מבקשת סליחה

ל יב י

New member
מבקשת סליחה

מהילדה הקטנה שהאמינה בעתיד ורוד כמו באגדות מהילדה התמימה שהאמינה שכל האנשים טובים מהילדה היפה שהאמינה שיופיה ישמר לנצח מהילדה החכמה שהאמינה שחוכמתה מספיקה לה כדי לנצח מהילדה שרצתה להאמין שיש אהבה בעולם ושהיא תמצא אותה מהילדה שרצתה ללמוד לצחוק מבקשת ממך סליחה, שלא הגשמתי לך את החלומות. (כן, אני הייתי פעם הילדה הזאת)

את באמת חושבת

שאת כזה כשלון? אין דבר אחד שאת יכולה להתגאות בו בפני אותה ילדה קטנה?

ל יב י

New member
אני לא חושבת שאני כזה כשלון

אבל אני פשוט מפוכחת. וחבל לי על אותה "חולמת חלומות" מתוקה, נאיבית ותמימה, שאיבדה את תמימותה לטובת המציאות. כן, קשה לי לוותר על החלומות שלי, באמת חשבתי שהחיים הם כמו באגדות עכשיו אני בתהליך פכחון וזה כואב.

shellyland

New member
ליבי, לי נראה

שאותה ילדה צריכה לבקש סליחה ממך, ולא להיפך. את תהיי מוכנה לסלוח לה?

ל יב י

New member
וואו

זו מחשבה מעניינת מאד. לא יכולה לענות עכשיו, צריכה להקדיש לזה מחשבה מעמיקה. תודה על נקודת מבט שלא חשבתי עליה.

Linkin-Parker

New member
היורשה לי להפנות אותך להודעה שלי?

אבל בלי קשר. אסור לך להצטער על מה שנעשית. את נעשית האדם שבחרת להיעשות, ודם טוב מאוד אם יורשה לי. יש לך כ"כ הרבה במה להתגאות בפני אותה ילדה קטנה, ולדעתי אותה ילדה קטנה נמצאת אפילו ברגע זה בתוך ליבך, ומחייכת, בידיעה שהעתיד שלה אולי לא כמו באגדות, והחכמה האמיתית באה מהלב, לא השכל, והיא תמיד מספיקה בשביל לנצח את הכל: הסיכויים, החיים וגם המוות, כי אפילו כשאדם מת, האהבה שהוא נתן לאנשים נשארת, ואפילו המוות לא יכול לקחת אותה.

Dor K

New member
הלו! להתעורר שם! |קול של הוגו|

ליבי, למה את מדברת כמו אישה בת 90? מה, תמו החיים? זהו? שינויים אפשר לעשות תמיד, ואם את לא מוצאת חן בעיני עצמך, אז תשני את עצמך, אל תבכי על מר גורלך... את בחורה אינטיליגנטית, רגישה ומצחיקה, והבנתי שאת גם נראית טוב, מכמה הודעות, ולא מבין ממה את מאוכזבת... אני חושב שכמה שלא תהיי מוצלחת, את עדיין תשאפי לעוד, ולא תהיי מרוצה בעצמך בחיים. את חייבת לאהוב את עצמך יותר, ולהפסיק לחשוב על דברים שפיספסת, או דברים שאת לא, אלא על דברים שכבר עשית, שתעשי ועל הדברים הטובים שבך. תעשי לעצמך אפילו רשימה על דף של הדברים שאת אוהבת בעצמך, ותראי שאת מוצלחת יותר ממה שהילדה הזאת חלמה אי פעם להיות, כי את אמיתית. כי את מבינה את החיים, והיא לא. היא רק חלמה ולא הבינה דבר. תחשבי על זה, תתני קצת קרדיט לעצמך. מגיע לך.

אושר מ

New member
אוי ווי זמיר..

ליבי אני אתייחס בנפרד לשתי הודעות שלך. קודם כל באשר לזו שעליה אני מגיבה, אני לא מאמינה שאף חלום שלך לא התגשם. ואפילו אם כן, את עוד צעירה, מה את ממהרת להספיד עצמך? הכיני לך רשימה (לי מאוד עזר להכין אחת כזו) של כל הגדברים החשובהים לך באמת, והתחילי צעד צעד ללכת לקראתם. רומא לא נבנתה ביום אחד. באשר להודעה השניה שלך, בה את מבקשת סליחה מהורייך. את זה אני לא מבינה. את ישות עצמאית. את ליבי לא ההורים שלך. אין להם שום זכור לדרוש ממך להיות משהו אחד ולא משהו אחר. הם יכולים לרצות אולי, אבל הם צריכים לעזור לך להתעצב בדמותך ולא בדמותם. טעות שלצערי הורים רבים עושים. אין לך מה להצטער שאת מה שאת ולא מה שהם רצו שתיהי. משום שאת חיה את חייך ולא את חייהם.

shellyland

New member
אושר, החתימה שלך מעבירה בי צמרמורות

זה אחד השירים הכי חזקים שנכתבו בעברית.

אוכל רק לצטט את שאמרתי על השיר

בפורומך, אושר ("לימודים ועוד" (321), שוב פרסומת חינם). "כמדומני השיר המדובר של מוניקה סקס, ששמו "כל החבר´ה" נכתב אודות האונס בשמרת. ("השופט החליט להקל את העונש, כי לא צעקת ולא היית בתולה") וההמשך בחתימתה של אושר וכתם שחור משחור בהיסטוריה הישראלית".

ל יב י

New member
בקשר להורי

לקראת יום כיפור ניצלתי את ההזדמנות לבקש מהם סליחה. להוריד מהלב. זה הכל. זה לא שהם לא מרוצים ממני. יש דברים שהם מרוצים מהם ויש דברים שלא. וביום כיפור אנחנו מבקשים סליחה, בלי להביא תירוצים למה עשיתי או לא עשיתי, זה היופי שבבקשת הסליחה, בלי שיפוט, בלי מחשבה האם יש לבקש סליחה או לא, פשוט מבקשים סליחה ומשתחררים מדברים שרובצים על הלב. זהו. וזה מזכיר לי : "לפעמים סיגר הוא סתם סיגר".

למעלה