מבקשת עוגת טו בשבט מנצחת

טוב,

מאחר ולא קיבלתי תשובות, אפיתי בינתיים עוגת בננות מעולה של נעמי מיברג. אם מישהו מעונין אני אקליד את המתכון.
 

r66

New member
בטח.יאמי ../images/Emo94.gif, לא שואלים

שאלות כאלה. שבת-שלום
 
עוגת בננות

עוגת בננות מצוינת של נעמי ליס. (נוסתה פעמים רבות): חומרים: 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת סודה לשתיה חצי כפית מלח 100 גרם חמאה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 כוס בננות מעוכות 1 כפית מיץ לימון חצי כוס פקאנים, קצוצים גס חמאה לשימון התבנית תבנית בגודל 23X13X8 ס"מ הכנה: מערבבים היטב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. טורפים את החמאה והסוכר לתערובת קצפית. מוסיפים את הבננות והביצים ובוחשים היטב. בוחשים יחד בכוס את החלב ומיץ הלימון. בוחשים אל תערובת החמאה לסירגין את תערובת החלב ותערובת הקמח. בוחשים היטב לאחר כל הוספה. בוחשים את הפקאנים אל הבלילה. משמנים את התבנית. מחממים לחום בינוני. יוצקים את הבלילה את התבנית ואופים 60 דקות בתנור המחומם מראש, או עד שהעוגה קפיצית למגע יד. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. מספר הערות שלי: בתנור שלי העוגה מוכנה כבר לאחר 45 דקות. אני לא מוסיפה פקאנים כי הילדים לא אוהבים, והעוגה מצוינת גם כך. העוגה מעולה גם כשהיא קרה (ולטעמי, אפילו יותר) יהודית
 
רכיב שנשכח בעוגת הבננות...

שכחתי ברשימת הרכיבים להוסיף: שליש כוס חלב. העוגה מתקבלת עם סדק חינני לאורכה (במרכז העוגה) והיא מומלצת מאד. ותודה ל"רושמת מתכונים" שהאירה את עיני.
 

הרברונן

New member
מתכון: עוגת פירות יבשים

מתכון: עוגת פירות יבשים רכיבים: מתכון ספרדי-ירושלמי שנועד להביא מזל טוב בראש השנה, בחנוכת בית ואחרי לידה. 50 גרם מכל הפירות היבשים הבאים: שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, אגוזי מלך, צנוברים וצימוקים 20 גרם משמשים מיובשים 10 דבלים 10 שזיפים מיובשים, מגולענים 10 תפוזוני קומקוואט מסוכרים 1 כוס קמח רגיל חצי כוס סוכר 2-3 ביצים אופן הכנה: 1. מערבבים את כל החומרים, למעט הביצים, בקערה גדולה. 2. מוסיפים שתי ביצים ומערבבים, עד שמתקבלת עיסה סמיכה מאוד ודביקה. אם עדיין נשארים חומרים יבשים שאי אפשר לשלבם בעיסה מוסיפים עוד ביצה ומערבבים. 3. מרפדים תבניות מוארכות של אינגליש קייק בדפי אפיה או נייר כסף ודוחסים פנימה את תערובת העוגה. 4. אופים בחום בינוני-גבוה כחצי שעה, עד שהעוגה משחימה היטב, ומצננים. 5. להגשה פורסים פרוסות בעובי סנטימטר. בתאבון דפדפ הערות: מקור המתכון: גיל חובב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

הרברונן

New member
מתכון: עוגת פירות יבשים של רוני ונצ

מתכון: עוגת פירות יבשים של רוני ונציה רכיבים: 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1/3 כוס סוכר 1/4 כפית מלח 1/2 כפית תמצית וניל 2 ביצים 1 חלמון 1 כף ברנדי 3/4 כוס קמח 1/4 כפית אבקת אפייה 1 כוס צימוקים כהים 1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות 1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים 1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג´ינג´ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים) 1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס 3 כפות ברנדי להברשה אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים תבנית ל"אינגליש קייק" באורך כ 24 ס"מ, במלבן נייר אפייה בתחתית, משומן אף הוא. 2. בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3. בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג. במהירות נמוכה יוצקים את הביצים לתוך תערובת החמאה ב 4 פעמים. מוסיפים את הברנדי. 4. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה פעמיים. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, ומקציפים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת. 5. מקפלים פנימה את הפירות היבשים ואת האגוזים בעזרת מרית. 6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ55-50- דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. 7. מצננים את התבנית על רשת במשך כ10-5- דקות. לאחר מכן הופכים, מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת. מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה. הערות: עוגה לחה, טעימה מאוד, מבושמת בברנדי וגדושה בצימוקים, קליפות הדרים מסוכרות, דובדבנים ותמרים עם המון אגוזים. מתאימה לכל עת, ובמיוחד לט"ו בשבט. כשהיא עטופה ביריעת ניילון, העוגה נשמרת מצויין בחוץ, במקום קריר, במשך כמה ימים מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דקואז

New member
עוגת שוקולד ותאנים מיובשות

ניסיתי יוצא מצויין. מתכון: עוגת שוקולד ותאנים מיובשות רכיבים: 1/2 כוס מים רותחים 1/4 כוס חלב רותח 150 גרם דבלים (תאנים מיובשות) 2 כפות ברנדי 1 כף קקאו 1 כף קפה שחור (אבקה) 3/4 כפית סודה לשתייה 1/4 1 כוסות קמח 70 גרם חמאה 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס פצפוצי שוקולד לציפוי: 40 מ"ל שמנת מתוקה 70 גרם שוקולד מריר 2 כפות דבש אופן הכנה: . יוצקים את המים והחלב הרותחים על הדבלים ומעמידים לשעה. מוסיפים את הברנדי. מסננים ושומרים את הנוזלים. 2. מערבבים את הקקאו עם הקפה, הסודה והקמח. 3. מקציפים חמאה וסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם וממשיכים להקציף. מוסיפים את תמצית הוניל ואת נוזלי ההשריה של התאנים. 4. חותכים את הדבלים לקוביות ומוסיפים לסרוגין עם תערובת הקמח לתערובת החמאה. מערבבים. מוסיפים את שבבי השוקולד ויוצקים לתבנית. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 1/2 שעה. 6. בינתיים מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת והחמאה, מוסיפים את הדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס. מקררים מעט ויוצקים על העוגה. הערות: בתבנית אינגליש קייק מקור המתכון: ליאור אדרי
 
למעלה