עוד לא יעבור חוק שלרופא במיון אסור לעבוד יותר מ 8 שעות רצוף, כל עוד לא יתחילו לטפל ברצינות במקרים של רשלנות רפואית וכל עוד בתי חולים ימשיכו להתנהל במתכונת הנוכחית - אפשר להגיד בשקט שהנזק של חוסר הפיקוח על דיקור קטן בהרבה מהנזק של חוסר פיקוח על הרפואה המערבית. (ואגב, לטייס אסור לטוס ברצף כטייס מפקד יותר מ 8 שעות למיטב זכרוני. גם לנהגים מקצועיים יש מגבלת שעות. אבל רופא יחיד במיון הוא כנראה חייה מסוג אחר לגמרי)

יעלה52

New member
אין ספק שאתה צודק...

אבל מנסה צעד צעד וממש לא מתכוונת לטעון שברפואה משלימה יש טעויות וברפואה מערבית הכל מושלם..

izackv

New member
ניסיתי להגיד מספר דברים פשוטים...

1. ברפואה מערבית יש פיקוח הרבה יותר הדוק מאשר הרעיונות הכי מגבילים לגבי פיקוח על רפואה סינית. (ובצדק, מאחר וברפואה מערבית פוטנציאל הנזק הרבה יותר גדול) למרות הפיקוח התאורטי, בשטח, המצב קצת שונה. כלומר הפיקוח נראה כמעט כמו ועדת חקירה צהל"ית פנימית. ולכן כנראה שפיקוח בתחומים האלה בעיקר יעזור לענייני אגו ואינטרסים כספיים שונים אבל לא ממש יוריד את כמות ה"תקלות" 2. שרלטן ברייקי למשל בדרך כלל מוגבל מאוד בפוטנציאל הנזק שלו למטופל. סביר גם להניח שהיכולת שלו להגיע למספר לקוחות רב היא נמוכה. כנ"ל לגבי מישהו שנזרק ממכללה לרפואה סינית ולמרות הכל מקבל מטופלים לטיפולי דיקור. 3. גם היום יש פיקוח מלא. קוראים לזה מערכת המשפט. אם אדם נפגע מנותן שרות הוא יכול לתבוע אותו. אם נותן השרות לא הוסמך על ידי גוף מוכר, הוא לא יוכל לרכוש ביטוח ולכן שרלטנים ומתחזים לוקחים על עצמם סיכון אמיתי וגדול יותר מאשר סתם סיכון בקנס למשל... 4. בציבור יש חוסר הבנה עצום לגבי רפואה. גם לגבי רפואה משלימה גם לגבי רפואה מערבית וגם לגבי "רפואת" תוספים (שמקבלת גושפנקה "מדעית" אבל מונעת גם מסביב לאינטרסים כספיים כבדים ולעיתים מזיקה יותר מאשר מועילה) רוב הציבור חושב שרופאים מבינים ב"תזונה בריאה" יותר מנטרופתים למשל. למרות שנטרופתים למדו את התחום לעומק ורופאים הרבה פעמים לא מתחילים להבין את הבסיס שלו. להוסיף לזה את ההפחדה של "מטפלים אלטרנטיבים הם חסרי כל פיקוח!" משרת אמנם אינטרסטים מסויימים אבל לא בהכרח אינטרסים שקשורים לבריאות הציבור.

עמוקא

New member
מתה

על "ציידי מכשפות" שבמקום לראות מה לא בסדר בם מחפשים את מי לתלות על ראש העץ

ואם תמצאי מה תעשי עם זה?

למרות ההסבר, לא הבנתי מה את רוצה לעשות עם המידע שיהיה לך. אם תמצאי סיפורים, מה תעשי איתם? תלכי לעיתונות? לכנסת? לאן? בכל מקרה, הנה כמה דיונים שאולי יש בהם קצת תשובות בשבילך. האם כדאי ללכת לרופא שהוא גם מטפל, למשל. למטה הוספתי קישורים נוספים. בנוסף, אני ממליצה לך להיכנס לאתר של ארגון הגג של הרפואה המשלימה, שם מדובר רבות בהצעת החוק להסדרת התחום, בצורך בחקיקה ועוד.

Artanis

New member
ונניח שתמצאי...מה תרצי לעשות בזה?

כמו שכבר אמרתי בפעם הקודמת...אין הרבה מטפלים כאלה. אני יכולה רק לומר לך בנוסף, שטעויות לעולם יקרו..וזה לא קשור לרפואה משלימה או לא ..זה קשור לעצם היותנו בני אדם. גם מטפלים מיומנים עושים טעויות שלא לדבר על טעויות של רפואה קונבנציונלית. אני לא פגשתי מטפלים שנהגו בחוסר מיומנות או בחוסר אחריות כלשהו. צר לי שאני לא יכולה לעזור...אבל אני מגיבה אולי לשם זה שתקבלי אולי פרספקטיבה שונה מעט על הנושא. אני מקווה שלא תבטלי את התחום בחיי הבריאות שלך לאור התנסות לא נעימה אחת. אני מאחלת בריאות שלמה שמחה אהבה ואור

למעלה