מבקשת עזרה

הסבר

קודם כל, כי הילד שלך נולד שונה.
לטוב ולרע.
אחוז מסויים מהילדים יוצא מהספקטרום -לא יודעת אם בלי או עם קשר לטיפולים.
רוב הילדים לא.
זו לא דלקת גרון או אפילו מחלת לב לא עלינו, שהמטרה לרפא אותן.
המטרה שלך צריכה להיות שיגדל להיות מבוגר מאושר, ואם אפשר מבוגר מתפקד.
את בעצמך אומרת שהוא התקדם מאוד.
אם הוא יהיה בתפקוד גבוה מאוד, הוא יוכל להתחתן, לגדל ילדים ולהתפרנס גם אם החשיבה שלו והחוויה החושית שלו עדיין תשארנה אוטיסטיות.
לחשיבה בסגנון "אוטיסטי" יש גם יתרונות-גדולי המדענים היו כאלה-למשל אלברט איינשטיין.
דיאטה כזאת לא הופכת ילד ל"לא אוטיסט" ולכן זו התעללות בעיני-נראה לי שעם דיאטה כזו נשארים רעבים..
אם זה נורא חשוב לך תנסי-רק תיזהרי לא להגיע כתוצאה מזה לבררנות וקבעונות באוכל.
פרוטוקולים של קילציה או כמויות אדירות של ויטמינים אל תנסי-זה לא בריא (אני לא מדברת על מולטיוויטמין רגיל לילדים או על אומגה 3 במינון רגיל אלה על מינונים גבוהים מאוד).
גן תקשורת מטרתו לקדם את הילד-לא לכלוא אותו.

ועוד

חוץ מדיאטה- מי מכיר עוד טיפולים רפואיים בארץ שנותנים תוצאות אמיתיות (לא טיפול רגשי ולא ABA- כבודם במקומם מונח, אך אלה רק טיפולים משלי999מים)

הטיפולים המשלימים נותנים תוצאות בעיקר לחשבון הבנק של המטפל

רק לעיתים נדירות זה יכול לעזור בתחומים ספציפים, וחלקם מתגלים כמסוכנים.
כך למשל עד לפני כמה שנים דיברו על "ניקוי מתכות" כ"ריפוי אוטיזם"... החברות המייצרות מוצרים שעלו הון קטן אפילו התגאו וטענו שהמוצרים שלהם מאושרים על ידי הFDA...עד שהתברר שחלקם לא רק שלא קיבלו שום אישור, אלא אפילו הכילו חומרים מסוכנים.
אני לא יודע מה המצב של הבן שלך. אני מכיר סיפור של ילד שבגיל 4 היה אמור לעבור לגן של מפגרים, ורק אז התגלה שהוא אוטיסט, והיום הוא עובר בגיל 9 לבית ספר רגיל עם שילוב....

chit

New member
חולצהירוקה קראי בבקשה...

יקירתי,חבל על הזמן והכוחות שאת מבזבזת כאן בכתיבה בנושא הביו מד.ענת שמר הביאה לך קישור לקבוצה בפייסבוק,כנסי לשם ותפגשי הרבה הורים שדוגלים בשיטה הזו (דרך אגב אני אחת מהם).יש גם קומונה כאן בתפוז.עם כל הכבוד לפורום הזה,בנושא הזה את לא תמצאי פה אוזן קשבת.יש המון המון מחקרים ומאות ילדים ברחבי העולם שיצאו מהספקטרום בעזרת דיאטה קפדנית ,בדיקות ותוספות.רק חבל מאוד שבארץ זה ממש ממש לא מפותח.
עצתי היא,תעשי רק מה שאת חושבת לנכון לגבי ילדך (איזה דיאטה,איזה גן,איזה טיפולים ) ואם יש לך נחישות (וממה שאני קוראת יש לך) את תגיעי לתוצאות יפות.בהצלחה!!!!

נ.ב. גם בגיל 4 לא מאוחר להתחיל.

chit

New member
בפייסבוק זו קבוצה סגורה...

לצערי אין יותר ברשת פורומים בנושא הזה בשפה העברית (למעט קומונה בתפוז וקבוצה בפייסבוק),אך יש עשרות פורומים מצויינים בשפה האנגלית למשל.

אתמול הצטרפתי

הצטרפתי לקבוצה בפייסבוק אתמול. קומונה בתפוז סגורה. בפייסבוק אני בשמי המלא. היכרתי אמא מקסימה אחת שכבר נתנה לי עצות מעשיות מאוד.

דיאטה ללא גלוטן יעילה למי שרגיש לגלוטן, ואפשר לאתר את זה

בבדיקת דם...למרות שהרופאים לא ממהרים לבצע אותה

כתבת ממקום כואב והתנצחתי איתך, מיותר, מתנצל

כל ילד הוא עולם ומלואו, יש תחומים שחזק בהן, יש שחלש,
נעצים את החזק - הכל יתרומם. זה יראה בהתחלה כאילו הפער בתוכו גדל, אבל אחרי זמן זה מתאזן.
נגדע את החלש, השונה, נכחיד חלק ממנו, תישאר ישות לא לשמה שאיבדה חלקים מעצמה.
לכולם קשה, אבל מתייחסים אליהם כאל בני אדם.
זכות זו אל תקחי ממנו.
אפילו לא בשם רגשות האשם.
מי שאובחן בגיל צעיר מאוד ויצא, כנראה לא היה שם מלכתחילה,
כי אי אפשר לצאת, ככל שנכיר בזה מוקדם יותר נחסוך צער.
ובעזרת כלים נכונים כמו ששמעת כאן, אפשר לזכות בחיים מלאים של אהבה ויצירה.
כל מה שכולם מבקשים לעצמם.
לא משנה מה תבחרי בהצלחה לך ולילד והרבה רגעים מחייכים.

אין צורך להתנצל

אין על מה להתנצל, לא נפגעתי. כשכואב לי כל כך- דברים כאלה לא מכאיבים.

אריה127

New member
אנחנו הורדנו גלוטן

אבל בלי להציק.
(ז"א שאם יש עוגת יום הולדת אז נותנים לו חתיכה)
חשבנו שזה יכול להועיל משום שגם אני וגם אשתי רגישים לגלוטן. אכילת גלוטן גורמת לנו עייפות וכבדות (ועוד צרות).
קנינו לחם ללא גלוטן וזה מה שאכל בארוחת בוקר.
הורדנו פסטות. כתחליף נתנו אטריות אורז.
בסך הכל יש תחליפים מצויינים לכל הדברים האהובים על ילדים. הנמכרים בכל הסופרים הגדולים ובחנויות הטבע.
קחו בחשבון שאי אפשר לאמלל את הילד - ולכן כל המשפחה צריכה ללכת עם זה.
הורדת קאזאין הופכת הכל למורכב הרבה יותר. גם מבחינת התחליפים. ולדעתי, שווה להתחיל בהדרגה. (גם כאן - אפשר ומומלץ להחליף חלב ניגר בחלב סויה)
אנחנו ראינו שיפור. ולדעתנו גם מהסיבה הזו.
סדר גודל של הוצאה - כ 300 ש"ח בחודש.

תודה, אריה!

תודה על העצה! כעת קניתי בסופר כל מיני מוצרים ללא גלוטן וחלב אורז... 1-2-3- יוצאים לדרך!!!!!

אריה127

New member
חלב אורז - פויה..

תנסו חלב סויה - הרבה יותר טעים.
ולגבי לחם יש הבדלים משמעותיים בטעמים ובמרקם של הלחמים.
אנחנו אוהבים רק גרין-לייט. (נמכר גם ברמי לוי)

סויה לא טוב

כפי שאני יודעת- גם סויה זה לא טוב לאוטיסטים. בחלב שקדים שמצאתי היו המון חומרים כימיים. נראה, איך נסתדר עם חלב אורז.

לחלב אורז אין ערך תזונתי

סתם אורז מבושל במים וטחון.
פחממות בלי חלבון או סידן.
פשוט בצבע לבן.
נחמד לקפה אבל תזונתית לא מחליף חלב בשום פנים.
תכיני חלב שקדים בעצמך משקדיה או משקדימון או מ"טחינת שקדים".
גם זה לא מחליף חלב, אבל בריא כשלעצמו-זה שקדים טחונים מהולים במים.

אריה127

New member
נקודה חשובה

קחי בחשבון שהדיאטה אינה תחליף לעבודה טיפולית - התפתחותית!
זה כמו ויטמינים או נעל ספורט משוכללת שעוזרים לספורטאי. אבל הם לא הופכים מי שלא מתאמן לאצן ולא בונים מסת שריר.
אנחנו ניסינו הרבה דברים הפחתנו מאוד גלוטן, חלב ניגר החלפנו בחלב סויה, הוספנו ויטמינים (אומגה 3 ועוד) ועוד דברים חלקם הזויים.
מכל הדברים נראה לנו שהכי עזר זה הפחתת הגלוטן.
ההצעה שלי זה להתחיל דברים בהדרגה. (קודם גלוטן ואח"כ הורדת חלב וכו') כך תוכלו לראות אם יש השפעה או לא.
מבחינת התוצואת - רואים תוצאה ברמת הריכוז בתוך שבועיים - שלוש לכל היותר. (וכן שיפור ביציאות ובאיכות שינה)
אם לא עוזר אין סיבה לענות את הילד ולגרום להוצאה כספית מיותרת.

אגב, מדוע אתם לא משלבים aba בתוכנית הטיפולית? יחד עם dir זה שילוב מעולה. שיכול לקדם את הילד מאוד.

תודה!

אריה חמוד, תודה על עצות מעשיות ולא שיפוטיות שעוזרות לי להתחיל. כעת קנינו מוצרים חדשים, השקענו מחשבה על שינוי בתפריט המוכר ויוצאים לדרך!!!!! לא מוותרים על טיפולי DIR שכבודם במקומם מונח. את האמת- חשבנו על שילוב ABA, אבל זה יקר- רצח, תורדני וטרחני, דורש ממש הקמת מוסד סביב הילד ובסופו של דבר משאיר אותו אוטיסט שמתנהג לפי הנורמות הנלמדות. וגם אין החזרים מקופ"ח.

אריה127

New member
תרצי עזרה - אשמח לעזור

הייתה לנו תוכנית אחר הצהריים של aba מוצלחת מאוד. משולבת בתוכנית dir, תוכנית שפתית ותוכנית מוטורית. (פשוט אותן תרפיסטיות עשו הכל, בהתאם ליכולות שלהם ולחיבור שלהם לילד)
(כתבתי שהתוכנית הייתה כי סיימנו, פשוט סיימנו)
הצלחנו להגיע לעלויות סבירות מאוד. הרבה יותר זול ממה שאת חושבת.
&nbsp

כיצד ניתן לפנות אלייך אישית?

אני מאזור חיפה וכאן דברים האלה לא כל כך מפותחים....בינתיים מחפשת כאן מומחית לדיאטה

למעלה