מבקשת עזרה

ינשופית

New member
מבקשת עזרה

שבוע טוב, אולי אוכל לקבל עזרה, אני מבקשת לדעת את פרשת השבוע שהייתה בתאריך כ,ג באדר תשנ"א, תודה מראש וחג שמח

א77

New member
כ"ג באדר תשנ"א

חל בדיוק ביום שבת קודש פרשת ויקהל - פקודי. אז היה פרשת פרה מארבע פרשיות. מועדים לשמחה

ינשופית

New member
תודה ושאלה נוספת

סליחה על הבורות אבל שאלה לי אלייך, מאיזה ספר ובאיזה פרק אוכל למצוא את הפרשה, המון המון תודה על העזרה, חג שמח וכל טוב.

א77

New member
פרשת ויקהל פקודי

למעשה מדובר בשתי פרשיות. אלא שפעמים יש ששתי פרשיות (קצרות) אלו, הינן צמודות ונקבעות לשבוע אחד. זה תלוי בעיקר אם בשנה העברית יש 13 חודשים, היינו שנה מעוברת הכוללת שני אדרים. יש עוד סיבות הגורמות לשתי פרשיות נפרדות אלו להיות נצמדות בשבוע אחד. בכל מקרה בשנה ששאלת, הן היו יחדיו בפרשה ושבוע אחד. כשתראי פרשת ויק"פ שכתוב באיזשהו מקום, תדעי כי המדובר בפרשת ויקהל פקודי. וכעת לעניינינו, אלו הן שתי הפרשיות האחרונות שבחומש שמות. שם תוכלי למצוא אותן. מסופר בהן על כלי המשכן ובגדי הכהונה. ולמעשה הן חזרה על פרשיות תרומה ותצוה שגם בחומש שמות. אלא שבתרומה ותצוה יש את הוראת ה' למשה כיצד לבנות את המשכן וכליו, וכיצד לתפור את בגדי הכהונה. ואילו בפרשיות ויקהל פקודי מדובר כבר בעשייתן. ולכן בויקהל פקודי פרשן המקרא רש"י כמעט לא מפרש כלום, בהיות והוא כבר פירש הכל בתרומה ותצוה. וכעת לפרשת פרה... כאן בין השאר תוכלי למצוא על משמעות 'פרשת פרה' שהיא מהארבע פרשיות. יש בזה המון, אבל מצאתי לך לינק אחד, בתקוה שזה יספקך. אחרי שהשבתי לך, אני מאד מקוה רק שלא תגיבי ביום החג לדבריי אלו, בתקווה להתחשבות מצידך. והעיקר חג שמח ומועדים לשמחה.

ינשופית

New member
תודההההה ענקיתתתתתת

וואוו כמה עזרת לי, אני כותבת ומחייכת, מאחלת לך חג שמח ושוב המון המון תודה על העזרה. מי יתן וירבו כמותך, כל טוב.

שפן1

New member
יישכח א77 המשמח אותנו בידיעותיו

הרבות, ומשתדל לעזור לכל יהודי, ודעת תורתו הנחרצת והנקייה מכל רבב ופגם באמונת אבותינו הצרופה מדור דור. אשריו ואשרי חלקו פריילאך א פסח ונזכה מהרה לאכול מן הזבחים ומן הפסחים מהרה אכי"ר

א77

New member
נווו, אל תגזים, גם אני טועה

הנה, כתבתי שבשנה מעוברת כשיש י"ג חדשים מצמידים את ויקהל ופקודי. דווקא אז הן נפרדות. זה פשוט הגיוני... העיקר חג שמח לך ולכולם. שנזכה במהרה בימינו לשיר את שירת הים כמאמר חז"ל אז ישיר משה ובני ישראל, מכאן לתחיית המתים מן התורה...

איתמר770

New member
../images/Emo6.gifאנקדוטה מצחיקה...

שבת החתן שלי היתה בפרשת "כי תשא" - "פרה". ואמא שלי חשבה שאני מאד מעליב את ארוסתי. (כי תשא פרה....) ולי לארוסתי לקח מס' דקות כדי להבין מדוע היא חושבת שאני מעליב אותה. בסוף, הסברתי לאמי מה הכוונה ואז היא נרגעה ואמרה "ובכל זאת...".

למעלה