מבקשת עזרה

aynat505

New member
מבקשת עזרה

אני אמא לשלושה ילדים הגדולה בת 10 האמצעית בת 7 והקטן בן שנה וחצי. הגדולה לומדת בכיתה ד´ והיא מאוד מתקשה בלימודים (בעיקר בחשבון) ומקבלת עזרה בביה"ס, אבל הבעיה החמורה יותר שהיא חסרת בטחון לגמרי וביישנית מאוד. אין לה אף חברה לא בכיתה ולא בבית ספר. גרוע מזה יש 2 בנות בכיתה שמציקות לה והמורה מודעת לזה ואפילו בסוף שנה שעברה המנהלת היתה מעורבת בכך. כמעט אין יום שהיא מגיעה הביתה בוכה, מבקשת לעבור בית ספר (אחותה לומדת בכיתת א´ מקדמת בבית ספר אחר). גם בשכונה אין לה חברות ואני ממש מיואשת!!! גם עם האחים שלה היא לא ממש מסתדרת, לא מספרת לי שום דבר וקשה לה - קשה לי. עשו לה לפני שנה איבחון בבית ספר והמליצו לי לקחת אותה לפסיכולוג, אבל אין לי אפשרות כספית לכך. מה אפשר לעשות בשביל לעזור לה. היא כמעט ולא יוצאת מהבית, לא הולכת לחוגים, רק רואה טלויזיה ומשחקת במחשב. בתודה אמא שדואגת.

גרא.

New member
אפשר לעזור לבתך בין כתלי ביה"ס..

זהו בראש ובראשונה תפקידה של המחנכת.גם הכתה מוצפת בתלמידים (40 +),עדיין המחנכת יכולה,בהדרכת השירות הפסיכולוגי המקומי לעשות מספר פעילויות בכתה לשיפור מיקומה החברתי של ביתך.מדברייך,ניתן להבין כי לבתך קשיים בלימודים בעיקר בחשבון..ויתכן שלכך יש השלכה משמעותית על חוסר הבטחון שלה,שאחד הסמפטומים לכך,הוא ביישנות היתר.אני מבין שהיא מקבלת עזרה בלימודיה בכתה, כנראה הוראה מסייעת,או מתקנת.אבל האם מאפשרים לה למשל להשתמש במחשב כיס בשיעורי החשבון? במבחנים בחשבון? הרשאה כזאת יכולה מאד לשפר את הרגשתה, כיון ששליטה בחשבון,בעיקר בחישוב תשתפר מאד.הבנתי שהיא אינה הולכת לחוגים,אפילו לא בבית הספר? ואם לא,למה לא לחוגים פרטיים? האם אין לבתך כשרון בשום תחום??והאמת,שאני לא מכיר ילד שאין לו איזה שהוא תחום בו הוא יכול לבלוט (אינטליגנציות מרובות).אני מבין שטיפול פסיכולוגי יקר לכם,אבל טיפול באמנות,יכול מאד לשפר את הרגשתה.ואפשר להגיע לקבוצות טיפול כאלה במתנ"ס המקומי.דבר אחרון.אולי שניים.ראשית,נסי להקדיש לה,רק לה יותר שעות אמא,כלומר שעתיים,שלוש בשבוע,שתהיי רק איתה מחוץ לבית,אולי תלכו יחד לחוג שהיא חוששת ללכת אליו לבדה.אני מבין בנך הפעוט זקוק לך.ולכן זה קשה, אבל כמעט אין דרכים אחרות.דבר נוסף,בטחון עצמי,מחזקים בבית על ידי חיזוק מתמיד של הצלחות קטנות.כשילד מרגיש שהוא הצליח במשהוא,(דרך החיזוק הוא מרגיש),הוא חש יותר שליטה עצמית מאשר קודם.ככל שהיא תקבל חיזוקים על דברים קטנים.חיזוק זה שבח,חיבוק,תאור בפני אבא כשבא הביתה,וכו´,כך תלך[ ותתחזק תחושת השליטה העצמית שלה,והבטחון העצמי בהתאם.סבלנות..ויכול להיות שינוי של ממש,בצורה הדרגתית.

למעלה