מבקשת עזרה....

מבקשת עזרה....

אני מתכננת ארוחת ערב. המוזמנים: 3 זוגות המועד: יום שישי בערב המיקום: גג ביתי חשבתי על ארוחה בסגנון חלבי..... כמנת פתיחה חשבתי על: 1. אנטי פסטי 2. גבינת עיזים פרוסה מקושטת בגמבה וזיתים שחורים 3. איזהשהוא לחם איכותי מנה עיקרית: 1. לזניה 2. קנלוני 3. סלט בסגנון יווני קינוח: **** אין לי רעיון **** צריכה את עזרתכם: 1. רוצה להוסיף לפחות עוד משהו אחד....גם למנות הפתיחה וגם למנות העיקריות..... 2. לקינוח בא לי להגיש עוגה.....משהו עם פירות למעלה...אולי דובדבנים... רעיונות, הארות והערות יתקבלו בברכה.... תודה !!!!!
 
הייתי מוסיפה.

מטבלים/ממרחים ללחם... כמו פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טפנאד...חמאה מתובלת..וכו.. וזה נראה לי מספיק בתור התחלה... למנה עיקרית אני אישית הייתי מוסיפה איזה סלמון אפוי... או משהו בסגנון.. הייתי מוסיפה סלט כרוב טעים... ואולי איזו פשטדה? או קיש? לקינוח אולי עוגה יהיה קצת כבד מידי... אולי תכיני מה שאני רוצה להכין לשישי- ערמה ענקית של בלינצ'ס וכל אחד מגלגל בפנים מה שמתחשק לו- ואז את יכולה להכין רטבים מהפירות וקצפת אולי קרם פטסייר טוב.. וכל מיני דברים טובים וטעימים.
 
אהבתי את הקטע של הבלינצ'ס.....

מתכון לבלינצ'ס עצמו....אפשר?.... ואולי קצת רעיונות למילויים..???...ולרטבים?... סורי....
 
בלינצ'ס

היום הכנתי: 4 ביצים. 2 כוסות חלב, חצי כפית מלח, 2-3 כפות סוכר, מעט וניל, 4 כפות שמן, ובערך כוס קמח... לערבל הכל ואם יש גושים- לסנן במסננת דקה...עדיף לתת לעמוד כשעה אבל לא חייב.. הענין בבלילת הבלינצ'ס הוא כזה: תקחי כף רגילה ותטבלי בבלילה כשאת מוציאה אותה תבדקי כיצד עוטף אותה הבצק...זאת אומרת אם את רוצה בלינצ'ס דקים כמו קרפ אז צריך להיות מעטה לבן מעט שקוף כך שתראי עדיין את צבע המתכת של הכף וככל שהבלילה סמיכה יותר ויותר "עוטפת" את הכף כך הבלינצ'ס יותר עבה.. לגבי מילויים... ריבות תמיד טוב, גבינה לבנה מתוקה מעורבבת עם צימוקים ווניל.. גבינה לבנה מעורבבת עם דבש ואגוזים, גבינה לבנה מעורבבת עם דובדבנים.. את יכולה להכין רוטב פירות יער.. או רוטב דובדבנים...או כל פרי שתרצי. פשוט לבשל על אש קטנה בסיר עם סוכר, גרדת לימון/מיץ לימון, ליקר טוב...וכו... יש לי עוד רעיון לקינוח טוב מפירות אבל ארדים את הקטנה שמנדנדת ואחזור..
 
המשך...בלינצ'ס...

קודם כל שכחתי לציין שאת יכולה לעשות קרם פטיסייר ולערבב אותו עם פירות יער... הקינוח שהבטחתי לך... את חותכת מלא פירות לקוביות בינוניות...או שאת עושה רק עם פירות יער.. במחבת גדולה את ממיסה סוכר ועוד לפני שהופך לקרמל את מכניסה את הפירות ומערבבת מהר...ממתינה שהפירות יוציאו מיץ וממשיכה לבשל על אש קטנה...אם יש צורך מוסיפה עוד מיץ פרי כלשהו או מים ...מוסיפה ליקר טוב וחומרי טעם כגון גרדת לימון, וניל,מקל קינמון וכו... התערובת צריכה להיות דיי דלילה- משהו שמזכיר מרק סמיך...אבל לא סמיך כמו רוטב... בקערה קטנה את מערבבת עם הידיים גביע שמנת חמוצה עם כ 100 גר' חמאה רכה, גרדת לימון ,סוכר עפ"י הטעם וקמח כצה שתופס עד ליצירת בצק שניתן לעבוד איתו... רק שימי לב שלא יהיה קשה מידי.. ואז את מעבירה את הרוטב לתבנית הגשה גדולה ומהבצק את יוצרת כדורים קטנים ומכניסה לתוך הפירות...את כל זה את אופה עד שהכדורים נאפים ומזהיבים ומגישה את זה חם... אוכלים עם כף...ונהנים...
 

pirge

New member
רעיונות לשילוב בארוחה ../images/Emo168.gif

שקיקי פילו ממולאים בצק פילו חתוך 12X12 ממלאים ואוספים מ-2 פינות נגדיות מהדקים למעלה מניחים על דף אפיה בתבנית מברישים את השקיק רק בחלק התפוח ולא בסוגר. מפזרים מעט עלי טימין ואופים בתנור חם עד להזהבה 1. מלית: חציל וגבינות מועכים חציל קלוי ומערבבים עם 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת כפית קמח רגיל ופלפל שחור מלח רק במידה וצריך אחרי טעימה 2. מלית פטריות: מטגנים במעט שמן בצל אחד קצוץ ומזהיבים. מוסיפים קופסה פטריות שמפיניון ללא נוזלים-- עם כף שמנת מתוקה--בוחשים עד שאין נוזלים. שמים בקערה עם: 2 כפות אגוזים טחונים 50 גרם קשקבל מגוררת כף יין לבן יבש כפית טימין 3. מלית טונה מיוחדת 180 גרם טונה משומרת במיץ - לסנן חצי קופסה קטנה פטריות חתוכות - לסנן כף שמן בצל קצוץ חצי כוס גבינה צהובה מגוררת 30 גרם אגוזי מלך קצוצים ביצה שלמה לערבב בקערה. להוסיף מלח ופלפל שחור 4. מלית תרד וגבינות למלית: ______ 300 גרם עלי תרד טרי ומנוקה אפשר טרי או סנפרוסט 3 כפות שמן לטיגון מטגנים ומערבבים עד שאין נוזלים אפשר עם בצל קצוץ אחד מקררים. מוסיפים: ביצה שלמה ומעט פלפל שחור 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 1 גביע קוטג' מרק יוגורט סמיך ליטר יוגורט או להכפיל כמויות כוס קרם פרש או שמנת חמוצה ----אפשר רק יוגורט בלי השמנת...... 2 מלפפונים טריים ירוקים לא קלופים קצוצים דק מאד 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק מאד---- לא חובה.... כפית עלי שמיר קצוץ----- לשים יותר לפי טעם אישי. שן שום או יותר לפי טעם כפית עלי נענע מלח לטעם להכניס לקנקן שקוף לקשט בשמן זית ועלי נענע טריים. לשים ליד הקנקן צלוחיות קטנות להגשה. כרובית וברוקולי מוקרמים בתנור מבשלים מעט או מרככים מעט במיקרו. להשאיר פרחים שלמים. בסיר בינוני לשים: 3 כפות קמח + 60 גרם חמאה --לערבב היטב עד לבלילה אחידה-- ולהוריד מהאש. להוסיף לסיר 2\1 ליטר חלב,פלפל מלח, קורט אגוז מוסקט ,50 גרם פרמזן מגורר. להחזיר לאש. ל ב ח ו ש עד שיסמיך. לסדר את פרחי הכרובית והברוקולי ולשפוך עליהם את הרוטב, לפזר פירורי לחם, ועוד גבינה צהובה מגוררת. לאפות 15 דקות. או עד הזהבה והקרמה. 16:56 | 31/05/05 עוגת תפוחים ודובדבנים בקרם ונילו pirge ו בצק: מרגרינה רכה קמח תופח קטן כוס סוכר ללוש לפירורים פירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. את הפירורים לשטח על נייר אפיה ולאפות כ-15 דקות לפירורים קריספיים. להשאיר בצד לציפוי העוגה. ליתר להוסיף: שמנת חמוצה סוכר וניל ביצה לשטח בתבנית עגולה משומנת-ולאפות רבע שעה. לקרר. קילו תפוחי עץ גרנד פרוסים גדול- מבושלים בשתי כפות מים +קינמון וסוכר חום או סילאן תמרים ממותק. (לפחות 3 כפות סוכר או סילאן.) כוס דובדבנים טריים מגולענים. לבשל כמה דקות עד שצבע התפוחים יהיה קרמלי. לקרר מעט את העוגה ולמרוח עליה קונפיטורה אדומה. להניח את התפוחים ומעל את הדובדבנים. להכין קרם: משמנת מתוקה חבילת אינסטנט פודינג וניל כוס חלב להקציף ביחד לקרם לצפות את התפוחים והדובדבנים את הפירורים האפויים ששמרנו בצד לערבב עם 3 כפות שקדים מולבנים אפשר להוסיף כפית קינמון שטוחה, לפזר על הקרם וניל . מקור:פירגה
 
למעלה