מבקשת עזרה/ תמיכה

sevi9

New member
מבקשת עזרה/ תמיכה

שלום לכולן אני בת 41 ללא ילדים ולא נשואה . תמיד סובלת מכאבי מחזור ובערך 5-4 שנים סובלת מכאבים בבטן תחנונה בין מחזורים עם הפרשות דמיות . עברתי הרבה רופאים וכולם אמרו שהכל בסדר שאני כנירא סובלת מציסטה שגודלת בזמן ביוץ שבזמן זה יכול להיות כאב ודימום אחרי ביוץ היא מתפוצצת ויוצאת . שאין מה לעשות עם זה .זו תופעה נדירה וחים עם זה . לפני שנתיים עשו לי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנית - הכל היה תקין . לפני שנה היתי בביקור שגרתי + פאפס - גם תקין . בחודשים אחרונים הרגשתי כאבים חזקים בצד שמאל + נפיחות בטן . פניתי לרופא והוא היה בשוק . יש לי גידול 10 ס"מ .הוא הפנה אותי דחוף למיון ,שם אמרו שזו כנירא אנדומטריומה ואני חייבת לעבור ניתוח . טוב אני מתחילה עם בחירת בי"ח ומנתח ( אני מאיזור חיפה ,אבל אין לי בעיה להגיע למרכז) פגשתי כבר כמה מנתחים שנחשבים טובים והיתי קצת המומה מגישה - שאלתי אם אפשר להוציא רק ציסטה ולהשאיר שחלה אמרו לי שאם את מדברת על זה לפני ניתוח אז הם יכולים לנסות אבל אין בעיה אם אני נישארת עם שחלה אחד גם עם אחד אפשר להכנס להריון. ז"א אם לא היתי מדברת לא היו שואלים אותי בכלל. לא דיברו איתי על הדבקויות . מה שכן המליצו לי לעשות ניתוח בבי"ח ציבורי ( רמב"ם ) כי בבי"ח יש צוות רופאים גדול יותר ובאופן פרטי . אודה לכן אם תתנו לי דרך לפעול ,תמליצו על רופא טוב , בי"ח . קראתי במאמרים שבמקרים כמו שלי לפני ניתוח אפשר לקחת הורמון להפסקת מחזור כדי להפסיק זרימת דם וקצת להקטין אותה . השאלה ,הם לא כותבים אם הורמון זה יכול לפגוע בפוריות או לא .אולי משהיא שמעה על טיפול כזה ? הא גם אמרו לי שבגלל הגודל יעשו לי ניתוח פתוח ולא לפורו' , מה יותר מומלץ - פתוח או לפורו' , האם בפתוח אפשר לנקות חלל הבטן מהדבקויות ולהציל שחלה . האם אוכל להכנס להריון אחרי ניתוח זה . חייבת תמיכה . אני לחוצה מאוד. תודה

בצפון

נפתח לאחרונה בבי"ח כרמל מרכז לאנדומטריוזיס. ממה ששמעתי ד"ר קאופמן שם מומלץ. לדעתי כדאי ללכת לשם לייעוץ.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מכיוון שהעלית שאלות מאוד חשובות ומהותיות, אז לי נראה שהייעוצים בהם היית, אומר בעדינות... לא מספיקים ובטח לא מספקים. נתחיל מההסבר הראשוני על ציסטה שמתפוצצת ויוצאת - לא יודעת איזה רופא אמר לך את זה אבל התיאור הזה מאוד לא מדוייק. אלא אם התכוונו לזקיק אחרי ביוץ ושאריות הגופיף הצהוב... או שהתכוון לציסטה רגילה שאכן יכולה להיעלם מעצמה. לא משנה. מה שמשנה זה שאותו אחד שנתן לך את ההסבר הזה - הוא לא הכתובת בשבילך. גידול - זו מילה מלחיצה. אם מדובר בציסטה של אנדומטריוזיס אז שמה אנדומטריומה/ ציסטת שוקולד. אם כן יש לך חשש לגבי המימצא הזה אז בדיקה אצל אונקוגניקולוג יכולה להרגיע אותך. ואונקוגניקולוג מעולה שגם מבין באנדו הוא ד"ר קורח מתל השומר. לגבי אם את שואלת וכו' - כן, לרוב זה ככה. מה שמובן מאליו לרופאים, אף פעם לא מובן מאליו לנו. ולכן ידע הוא כוח. ולכן יש את הפורום שלנו. כדי להבין ואז לשאול ולחקור ולקבל את כל התשובות ולעשות את כל השיקולים ולהיות מוכנה לכל מיני דברים. הידבקויות - אולי לא היו? לא יודעת מה להגיד לגבי זה. ואולי היו אבל שוב, לרופא זה מובן מאליו ולא טרח לעדכן אותך. רופא מיומן שמקשיב למטופלת ויודע כי היא מעוניינת להרות - יעשה הכל כדי לא לפגוע בשחלות. ואת זה אני אומרת לך מנסיון. אבל, אם וכאשר עולה הצורך ומגיעים למצב בו צריך להיפרד לשלום משחלה אחת - עדיין ניתן "להשתמש" בשחלה השנייה... לא מכירה את רמב"ם אז אין לי מושג לגבי הנסיון שלהם והמקצועיות של הצוות בניתוח של נשים אנדואיות. הדיכוי שלפני ניתוח יכול לבוא בכמה צורות, החל מגלולות ברצף ללא הפסקה וכלה בזריקות (דקאפפטיל או לוקרין). אם אף רופא לא דיבר איתך על זה, גם כצורת "טיפול" לאנדו בין הנסיונות להרות - אז שוב, התייעצת עם הרופאים הלא נכונים (הלא מבינים...). הדיכוי לא פוגע בפוריות. בוודאי ששמענו על כך - צריך רק לקרוא פה בפורום!! לגבי ניתוח בלפה' או בפתיחת בטן - זה גם תלוי מנתח/בי"ח/מיומנות/נסיון. זה חשוב לדעת מראש שקיימת אופציה כזאת אם הניתוח הופך למורכב/מסתבך, אבל ממש לא הכרח שצריך מראש.....אבל אם יש לך רופא שאת סומכת עליו והוא החליט כך, אז יו נואו... אם תצליחי להרות - תדעי רק כשתנסי. בד"כ אחרי ניתוח יש חלון הזדמנויות וצריך להיכנס בו בכל הכוח (כולל טיפולי פוריות). כמובן שיש עוד הרבה גורמים להצלחת הנסיונות כגון גיל ופרופיל הורמונלי ועוד ועוד. ודבר נוסף - כשהאנדו מאובחן בזמן (טרם נזקים רבים לגוף), אז סיכויי הכניסה להריון אחרי ניתוח גדולים יותר מאשר כשאת מאובחנת אחרי כמעט 20 שנה... ממליצה לך בחום לעשות חריש עמוק על כל דפי הפורום. אנחנו כאן

sevi9

New member
תודה

פה ממליצים על ד"ר סוריאנו או פרופ' גולדנברג מתל השומר .

שלום לך

זואלי ענתה על הכל.... אני אישית ממליצה על סוריאנו .....נותחתי על ידו ומאוד מרוצה מהתוצאות. וממליצה לך לגשת לתה"ש לשמוע חוות דעת נוספת. שיהיה בהצלחה

זהבה240

New member
פרופ גולדנברג

אני ממליצה על פרופ . גולדנברג מנהל המחלקה הגניקולוגית בתל השומר. עברתי אצלו את הלפרוסקופיה לפני 3 ימים. גם לי היתה התלבטות בקשר להצלת שחלה. יש המון אסכולות בקרב הרופאים. אחד שנ חשב לטוב המליץ לי על פתיחת בטן, השאר לא. פתיחת בטן מהווה ניתוח קשה לחולה, עם סיבוכים גדולים יותר בהממשך מבחינת ההדבקויות. הרופא היחיד שנתן לי את כל המידע בלי להסתיר כלום (חלקם מסתירים לא מבחינה רעה אלא בגלל שהם חושבים שהגישה שלהם היא הנכונה ולכן אין צורך לספר לך ולתת לך להחליט בעצמך מה את רוצה לעשות עם הגוף שלך) זה פרופ. גולדנברג. הוא אפשר לי גם להחליט על השארת שחלה שבמקרה שלי מראש (היה חשש לממאירות) הוא מאוד התנגד להשארתה, מחשש שבעת הוצאת הציסטה היא עשויה להבקע ואז התאים הסרטניים (אם זה היה כך,ותודה לאל שלא) יתפזרו בכל הבטן. אז למרות התנגדותו הוא: א. סיפק לי את כל המידע על מנת שאוכל להחליט בעצמי, ב. כיבד את ההחלטה שלי. וכמובן, הכי חשוב בסופו של דבר הניתוח הצליח ונשארה לי השחלה. קבלתי עליו המלצות מ3 גניקולוגים שאינם חברים/עמיתים שלו. שניים מהם מבית החולים איכילוב. כל השלושה אמרו לי שהוא המומחה מספר 1 בארץ הן לאנדומטריוזיס והן לכירורגיה לפרוסקופית (הוא מנהל מרכז ההרדרכה הארצי לרופאים של כירורגיה אנדוסקופית9/ מה שאת מספרת שאם לא היית שואלת לא היו אומרים לך אופייני מאוד לרופאים, למ עט פרופ. גולדנברג. הגדיל לעשות ד"ר סוריאנו מתל השומר שכאשר שאלתי אותו שאלות הוא פשוט התעלם מהן. כולל דברים שגולדנברג שיתף אותי בהם מיוזמתו, ושאסור היה לסוריאנו להסתיר ממני (בקשר לסיכונים בסוג הניתוח שהוא רצה לעשות לי). ההמלצה שלי בחום רב היא שתפני לפרופ. גולדנברג הוא מקבל ברמת גן. זהבה

sevi9

New member
תודה רבה

את עברת את הניתוח באסותא? לא בבית חולים? אני קצת פוחדת מסיבוכים . אולי צריך ניתוח בבטן פתוחה . האם באסותא יש להם את כל הכלים להתמודת עם ניתוח מסובך. הוא עשה לבד את הניתוח או היה איתו עוד רופא ? תודה והחלמה מהירה שמחה מאוד בשבילך על הצלחת ניתוח

זהבה240

New member
תשובה

עברתי באסותא.אסתותא ברמת החייל נחשב לבית חולים מאוד משוכלל. הם אף פעם לא עושים את הניתוחים הללו לבד, יש לו רופא עוזר שעובד אתו תמיד. אין לי מושג מי הוא , זה לא חשוב. אצלי היה חשש גדול שהוא יצטרך לפתוח את הבטן במהלך הניתוח, כי עברתי בעבר ניתוח בטן גדול (עם פתיחה) והיה חשש " א. שבכניסה לבטן ינקבו את המעיים,ואז יצטרכו לפתוח אותה כדי לתקן את זה; ב. בגלל כל ההדבקויות שיש לי בפנים מהניתוח הקודם לא היה בטוח שיוכלו להצליח בלפרוסקופיה. אם צריך מראש ניתוח של פתיחת בטן הוא יגיד לך את זה. אם אפשר לעשות לפרוסקופיה הוא גם יגיד לך את זה בפגישה אתו. מה שטוב אצלו שהוא מאוד מאוד מקצועי ואמין, הוא 'שם את כל הדברים על השולחן' ואת יכולה להבין בדיוק מה מצבך, ומה כדאי לך להחליט לעשות. הוא אדם די נחמד, אבל לא אבהי. אבל הוא באמת היה מאוד מאוד בסדר אתי וכיבד את דעתי. דווקא בגלל שאצלך זו ציסטה גדולה וכל שאר הנתונים קצת מורכבים (אצלי היה עוד יותר) כדאי לך ללכת למומחה מספר 1 בארץ, שהוא לדעתי ולדעת כל הרופאים הגניקולוגים שהתייעצתי איתם : פרופ. גולדנברג. אני יודעת שיש לד"ר סוריאנו (שהוא הסגן של גולדנברג בתל השומר) זכויות רבות אצל בנות רבות מהפורום, אבל אני ממליצה לך שלא ללכת אליו! הוא היה מאוד לא אמין בעיני, וכאמור הסתיר ממני מידע חשוב מאוד שהיה יכול לעלות לי גם בחיי!!!!!!!!!!! וכל זה רק, כפי הנראה, כדי להאדיר את שמו ולקבל יותר כסף. אם תרצי עוד מידע ממני את מוזמנת לשאול. אני זוכרת איזה 3 חודשים מבהילים עברו עלי עד לניתוח. גם לי אמרו בהתחלה את פתיחת הבטן, גם ממני הסתירו דברים ולא ידעתי לאיזה רופא להמשיך ללכת ולמי אפשר להאמין (עד שהגעתי לגודלנברג ומהרגע הראשון ידעתי שהוא הרופא שינתח אותי). היו גם אנשים שחשבו ש נעשיתי אובססיבית בצורה משוגעת שאני הולכת מרופא לרופא. אבל עובדה שכאשר הגעתי לרופא הנכון מיד בטחתי בו. אז תנשמי עמוק ותראי שזה יעבור בשלום, ואחר כך הכל כבר נראה כל כך פשוט ורחוק. אני ביום הרביעי אחרי הניתוח וזה נראה כמו חלום רע ורחוק מאוד. בהצלחה, זהבה נ.ב. גם לפי מה שהוא אמר וגם לפי מה שאמרו לי רופאים אחרים באסתוא רמת החייל יש את כל הכלים להתמודד עם ניתוחים מסובכים. גם אני שאלתי את השאלה הזו וחשבתי שאולי עדיף בבית חולים ציבורי, אבל הוא אמר שאין כל בעיה בכך.. יש להם גם (לא עלינו) חדר טיפול נמרץ מאוד משוכלל. אבל זה בטח לא בשבילנו.

רווית34

New member
שלום לך!רופא ומנתח ללפרוסקופיה בחיפה!

שלום לך! לידיעתך ישנו רופא ומנתח מעולה ללפרוסקופיה בחיפה!!!-נותחתי בידייו וכל מה שאומר עליו יהיה מיותר-לכן מה שאוכל זה רק להמליץ לך עליו ואני מצרפת לך קישור לאתר הבית שלו, לקרוא ולהתרשם - WWW.SHARONMEDICAL.CO.IL שיהיה לך בהצלחה והמון בריאות.......

למעלה