מבקשת עזרה

נטע20111

New member
מבקשת עזרה

היי לכולם.
חדשה כאן , פונה ומבקשת עזרה.

בשנה החולפת עליתי במשקל - למעלה מ-10 ק"ג.
מכביד ומתסכל.
מתסכל - כי שנתיים קודם לכן , הייתי במשך 8 חודשים במסגרת של חוג דיאטני/קבוצתי.
ושם הצלחתי להשיל כ-8 ק"ג , כאשר התפריט היומי עמד על 1200 קלוריות.
פרשתי , כי המנחה התעקשה שעלי להוריד עוד במשקל ( שקלתי 65 וגובהי 163)
בעוד שאני סברתי שהגעתי לקו האדום שלי , מה גם שחשתי כבר חולשה פיזית ...

מאז הפרישה - אמנם לא דקדקתי בתפריט , הוספתי קצת מהפחמימות ( הרגשתי שאני משוועת להם)
ואז גם החלה העלייה המטאורית שלי .
המתסכל - שזה לא בפרופורציה לתוספת שהרשיתי לעצמי....

בכל אופן - אני חייבת לחזור לעצמי פחות ה-10 ק"ג , שמעיקים עלי ביותר.
בצר לי חשבתי שכדי להניע את התהליך אולי כדאי להתחיל במשהו דרסטי למשך שבוע שבועיים...
ואז להתביית על משהו מאוזן ןבריא ..
מה דעתכם ?
יש למישהו רעיון ?
תודה על כל עצה .

רעיון ממש לא טוב!!!

הי נטע,
אני מצטערת לשמוע את מה שעברת בשנה האחרונה. אני לגמרי מבינה את ההרגשה שכבר הגעת לתוצאה כל שהיא ואז פתאום לראות אותה מתמוססת למול עיניך.
אני ממש ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתבנה לך תפריט מאוזן, שיאפשר ירידה מאוזנת ובריאה במשקל, ולא כזו שתגרום לך להרגיש חלשה.
עד שתתחילי, ממליצה לך להיכנס לכתבה על איך להשיל 12 קילוגרמים בשנה. התחילי בשינוים קטנים ולאט לאט חזרי למסלול ולמשקלך האידאלי.
בהצלחה
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

תשובה

יכול להיות שעוד לא מצאת את המסגרת המתאימה לך. אולי שווה במקרה שלך לשקול ייעוץ פרטני אצל דיאטנית שתבנה לך תפריט מותאם אישית לפי הצרכים וההעדפות שלך בשילוב עם הנחיות תזונתיות להרגלי תזונה נכונים ובריאים.
בהצלחה!!!

yair and sveta

New member
לא צריך לעשות שום דבר דרסטי

הדבר היחיד שיכול להאיץ את התהליך זה לעשות ניקוי רעלים, אבל שימי לב דרך מי את עושה את זה ואיך
שזה יהיה הכי מקצועי ובהתאם למצבך, אז לא לעשות לבד.

חוץ מזה פשוט תאכלי מזונות בריאים, שימי לב שהכי נכון שחצי מכמות המזון היומי יהיה מורכב מפירות וירקות
וכשמדובר על ירקות יש אינסוף ירקות ממש מזינים כאלו שאפשר לבשל או לאפות בתנור
וחוץ מזה לאכול רק פחמימות מלאות, עדיף לא להתעצל ולהכין את האוכל לבד ולא להתפתות לאוכל מוכן שמוכרים לך שמכיל מלא כימיקלים
וכמובן החלבונים שאפשר לקבל לא רק מהחי אלא גם מאגוזים וקיטיניות

למעלה