מבקשת עזרה, בבקשה

מוגלי123

New member
מבקשת עזרה, בבקשה

שלום רב, אני סטודנטית לחינוך שכותבת ברגעים אלו עבודה סמינריונית בנושא שילוב ילדים עם PDD בחינוך הרגיל אני מחפשת חומר רקע תיאורטי בנושא PDD ובעיקר מה שאני מוצאת זה על אוטיזם. אני יודעת שהכל נמצא על קשת רחבה שעיקרה הן בעיות בתקשורת, אני לא טועה נכון? אך בכל זאת אני מחפשת את ההבדלים בין אוטיזם לPDD - אם יש. אשמח אם למישהו/י יש שם של ספר/ אתר שבו אוכל למצוא חומר בנושא- עדיף בעברית תודה רבה והמשך יום טוב

gevtali

New member
הבהרה אבחונית

אוטיזם הוא אחת ההפרעות על הספקטרום האוטיסטי, שבאנגלית נקרא Pervasive Developmental Disorders, כך שPDD זה כל הספקטרום, שכולל מגוון של הפרעות, ואוטיזם הוא אחת מהן.

מוגלי123

New member
תודה- עכשיו יש לי עוד שאלה או 2

אבל בכל זאת, עושים אבחנה בין ילדים עם PDD לבין ילידים עם אוטיזם- למה זה? על פני נראה כי ילד עם PDD יוצר יותר קשרים מאשר ילד עם אוטזים, לא?

אנסה לענות

הפרעה על הרצף האוטיסטי (ASD=AUTISTIC SPECTRUM DISORDER) הינה ההגדרה המדעית קלינית של ההפרעה. יש אנשים שמשתמשים בהגדרה PDD אבל אנשי מקצוע ומדענים בד"כ משתמשים בהגדרה ASD . בקיצור = זה אותו הדבר. ישנם אנשים שמשתמשים ב- PDD להגדרת אותם ילדים הנמצאים בתפקוד גבוה יחסית על הרצף האוטיסטי. אבל כמו שאמרתי - אנשי מקצוע ומדענים לא עושים זאת. באופן כללי מקובל לומר ילד עם תפקוד גבוה, בינוני או נמוך על הרצף.

למעלה