מבקשת עזרה בדחיפות

pepo92

New member
מבקשת עזרה בדחיפות

שבוע טב לכולכם פניתי כבר בבקשה דומה לפני מספר חודשים ואז הדברים הסתדרו פחות או יותר. אבל שוב אני נימצאת בדילמה קשה, אבי סלוניקאי בן 92 התאלמן לפני כשנתיים, ומאז הוא מטופל על ידי עובד זר מהפיליפינים , מערכת היחסים בינהם יודעת עליות ומורדות ומידי פעם אני מחליטה שזהו צריך להחליף לו מטפל ואז איכשהו העינין נדחה. אבל זהו הגיעו מים עד נפש אני מחפשת לו בן לויה שיהיה חבר, רצוי דובר לאדינו, ושיחליף עבורו את העובד הזר שהוא מאד זר לאבי. האם יש למישהו בפורום להציע לי מה לעשות? לאן לפנות? לבית אבות אבי לא מתאים כי הוא לא לגמרי עצמאי והוא לא סיעודי כך שהכי טוב עבורו זה בבית שלו עם בן לויה צמוד. אשמח לשמוע מכם רחל

זו מצווה דל גראנדה!

חבל שיש לי דרים אחרים על הראש. הייתי מוכן "לאמץ" את השלוניקאי הקשיש ולארח לו לחברה לכמה שעות. זו תהיה העשרה תרבותית

Sarika

New member
שבוע טוב רחל

את מתאר את מצבו של אביך - לא לגמרי עצמאי ולא סיעודי, מצב זה מוגדר בבית אבות - "תשוש", ברוב בתי האבות יש תשובה לכך.

tsiporganeden

New member
רחל יקירתי, צר לי מאוד שאין לאל ידי

לעזור לך, אבל פני לכל הסניפים שמייבאים כח אדם זר לטיפול במבוגרים בביתם, ידוע לי שהפיליפינים דוברים גם ספרדית, הרי הספרדים שלטו שם, גם השמות של כולם הם שמות ספרדיים, ואולי תמצאי מישהו מתאים יותר, קחי בחשבון שמדובר באדם מבוגר שבטח קשה לו מאוד עם העובדה שמישהו זר שורץ אצלו בבית, עליך לדבר עם אביך בשיחה גלויית לב, ולהסביר לו שאם העובד הזר יילך יהיה לכם קשה מאוד לטפל בו, ולכן עליו להיות קצת יותר גמיש, או לחילופין יש הרבה בתי אבות שהיו שמחים שאביך יהיה חוסה אצלם האמיני לי, כשאימי ז"ל היתה בבית אבות היו הרבה חוסים שתפקדו באופן עצמאי, לא צריך להיות מוגבל לחלוטין כדי להגיע לבית אבות, להיפך בהרבה בתי אבות הם די עצמאיים, משחקים קלפים, שש בש, עושים התעמלות, עבודות יד, אם את לא מצליחה מטפל אישי אז נסי לחפש לאביך בית אבות, השד לא נורא כל כך האמיני לי. מנסיון. בהצלחה ושבוע טוב.

למעלה