מבקשת עזרה

בגרות

באמת,האם בגרות זה שאלה של גיל??????????????... אני חושבת שהילדים היום חשופים לכל-כך הרבה גירויים,אבל צריך אומץ להתחיל עם זה.אני "כאילו"חזקה, אבל בפנים אני רועדת מהתוצאה.

מבקשת עזרה

בתי בת ה13 החלה לקיים יחסי מין עם החבר שלה.אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם המצב.ראיתי שתקופה היא מתנהגת בחוסר סבלנות,לקחתי אותה לשיחה והיא סיפרה.חבר שלה לומד איתה והם באותו גיל,היא טוענת שהם נזהרים.לקחתי אותה לרופאת נשים והיא המליצה על גלולות.אני לא מעיזה לספר לבעלי.קשה להאמין שהילדה הצעירה הזאת תתחיל לקיים יחסי מין,רק לפני שנה היא קיבלה את המחזור.היא נחושה במעשיה וכמה שניסיתי לשכנע זה לא עוזר.הילדה הזאת רוצה להיכנס לעינינים מבלי מושג והבנה לקראת מה שצפוי לה.הגוף יעבור שינויים הורמונליים,אולי אני נשמעת מיושנת בדעותי אבל זאת הבת הצעירה שלי וכואב לי הלב שהיא לא נותנת לעצמה זמן להתבגר. אגב אם היא רוצה לקרוא לעצמה בוגרת אז זה לא מה שקורה.היא לא מגלה אחריות לגבי המשימות שהיא צריכה לבצע.מה לעשות??

מורגאן

New member
למדמיינת

קצת קשה לי לענות לך, כי הנושא הזה מורכב ורגיש. אני חושבת שאת לא יכולה למנוע מביתך, בסופו של דבר, לעשות מה שהיא רוצה. נכון, היא "רק" בת 13, אבל היא גם "כבר" בת 13. את לא יכולה לנעול אותה בבית, ולמעשה סיכוי טוב שרק תחבלי בקשר שלך איתה אם תעשי זאת. לדעתי נהגת בצורה חכמה מאוד. העובדה שהיא סיפרה לך מעידה על כך שהיא בוטחת בך, ויודעת שלא תנהגי בחוסר הגיון. לקחת אותה לרופא נשים, ולפחות את יכולה להיות שקטה שגם אם היא עושה שטות - היא עושה אותה בצורה הכי בטוחה שאפשר. בקיצור, נשמע לי שנהגת בצורה הטובה ביותר שאפשר בנסיבות הקיימות. הייתי מציעה לך לנסות ולהמשיך בקו הזה ולהדריך את ביתך. אולי דווקא דרך ההגיון ודרך מודעות לסכנות היא תחליט מעצמה להפסיק. בכל אופן לא תשיגי כלום אם תצרחי, תבכי ותעשי סצינות אחרות.. את רק תסכני את הקשר הטוב שלך איתה. מקווה שעזרתי מורגאן

למורגאן תודה

תודה שהתיחסת לדברי.היום נרגעתי קצת והגעתי למסקנה שעשיתי כמיטב יכולתי להסביר,לשדל וגם לתת לה מידע כיצד להגן על עצמה.היום הייתה לי שיחה איתה וכל הדברים שאמרה נשמעו לי בוגרים והגיוניים גם אם בתוך ליבי היא עדיין הילדה הקטנה שלי.יש לה חבר בגילה כך שאין פה ניצול,אלא קשר של אהבה הדדית.היא ביקשה לא לערב את אביה אפילו שהוא די מנחש,היא אומרת שהיא מעדיפה לא להכביד עליו ולצער אותו,הרי בשבילו היא עדיין הילדה של אבא.קשה לי, אבל היא הבהירה שהיא מקבלת אחריות על הכול,כולל לימודים. אמרתי לה שאני אוהבת אותה ואהיה איתה בטוב וברע.

מורגאן

New member
כל הכבוד על הרוגע!

אני יכולה לדמיין שזה קשה מאוד בתור אמא, בעיקר כי היא באמת ילדה קטנה - אפילו שהדור רק מתבגר מוקדם יותר. אני מקווה שלפחות בזכות התגובה שלך היא תדע לשמור על עצמה מהריון, מחלות ושאר חולירות.. יש אגב מחקרים על הנזקים של קיום יחסי מין בגיל כ"כ צעיר, ולדעתי אם תראי לה אותם מתוך אותה גישה של רוגע ודיון פתוח זה יכול לעזור. מורגאן

למוגאן,את עוזרת לי,תודה

יותר פרטים על המחקרים העוסקים בנושא,אולי אצליח לשנות את החלטתה.

עדיין מתלבטת

זה קשה לבצע את מה שכתבתי.לפני השינה הזכירה לי שהרופאה נתנה לה לעשות בדיקות ושאעזור לה לקבוע תור,בכל זאת אני נשארת בתמונה,חושבת אולי היא שכחה אבל אין סיכוי היא ממש מכינה את עצמה לגלולה.אני שונאת את המצב! למען האמת אני זקוקה לעוד תמיכה.מחכה לתשובה מפסיכולוג או מכול מי שיש לו עצה למצב הזה.

גרא.

New member
המדמיינת,נראה שהמציאות עולה על

כל דמיון, וודאי במקרה של בתך.לפי כל קריטריון שהוא,פיזיולוגי,אמוצינאלי ובעיקר חוקי, מוקדם מדי לבתך להתחיל לקיים כבר בגיל 13 יחסי מין מלאים. גם אם החבר שלה הוא בן גילה,בעיני החוק הוא עלול להיות מואשם בבעילת קטינה, כלומר באונס.למרות שנראה לנו על פניו,כי הדור הזה, באופן גורף, מתבגר מהר יותר מאשר הדור הקודם, כלומר שלך ושל בעלך. עדיין אין מקום לילדה בת 13 שקיים יחסי מין, שעה שהיא מתייחסת רק לחלק הפיזיולוגי של העניין, וכלל לא מוכנה נפשית..לא ברור לי מדוע רופאת הנשים המליצה על גלולות, במקום לשוחח עם הילדה, כן היא עדיין ילדה ולא נעה. והעובדה שהיא המליצה על גלולות מניעה, לא משחררת אותה מאחריות, להבנתי, אפילו פלילית במידת מה.את אינך מדמיינת, אלא מן הסתם, חוזה בעל כרחך, בהתנהגות,שאינה במקומה..אין לכך קשר עם שמרנות, אלא,באופן מובהק, עם נזק נפשי,ויתכן גם אחר העלול להגרם לילדתך בקיום יחסי מין בגיל כל כך מוקדם..מה בוער לה? לי אולי ברור, אבל לך כנראה לא כל כך..להבנתי, מעבר לשיחה עם הילדה מישהוא, אולי יועצת בית הספר צריכה להתערב,לשוחח עם בתך, אבל ובעיקר עם חברה הצעיר, שאין לי כמעט ספק שהוא גרר את הילדה לכך..וכפי שנאמר, למרות שהוא רק בן 13,במקרה דנן, הוא עלול לשלם על כך מחיר אישי כבד,גם אם נהג כך בתום לב. לכן..אם אינך יכולה לשכנע את בתך, כדאי לגרום לכך שהילד,החבר, המקיים עימה יחסי מין בגיל 13,יחדל מיד מהיחסים הללו.

חיכיתי לתשומת ליבך ותודה

לפעמים ההורים יודעים אחרונים מפני שהם לא מצפים "שהילדה הקטנה שלהם תתחיל להתעניין בגיל כה צעיר להיות פעילה ביחסי מין.לפי מה שהבנתי הם לא כל-כך מבינים ואני מקווה שלא נגרם שום נזק.בקשר לבעלי ראיתי שקשה לו אז סיפרתי לו שהילדה מתעניינת ורוצה לקחת גלולות.הוא הזדעזע ולא יכול היה לעבור לסדר היום.קבעתי שיחה עם אמו של הילד והבהרנו נחרצות את דעתנו ואת הנזק שיכול להגרם מזה.הרגשתי שאנחנו מוצאים אוזן קשבת והם הבטיחו להפסיק ולא לנסות יותר.אני יודעת שזה יבוא במוקדם או מאוחר אבל את ההרתעה מהתוצאות הם קיבלו.נסינו להסביר שיש עוד פעילויות משותפות לזוג שאוהב ורוצה להיות ביחד.אמו של הילד התנדבה ללמד אותם ולעזור להם במבחנים.מה שמפריע לי שהפסיכולוגית שבתי החלה לבקר לא מזמן ידעה ולא שיתפה אותנו בגלל סודיות מקצועית,למה היא חיכתה שהילדה תיכנס להריון? אני לא יודעת עוד מה לעשות?

למעלה