מבקשת עזרה בפיענוח מצבה

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
מבקשת עזרה בפיענוח מצבה

שלום, נא להכיר את המצבה של סבתא רבתא מבית העלמין האורתודוכסי בבודפשט. מילה אחת לא הצלחתי להבין. לדעתי המצבה עברה שיפוץ ע"י מישהו שלא יודע עברית או שהטעויות במקור. תודה למי שיצליח לפענח את סימני השאלה. מה שהבנתי: פנ אשת חיל עטרת בעלה ?? טוב שבאמהות אצילת רוח נדיבת לב מרת גיטל בוים עה שקדה להרוות נפשינו ממעיינות הברכה של המסורת (או המסורה?) היהודית ששה למעשי צדקה וחסד נ כז כסלו תרכו ש א לאה ת נ צ ב ה

DGL242

New member
עב המילה הראשונה היא הכי טוב

על המילה הבאה אני עדיין עובדת.

חוה3

Member
תתחדשי על המצבה, האם

המצבה בבית העלמין האורתודוכסי בכתובת CSUCSAR UT 2?

DGL242

New member
המילה השלשית היא כנראה טעות

האותיות הן היהרות. מצטערת שלא יכותי לעזור.

עב

New member
תודה לעוזרים ומידע על המצבה

המצבה מבית העלמין Granatos ברחוב Csucsor. הופתעתי לטובה ממצבו של המקום,נראה שיש פחות עשביה ועצים מאשר בבית העלמין הניאולוגי הסמוך. כבר עשרות שנים שאין מי שיטפל ו/או ישגיח על המצבות ואעפי"כ הן נראות במצב טוב (קיבלתי גם את התמונות של מצבות סבא רבא ושניים מאחיו של סבי - כולן במצב טוב).

חוה3

Member
שמחה לשמוע שבית העלמין

במצב טוב. ולגבי ההבדל בין האיות שלך Csucsor לאיות שלי Csucsar הוא ....הקראת שם הרחוב דרך הטלפון במיבטא "חונגרי"
כבד.

עמי60

New member
רק בפורום שורשים אפשר לכתוב :

"תתחדשי על המצבה" וזה לא ישמע משונה....

עב

New member
../images/Emo6.gif כן אנחנו קצת משונים

חוה, לפי המפה האיות שלי בסדר וגם המבטא של האנשים שאתם שוחחת בסדר גמור... כדאי לך לשמור במועדפים את הלינק למפת בודפשט. כך אני בודקת את האיות. אגב מדובר ברחוב קטן באזור של KOZMA

חוה3

Member
תודה, אין כמוך!

סבא רבא שלי גם טמון באותו בית עלמין ביחד עם הסבתא רבתא. בזמנו ניסיתי לאתר את המיקום המדוייק כי יש מספר בתי עלמין בבודפשט ואחרי השיחה עם בת הדוד של אבי סוף סוף אני יודעת את המיקום המדוייק של המצבות. היא גם צילמה את הרישום בפנקס של חברה קדישא שזה סיפור בפני עצמו. היא נסתה לאתר את המצבות במשך מספר ימים אך ידעה רק את השמות העבריים שלהם. בפנקס הם מופיעים גם בשמות הלועזיים Ede Ungar (קיצור של אדוארד) ואשתו הסבתא רבתא Edne Ungar. (כנראה שהחיפוש מתבצע לפי הלועזי)... לבסוף הצליחה חברה שלה שיש לה קשרים בקהילה לאתר את השמות והמיקום המדוייק.

הלני

New member
לדעתי המילה החמישית בשורה השניה

היא 'לב' . ה-ב' קצת נפגמה להם בתהליך הייצור ובטעות נתנו גם מכה שנראית כמו '..... הלני

א77

New member
נראה אכן שהמצבה שופצה

תאריך הפטירה לפני כמאה וארבעים שנה, רב מידיי בשביל מצבה כזו. ולכן, ארשה לעצמי לומר שיש כאן ניסוח חדש ואולי לא מקורי. הניסוח והכיתוב המקורי וודאי שובש עד שלא ניתן לפיענוח, לפחות בחלקו. ולכן אולי אולי ... אשת חיל עטרת בעלה, הכי טוב שבאמהות, אצילת רוח נדיבת לב מרת גיטל בוים ע"ה שקדה להרוות נפשינו ממעונות הברכה של המסורת היהדותנראה טעות של המשפץ. וצ"ל היהודית ששה למעשי צדקה וחסד נ' כז כסלו תרכ"ו ש א לאה ממש קשה לקליטה. ואולי זה סממן נוסף המוכיח על בורות החרט המשפץ| תנצב"ה

למעלה