אני מחפשת לריב ולצעוק ולהשתגע ... הצילו.
צופיתי תצעקי ותוציאי את כל הזעם שהצטבר תשתדלי מאוד להיות לבד זה בסדר.... אחרי שהכל יצא תעשי פעולה פשוטה של חיבור לכנות,קחי נשימה ארוכה ותרדי למרתף האפל הזה בבטן,משכן הרגשות.. על מה באמת את כועסת וזועמת ? מה הרגש שהוביל לתגובה הזו ? האם זה אירוע מסוים,אדם מסוים, האם זה הצטברות של אירועים כעס הוא רגש התנהגותי תגובה שבאה כשאני מרגיש רגש שאיתו קשה לי להתמודד אצלי זה: זילזול, השפלה,קיפוח,דחיה,נטישה,בושה ,אשמה,ניצול,אפליה, והרשימה ארוכה. בהצלחה צופיתי והזדהיתי מאוד עם המשפט כעס הוא שימוש,ואני אוהב להשתמש בו,זה נותן לי אשליה שאני בשליטה מלאה. הרגש שמוביל לשימוש בכעס הזה נותן תחושה אמיתית של חוסר אונים שכואב מאוד, אבל המחיר זול יותר מאשר לשלם מחיר יקר של פגיעה באחרים.. וההרגשה שלי אחרי שאני נרגע ומתרוקן. הנה מסר ששמעתי פעם בהקשר הזה של איבוד שליטה והשלכת הכעס והתיסכול שלי על אחרים,שעוזר לי כל פעם מחדש: באוניברסיטת קימברדג' באנגליה נערך מחקר התנהגותי שעסק בקופים. הכניסו קוף גדול וקופיף קטן לכלוב חיברו אלקטרודות חשמליות לקוף הגדול ונתנו לו מכות חשמל קצרות בכל פעם שחש הקוף את כאב החשמל הוא נתקף זעם והיכה את הקופיף מכות נמרצות. לאחר מנוחה קצרה החליפו את הקופיף בגורילה חזרו שוב על הניסוי וראו פלא הקוף התאפק ספג את הכאב וישב בשקט, מרוסן... שמעתי את זה מאחד המדריכים הרוחניים שלי כשזעמתי ואיבדתי שליטה חדשות לבקרים,הוא הפנה אותי לפיתרון שהתחלקתי איתך בו כרגע דרך המסר הזה ודרך תובנה שאין דבר כזה איבוד שליטה,אני לוקח שליטה בכל פעם שעומד מולי קופיף קטן.. מול גורילות אני דווקא די מרוסן..
זה עובד,אם עובדים את זה בהצלחה ואוהבים אותך