מבקשת עזרה

מבקשת עזרה

ביום שלישי יש לאבא שלי אזכרה ואני צריכה להכין אוכל לסעודה אני מבקשת מתכונים לעוגות ועוגיות המתאימות לאזכרה- שיהיו כמובן פרווה ועדיף כאלה שאפשר להכין כמה ימים לפני אני אף פעם לא הכנתי ל הרבה אנשים (כ30 איש) אם יש לכם עצות איך להערך מראש עם כל התבשילים, איך לערוך, ואיך להקל עליי ביום עצמו אשמח (קייטרינג לא בא בחשבון - אני רוצה לעשות הכל לבד) תודה

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifאני אתן לך רשימה ותגידי מה מתאים לך

עוגיות פרח ריבה עוגיות הדרים עוגיות חמאה נימוחות עוגיות פרח ריבה נימוחות עוגיות שוקולד צ'יפס עוגיות שיבולת שועל עוגיות בוטנים מושלגות רולדות ממולאות / תמרים / שוקולד רולדות בצק עלים עוגיות קוקוס עוגת סולת עוגת קוקוס עוגת תפוזים אם משהו מתאים תני קריאה. ניקי.

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifגלילות ממולאות

גלילות ממולאותו ניקי ב [מצורף קובץ jpg] ו 09:51 | 11/02/07 גלילות ממולאות המתכון ניתן לאמא שלי מחברה הבצק נוח לעשיית מאפים שונים מצרכים: 420 ג' קמח (3 כוסות) 100 ג' סוכר (חצי כוס) 200 ג' חמאה כף אבקת אפיה 2 חלמונים 2 כפות מיץ לימון 2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים איזה מילוי שאוהבים הכנה: 1.לעבד את המצרכים לבצק. להכניס למקרר לחצי שעה. 2.לחלק את הבצק לשניים (יותר קל) 3.לרדד את שני חלקי הבצק (על נייר אפיה ) 4.למרוח מילוי, לגלגל לרולדה. להכניס למקרר לחצי שעה. 5.לחתוך לפרוסות, לסדר בשכיבה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. 6.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני עד שהדפנות מזהיבות, כמה דקות. לצנן. מומלצות מאוד תהנו, ניקי ב מילויים שנוסו: ממרח תמרים נוטלה פרג הערות: מהבצק ניתן להכין אוזני המן, גלילות ממולאות, עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה, עוגיות סנדויץ הבצק מעולה ונוח לעבודה. מומלץ ניקי.

הגלילות של ניקי מומלצות! ../images/Emo45.gif

ניסיתי אותן במילוי ממרח תמרים - הן מאוד קלות להכנה, טעימות, אבל גם מאוד אסתטיות.

ניקי ב

New member
את יכולה להכין עוד סוגי מאפים מהבצק

מומלץ ונוח לעבודה תודה על ההמלצה
שבת שלום ניקי

Y A E L I 37

New member
ניקי הצד האסתטי שולט אצלך בכל ../images/Emo57.gif

תענוג לעין ולבלוטות הרוק . יאמי יאמי. יעלי לייט

pirge

New member
מבחר עוגות לתבניות אינגליש קייק:עוגות בחושות

עוגת קוקוס עם או בלי שוקולדצ'יפס עוגת קוקוס בנגיעות שוקולד עוגת קוקוס בנגיעות ריבת חלב עוגת כושית עסיסית עוגה כושית עם גבינה עוגה כושית בפרג עוגה כושית בקוקוס עוגת קוקוס קלמנטינות/תפוזים עוגת תפוזים עסיסית וגבוהה עוגת תפוחי עץ נהדרת עם תוספות טעימות עוגת שיש שחור לבן עוגת שיש עם שוקולד מריר כל העוגות בחושות--מהירות--אין צורך במיקסר--כולן מתאימות לתבניות אינגליש קייק או אחרות. בשמחה ובימים יותר טובים,פירגה

פירגה

בורקסים לא כלכך הולכים אצלינו---- אנחנו גרוזינים
העוגת שיש והעוגת תפוחים נשמעים 10 דרך אגב שבוע שעבר הכנתי את עוגת השמרים הרטובה שלך והיא יצאה מעלפת וגרפתי בזכותך המון מחמאות ועכשיו כולן מחכות לקבל את המתכון יש לך זכויות יוצרים??

pirge

New member
נהדר לשמוע על הרטובה והטובה.תשחררי את המתכון

חופשי.היא כבר מסתובבת בכל העולם. שיהנו כולם,בכיף.אכן,מעלפת. בורקס לא חובה.גרוזינים לא אוהבים בורקס? יש לגרוזינים לחם נהדר נכון? יש לך את המתכונים לעוגות? או שאת רוצה שארשום לך?

pirge

New member
את יכולה להכין בורקס במבחר גדול של

מליות. בצקים: עלים או שק"מ או פילאס. את יכולה להכין גם ככרוכיות ולחתוך למנות ביום האירוח. סלטים תכיני ביום האירוח טרי חימום ביום האירוח: מחממים את התנור לחום הכי גבוה ומכבים. מסדרים את המאפים אחד על השני בתבניות ומכסים בניר כסף מכניסים לתנור שישמור את המאפים בחום נעים. המליות המלוחות: במבחר טעמים לקנישעס או כרוכיות או בורקס. מאת:פירגה מלית פטריות: 3 בצלים קצוצים 800 גרם פטריות חתוכות גס 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות 2 כפות פירורי לחם -----רצוי שמכינים לבד מלח וקורט אגוז מוסקט פלפל שחור גרוס טרי מטגנים ומשקפים את הבצלים—לא מזהיבים מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות - או עד שהפטריות מתרככות. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד שהן מתקשות. מורידים מהאש. מרסקים על מגררת גסה את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים ברגש את המלח והפלפל שחור מערבבים וטועמים. (אישית, מכינה בלי עשבי תיבול-אוהבים? תוסיפו לכם). מלית חציל וגבינות לכרוכית או בורקס או קנישעס מאת:פירגה. קוביות חציל גדול שהושהו תחילה במלח. לסחוט את הקוביות מהנוזלים ולגלגל במעט קמח. לטגן בצל ולהוסיף את הקוביות עד להזהבה וריכוך. להוציא לקערה ולהוסיף: קוביות קטנות מתפוח אדמה אחד מקולף ומבושל. 200 גרם גבינה פטינה או פטה 150 גרם גבינה צהובה מגוררת פלפל שחור רגיל או טרי גרוס מלח לערבב . אפשר להוסיף ביצה קשה מלית בצל : כמות ל-3 רולדות. מילוי: קילו וחצי בצל חתוך כמו לסלט (לא מטוגן) בערך 6 בצלים גדולים 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות חצי כוס קמח מלח פלפל לפתוח 3 עלים ולחלק את המילוי ל-3. את המילוי לערוך בשליש הבצק לאורך. (לא על כל העלה). לגלגל מעל המילוי את הבצק פעמיים או שלוש. כשהרולדות בתבנית, לסמן עם סכין חדה מנות. רק עד שמגיעים לבצל. לא עד למטה. אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום 175 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות מלית גבינות ועשבי תיבול : 3 ביצים טרופות במזלג 3 כפות סולת 2 גבינות "טוב-טעם" 2 גבינות קוטג' או 5% 150 גבינה בולגרית 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 2 חבילות בצל ירוק קצוץ 4 כפות שמיר טרי קצוץ מלח פלפל שחור אפשר להוסיף זיתים קצוצים מלית טונה פטריות: 400 גרם בצק עלים או שק"מ 2 קופסאות קטנות טונה מסוננות מהשמן מארז פטריות חצויות כ-300 גרם כף שמן 2 בצלים גדולים קצוצים כוס גבינה צהובה מגוררת לטעם: זיתים קצוצים 50 גרם אגוזי מלך קצוצים ביצה שלמה חלבון ביצה מלח פלפל שחור חלמון ביצה לזיגוג מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים ביחד. מעבירים לקערה ומוסיפים את הטונה המסוננת,מוסיפים גבינה,אגוזים קצוצים ביצה שלמה והחלבון ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים. טועמים. קנישעס "פירה" ותוספות לבשל 5-7 תפוחי אדמה בקליפה לקרר. לקלף. למעוך כמו ל"פירה" לטגן בנפרד 4 בצלים קצוצים להזהבה ניתן להוסיף 200 גרם פטריות חצויות ולטגן ביחד - אבל לא חובה מערבבים עם ה"פירה" אני אוהבת להוסיף 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות. מתבלים במלח ופלפל --טועמים ומשפרים...... ממלאים בצק עלים לקנישעס. אופים בחום 175 עד הזהבה מלית תרד וגבינות: ______ 300 גרם עלי תרד טרי ומנוקה אפשר טרי או סנפרוסט 3 כפות שמן לטיגון 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 1 גביע קוטג' 100 גרם גבינת קשקוול מגוררת פלפל שחור 1 ביצה לציפוי - 1 ביצה טרופה וסומסום או קשקוול מגורר אופן ההכנה: מטגנים או חולטים את עלי התרד עד שהם מתרככים. מצננים. מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים ביצה ותרד, פלפל. בבקשה.

pirge

New member
את יכולה להכין גם 3 מאפים כמו:

מאפה גבינות סגור שאפשר להכין אותו כמה ימים קודם ולהקפיא חתוך במנג'טים. או מאפה תרד באטריות ביצים - גם אותו אפשר לחתוך ולשמור בפריזר. או מאפים אחרים כמו: פשטידת פטריות וגבינות קוגל תפוחי אדמה שאת יכולה להכין בתבניות אינגליש קייק קוגל אטריות מלוח או מתוק כנ"ל

pirge

New member
קוגל תפוחי אדמה הוא פרווה ויש פשטידות

פרווה. יש לי בייגלה (כעכים) משגעים רוצה? יוצא 5 תבניות.

את צריכה רק קינוחים ועוגיות או גם תבשילים

מה נהוג אצלכם לעשות באזכרות? אצלנו ממש עושים סעודה. בכל אופן הנה מתכון לעוגיות מלוחות, כעכ, כמו עבאדי...............

כן נהוג לעשות סעודה

האמת שלאזכרות של אמא שלי לא היה מי שיעשה (היא נפטרה כשהייתי בת 5) ועכשיו יהיה שנתיים לאבא שלי , בשנה הראשונה ברור שעושים סעודה גדולה ועכשיו לא בא לי שזה יעבור בחפיף, מבחינת האוכל יש לי בראש כמה דברים: גולאש גרוזיני עם תמרהינדי--זה נקרא חליה את זה אוכלים עם רומי-שזה כמו ממליגה צלי בשר עם תפוחי אדמה צלי בשר עם פול כרעיים מתובלות עם שום דבש וסויה בקוקי אותו הדבר עם תפוחי אדמה ובטטה קציצות בקר אורז לבן צ"יבורקי שזה כמו סמבוסק וחינקלי שזה בצק ממולא בבשר ומבשלים אותו ונראה מה יעלה לי לראש עוד ולגבי הסלטים עוד לא החלטתי

pirge

New member
תשמעי,גורה חבל שבנסיבות כאלה, אבל המתכונים

שלך נשמעים פצצה ונשמח שבהזדמנות אחרת,יותר רגועה מבחינתך,תרשמי לנו את המתכונים הנפלאים שאת מכינה. ואפילו אם יש אפשרות לצלם. מאחלת רק בריאות ובשמחות. שבוע טוב.

למעלה