מבקשת עזרה.

מותר לי

New member
מבקשת עזרה.

יש לי שני דברים שהייתי מעונינת שיעזרו לי בהם. הדבר הראשון: ערכת המגן שלי. שכחתי אותה בבית, אין לי דרך להביא אותה ואין לי כסף מיותר לקנות אחרת. מה עושים??? דבר שני: (פחות קריטי) המפגשים עם אנשי הפורום. אני מבינה שא"א לתת פרטים במקומות כאלו על דברים כאלו, אז אולי מישהו יגיד לי מי יכול לתת לי מידע על זה?

Le Fay

New member
נסי את מרכז המידע של פיקוד העורף

1255-111 ושאלי מה עושים.

מותר לי

New member
שאלתי.

הם אמרו לי שני דברים. 1.תשלמי 250 ש"ח ותקבלי ערכת מגן מחברה פרטית. 2.אם כמה ימים לפני המלחמה עדיין אין לך ערכה- גשי למשביר, הפקידי 200 ש"ח וקבלי ערכה. בכל אופן בדאר אסור לשלוח, וכיון שההורים שלי הם "שומרי חוק" (מטעמים ברורים ביותר) אז גם מהבית אני לא יכולה לקבל. השאלות שלי הן האם יש בערכות האלו גם את הזריקות והתרופות הדרושות, ומהיכן, בדיוק, אני אמורה לחלוב את הכסף?

מה הכתובת שלך?

אני אשלח לך את שלי (אני רק צריכה להגיע להורים שלי ולמצוא אותה, אבל ממילא תיכננתי לבקר אותם מחר). >ספל חמאה רצינית<

ומה את תעשי?

אל תגידי לי שאת חסידה של ר´ חיים קנייבסקי, שאמר שלא יקרה כלום. כי תמיד צריך לחשוש שמא מסתירים ממנו מהשמים, כדי לא לצער אותו. ודווקא לחלבן גילו מה הולך לקרות, והוא דווקא צופה שישפכו נהרות של דם!

לא הבנתי אסטרולוג

החלבן אמר שישפכו נהרות של דם ואתה עדיין בארץ ?????????? השתגעת ?????????? קח המטוס הראשון ובורחחחחח להמקום הלא נודע

בטח אסטרו יש לאן לברוח

אתה רוצה מפה ???????????? יש לי רעיון אולי בצוללת 20 אלפים מייל מתחת המים ? (נוסח ז'ול ורן)

שמע משהו מצחיק

לא מזמן יצא תרגום חדש לספר הזה ביידיש, כאשר בעמוד השער נכתב "באַאַרבעט דורך יואל ברמן" ["עובד על ידי יואל ברמן"] מי, לדעתכם, הוא אותו יואל ברמן?

נועם

הסיפורים של ז'ול ורן היה מתורגם ליידיש עוד לפני מלחמת עולם השניה יש לי כל הכרכים של ורן (קניתי כל כרך ל-2 $ ) לאחרונה תורגם עוד הפעם ביידיש ספר שלו "מסביב העולם לשמונים יום בניו-יורק החרדי , והיה באלגנים , מפני שם סיפר ז'ול ורן על אהובתו שמצאה באמצע הנסיעה , היה חרם על הספר הזה , לא יודע מי זה יואל ברמן מי הוא ?

הידעת ???

הסופר הצרפתי ז'ול ורן תיאר המצאות טכנולוגיות שבזמנו נראו דמיונות לחלוטין, אך כיום הן חלק מהמציאות: ורן כתב בספריו על הצוללת, המטוס, הטלוויזיה ואף על טיסה לחלל.

סיטרא

New member
אותה הבעיה

אני בצבא, ובצבא דורשים להביא מסכות מהבית, מי שאין לא ( נגנבה, אבדה, הושחתה ) צריך לשלם קנס כספי, אני בקשר די טוב עם אמי אך היא טוענת כי לא לקחה בשבילי מסכה, וכך נותרתי ללא מסכה, אשמח לעצות.

מתיוון

New member
אני בררתי והפתרון

לגשת לתחנת החלוקה ולהסביר שיצאנו בשאלה ושההורים ניתקו איתנו קשר בינתים כל מי שעשה קיבל ערכה בחינם תנסו אני מקווה שזה יצליח

למעלה