מבקשת עזרתכם

• פותח הנושא ATLK
  • פורסם בתאריך

ATLK

New member
מבקשת עזרתכם

כבר יצא לי לכתוב פעמיים בנושא, אך כולם עסוקים והחלטתי "לנדנד": מחפשת נואשות מידע על יהודי העיר סוקל SOKAL בפולין,והעיר GERA בגרמניה, או למעשה אלו החוקרים משפחות שגרו שם בעבר. הפורום כ"כ גדול ופורה, אין לי ספק שייש עוד משפחות שמישהו חוקר את עברן באיזורים אלו. ולמי שאכן עושה זאת, יש לי מעט חומר אותו אספתי ואשמח לשלוח. כמו גם מבקשת מקור מידע על הצבא הבריטי: האם יש דרך למצוא תיק של חייל דאז, אשר שירת באיטליה ועזר לניצולים לעלות ארצה במסגרת תפקידו? תודה, לירון

ט א

New member
סוקל - אוקראינה?

הי לירון, ראשית, דוקא משום שכבר אספת מעט מידע, היה כדאי שתפרטי מאלו מקורות, כדי שהחברים לא יטרחו לשוא. וכמובן, כדאי לדייק כדי שלא יהיו אי-הבנות באשר לישוב המבוקש. אני מניחה שאת שואלת על סוקל שבמחוז לבוב באוקראינה. האם אמנם? ואם כן - מהו המידע בו את מעוניינת? האם כבר עיינת בספר היזכור של העיירה? רשימת הנספים מהעיירה זמינה באמצעות האינטרנט.

ATLK

New member
מעט מהמידע הידוע

תודה על התגובה המהירה. כפי שציינתי בפעם הראשונה שלי פה, אני ממש מתחילה בתחום ומאוד חסרת נסיון. אכן הכוונה לעיר סוקל שהיום באוקראינה. החומר המעט שהצלחנו למצוא הוא על מצב היהודים בזמן בו המשפחה גרה שם.אין לנו תמונות או מידע על חברים ויתר המשפחה. הסיפורים הם שלמשפחה היו 4 ילדים שניים שמתו האחת כתינוקת- הסיבה לא ידועה, והשני היה חולה והושאר אצל משפחה פולנית שתטפל בו עד שיבריא וניתן יהיה להעבירו לגרמניה שכן המשפחה עזבה לאחר מלה"ע ה 1 לגרמניה לעיר גרה.ידוע שהילד נפטר- הסיבה האמיתית אינה ידועה לנו כמו גם סיבת ה"נטישה" (משערים שלא התאפשרה כניסה ללא תעודת בריאות כמהגרים). ידוע נו שרוב המשפחה גרה בסוקל ועברו בשלבים לגרה בסביבות 1922,ושני ילדים נוספים עברו עם המשפחה ואף עלו לארץ- האחד בעליית הנוער, (חיפוש התיק בהליכים) והשנייה בעליה ב' (גם כן התיק בטיפול) שניהם: סב בעלי ואחותו אינם בחיים כך, שכל מידע יעזור. לא ידעתי שהספר זמין באינטרנט תכננתי לנסוע בשבוע הבא לבר אילן לעיין.אשמח לשמוע היכן הוא זמין, ולעיין בו שכן נתקלתי במיקומו במספר ספריות בארץ אך לא במקום בו אפשר לעיין און ליין. בכוונתי למצוא תעודות לידה- פטירה של מי שנוכל לאתר, אך אני ממש בהתחלה, ועוד מגששת איך עושים זאת. כל מידע ועזרה יתקבלו בשימחה. תודה, לירון

Ohle74

New member
יהודים בגרה....

הספר יהודים בגרה (3 כרכים הכרך השני עוסק בהיסטוריה של המשפחות היהודיות) יצא ב-1998- Werner Simsohn, Juden in Gera לדעתי כדאי לעיין בספר. לגבי סוקאל, דודו של סבי מאיר קונסטנטין היה בן למשפחה עניפה מסוקאל, התרשמתי שיש די הרבה מידע על יהודי סוקאל- חפשי בגוגל והאם בדקת דפי עד?

ATLK

New member
תודה עבור העזרה

תודה על העזרה וההפניה. אכן בדקתי דפי עד, וקיבלתי מעט מידע מכך, כמו גם המידע מגוגל. כלומר המידע הכי זמין אכן עובר דרכי, ואני משתדלת לבדוק את אתר יד ושם לעיתים קרובות, שכן קראתי מאחד החברים טיפ- שהאתר מתעדכן בעקבות עדכונים וסריקות נוספות. אחפש את הספר המדובר... באמת תודה על התגובות, לירון

friend9

New member
קצת מקורות מידע

1. רשימת נספים מן העיר סוקל http://www.jewishgen.org/yizkor/sokal/sok499.html 2. ספר זיכרון ספר סוקל, טרטקוב, ורנז', סטויאנוב והסביבה. 1968. הספר נמצא בספריות: כל האוניברסיטאות (חוץ מהאונ' העברית), הספריה הלאומית, יד ושם, היברו יוניון קולג' בירושלים, התאחדות יוצאי פולין בת"א, מועדון הבונד בת"א, בית אריאלה בת"א. בהצלחה !

ATLK

New member
האם ידוע לכם?

האם ידוע לכם היכן זמין ספר יזכור "און ליין"? ושוב תודה על העזרה,לירון

friend9

New member
הספר לא זמין און-ליין

לכן טרחתי לברר היכן הוא זמין בדפוס.

friend9

New member
הספר לא זמין און-ליין

לכן טרחתי לברר היכו הוא זמין בדפוס.