מבקשת עזרה

Yifat10

New member
מבקשת עזרה

שלום לכולם אימי בת 65 חולת סכרת שמטופלת בכדורים לפני כ-שלוש שנים החלו להופיע בכפות הרגליים חתכים עמוקים מוגלתיים היינו אצל מייטב רופי העור בארץ, והתשובה הייתה שאין מה לעשות ניסנו את הרפואה הקונבנציונאלית את האלטרנטיבית אך כלום לא עוזר אומנם יש שיפור למספר שבועות אך המצב חוזר לקדמותו. השאלה שלי, האם משהו מכיר את הבעיה, האם משהו מכיר רופא שטיפל בבעיות מסוג זה ויכול להמליץ. האם ישנו טיפול אלטרנטיבי מומלץ(אפילו רק לשיפור המצב) או אולי תזונה מסויימת. תודה רבה לכל מי שיכול לעזור. חשוב לציין שהמחלה פרצה בעקבות הסכרת

דואגת1

New member
מרפאה לרגל סוכרתית

בבתי חולים רבים קימת מרפאה מיוחדת לטיפול בבעיות רגלים של חולי סכרת. בעיות ברגלים נובעות מסיבות שיש להן קשר לסוכרת. את יכולה לקרוא על הבעיות באחד הקישורים. ידוע לי על מרפאות מסוג זה בבית חולים וולפסון, בתל-השומר, באסותא - באזור המרכז, אם אתם גרים באזור אחר בדקו בבתי החולים באזורכם. לצערנו, רופאי העור אינם יודעים לטפל בבעיות אלה, ואני מתפלאה שהרופא המטפל לא הפנה אתכם למרפאה רצינית. הפורומים לסכרת קימים על מנת לשאול ולהתיעץ, בלי הסתיגויות. בהצלחה

amitp

New member
ועד לפניה למרפאה לרגל סוכרתית

כמה עצות קטנות: בגדול לחולים סוכרתיים יש כמה בעיות שמובילות לפגיעה ברגליים: 1. אספקת הדם לרגל נפגעת, כך שגם פצעים קטנים נוטים להזדהם בקלות והריפוי אינו פשוט 2. יש פגיעה בתחושה - לא מרגישים הרבה פצעים/שריטות. לפעמים גם עלולים לגרום נזק עצמי - אני זוכר תמונה מזעזעת במיוחד של חולה סוכרת מבוגר שהרגיש קור בכפות הרגליים. כדי לפתור את הבעיה הוא פשוט הניח את הרגליים על תנור החימום עד שבשלב מסויים הריח עשן...
3. הרבה פעמים מדובר בחולים מבוגרים שקשה להם להתכופף ולבדוק את הרגליים. 4. דפורמציות (שינוי במבנה הרגל) גורמים לה להפצע יותר (בנעל, בהליכה וכו') -> עיוות בגפה -> לחץ עקב בלט גרמי -> אין תחושה של הלחץ -> העור מתעבה עד שנסדק -> זיהומים אז מה עושים? 1. נמנעים מעישון (ורצוי גם מאלכוהול) - אלה מחמירים את המצב ואת הסיכון ללקות ברגל סוכרתית 2. שומרים (עד כמה שאפשר) על איזון רמות הסוכר. בנוסף - איזון רמות לחץ הדם ורמות השומנים והכולסטרול בדם. 3. שומרים על היגיינה טובה של כף הרגל - רחצה יומית (לפחות) של הרגליים, גזירת ציפורניים בכפות הרגליים, הסרת עור גס, טיפול בפטריות 4. מניעת טראומה לרגליים (כוויות, נפילות) 5. שמירה על משקל תקין 6. "אורח חיים בריא" (לא יודע מה זה בדיוק אומר אבל כסטודנט מב"ש אני מחוייב...
) 7. בדיקה תקופתית של הרגל במרפאת רגל סוכרתית, ובנוסף בדיקה יומית עצמית - צריך להסתכל על הרגל מדי יום (גם אם לא מרגישים שום דבר מיוחד) ולבדוק האם הופיעו פצעים חדשים/פגיעות ברגל - ולטפל בהם כשהם מופיעים. יש להבין שלא תמיד מרגישים את הפגיעות. אלה היו 30 שניות על רגל סוכרתית. בתקווה של תצטרכו, ותהיו בריאים
תרגישו טוב. עמית.

marli1

New member
כמה תוספות לעיצות הכלליות

8. לאחר רחצה יש לייבש היטב את הרגליים. 9. בעת גזירת הציפורניים יש להקפיד לא לגזור עמוק מדי. 10. לא ללכת יחפים. 11. להשתמש בנעליים/סנדלים נוחות ומאוורות. להשתמש ביותר מזוג נעליים אחד, כדי שהנעליים "ייתאווררו".

למעלה