מבקשת עזרה...

לימור1977

New member
מבקשת עזרה...

היי לכולם, אני חדשה כאן ומקווה מאוד שהגעתי לפורום הנכון. אני מבקשת את עזרתכם בדבר הבא: אני מעריצה שחקן קולנוע, תיאטרון, טלוויזיה ומוסיקאי מוכשר בשם צק ברקמן. כיום הוא משחק בטלנובלה אהבה מעבר לפינה. אני מעוניינת לקנות כל דבר שיש עליו: כתבה ישנה בעיתון, תמונות, קלטות של תופסים ראש בכיכובו, קלטות של סרטי קולנוע שבהעם הוא השתתף וכו'... אני פונה לכל האספנים שנמצאים כאן ויש ברשותם משהו עליו אנא עזרו לי. אני מחפשת עליו מידע כבר שנה ולא ממש מצליחה. למי שלא יודע אז הנה כמה סרטים והצגות שבהם הוא שיחק: הצגות תיאטרון: "אהבה ומזימה", "דון ז'ואן". סדרות ותוכניות טלוויזיה: "תופסים ראש", "דקות של תהילה", "כנפיים", "אהבה מעבר לפינה". סרטים בכיכובו: "הצל של החיוך שלך", "בעל בעל לב", "איה", "היה או לא היה", "שרמן בחורף". אני מקווה שתעזרו לי ומתנצלת מראש אם הנושא לא יהיה קשור כל כך לפורום. בברכת יום טוב לימור.

האספן

New member
מנצל"ש פטיפון

מחפש פטיפון(לא ליופי,שאפשר לישמוע בו...וטוב) רוצה ליקנות או להחליף

broadaxe

New member
קצת עזרה על פטיפון

"לשמוע טוב" זה פונקציה של מספר דברים: השם שרשום על הפטיפון עצמו פחות משנה במקרה הזה, אבל זו ערובה לחיים ארוכים של המכשיר (בדרך-כלל). כמובן שכדאי מכשיר עם שם ידוע מאשר חסר שם, או כזה שיוצר בסדנה במזרח הרחוק, ששבוע קודם עשו שם ממטרות ושבוע לאחר מכן עברו לייצר נעלים. איכות המחט חשובה, וכדאי לקנות חדשה כשתשיג פטיפון. חשוב שכל החיבורים החשמליים תקינים, שרצועת ההנעה (אם יש, מתחת ללוח המסתובב) לא יבשה וסדוקה. והכי חשוב- למה אתה מחבר- טיב המגבר והרמקולים.

oren*

New member
בחנות במרכז הוד-השרון יש פטיפונים

במחירים של 400-700 ש"ח.

python 4

New member
בחוברת האחרונה של ישרכארט

(החוברות האלה שמצורפות לחשבון) מוכרים פטיפונים במשהו כמו 200 או 300 ש"ח (לא זוכר בדיוק, וזרקתי את החוברת..)

broadaxe

New member
פטיפון מיוחד

קצת לפני תום התקופה של הפטיפון כמוצר צריכה לכלל האוכלוסיה (בסביבות 1990) הוציאה חברת SHARP פטיפון ייחודי, "עומד", בו התקליט ניצב במקום שוכב. בפנים היו שתי זרועות עם מחטים, אחת מכל צד וכך התקליט היה מתנגן באופן רציף, ממש כמו דיסק. רעיון גדול, שהגיע מאוחר מדי... ולגבי השם "פטיפון" שבעברית הוא גנרי, הרי הוא בכלל שם פירמה, של חברת PATHE הצרפתית. באנגלית אומרים מאז ועד היום "גרמופון", שהוא כינוי המכשיר עצמו ללא שייכות מסחרית. לפני הגרמופון היה הפונוגרף, מכשיר גלילי השעווה של אדיסון.

לאבא שלי יש משהו דומה

פטיפון של שארפ, עם שתי מחטים, שאפשרו שמיעה רציפה, אבל התקליט שוכב ולא עומד. אאל"ט הפטיפון שבק חיים לפני כמה שנים.

broadaxe

New member
לדעתי יש רק דגם אחד כזה-

והוא שבק בגלל שהשכיבו אותו בטעות... חייב לעמוד כדי שיהיה לחץ שווה וקל על שתי הזרועות. אם הוא שוכב אז על זרוע אחת מופעל לחץ רב ועל השניה אין בכלל.

למעלה