OK אז הנה מס' מתכונים מהחיפוש למושט:
מתכון מס' 1 של פוקסי קחי שני דגים רצוי מושט מרחי אותם בשמן זית וגלגל אותם בקמח. הקמח בא למנוע הידבקות של עור הדג לתבנית וקילופו, הנחי אותם התבנית על נייר כסף. אתיכול לדחוף לחלל הבטן בצל קצוץ מספר שיני שום הפעל את התנור על גריל ושימי את התבנית בחלק העליון של התנור כאשר עור הדג מתחיל לקבל צבע חום תהפכי את הדגים שוב. עכשיו כאשר הדגים שחומים משני הצדדים עטפי אותם הייטב בניר כסף הורדי את התבנית למרכז התנור. כווני את התנור למצב אפיה למעלה ולמטה בחום של 200 מעלות ל20 דקות נוספות. פתחי מעט את נייר הכסף ודחפי מזלג כדי לוודא שהדג מוכן. בזמן שהדג בתנור את יכול לטגן צ'יפס. להכין סלט ירקות. לאחר שהוצאת את הדג מהתנור אפשר לשים תפוחי אדמה בתבנית בחלק העליון לבוון לגריל ולתת להם להישרף מעט ואז לבצוע אותם באמצע להוסיף חמאה ומעט שמיר כל טוב פוקסי אפשר לערבב רבע כוס שמן זית מספר טיפות חומץ כרבע כוס מיץ לימון שני שיני שום כתושות מלח פלפל שחור רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה לערבב הייטב רוטב מצוין לטבול את הדג בזמן הארוחה כמובן שתי נרות בקבוק יין ================================================================================== מתכון מס' 2 של פוקסי: דג מושט על האש אני נותן את המתכון הזה מכוון שלי יש במקפיא תמיד כ3 דגי מושט ניתן לשים את הדגים בתבנית ובחלק העלון של התנור לבצחיל במצב גריל ולאחר כ3 דקות להפוך לעוד 3 דקות ולאחר מכן בחום של 220 על האש דגים ================================================================================== מתכון מס' 3 של פוקסי: דג מושט מנוקה שלם בצל פטרוזיליה מעט כמון מלח פרוסות עגבניה עלי רוזמרין שמן זית מכניסים את כל התבלינים בבטן הדג פרוסות הלימון עם הקליפה מורחים הייטב עם שמן זית ומורחים גם קמח על שמן הזית וכך עור הדג לא יידבק לרשת להניח על הרשת ל2 דקות להפוך לעוד שני דקות ועכשיו להוריד את הדג להניח על דף אלומיניום (נייר כסף) ולסגור הייטב את הדף להחזיר לאש לעוד כ10 דקות הדג יוצא בארומה של על האש אבל עסיסי ולא יבש מגישים לשולחן עטוף ישר מהאש וכל סועד פותח לעצמו את המנה לוקחים 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית מלח כף חומץ 1/2 כפית חרדל 1/2 חבילה פטרוזילה קצוצה דק מי שאוהב מספר גבעולי שמיר קצוצים דק לבחוש הייטב כמו שמבלבלים ביצה ולהוסיף לכל ביס ================================================================================== חריימה/gilallon עם הערות של gilallon * המתכון הקלאסי לא דורש עגבניות אבל אנחנו אוהבים אז שדרגתי. * אני אוהב לבשל אותם בתבנית אלומיניום כמו שרואים בתמונה כי הם יוצאים יותר טוב וגם העברת החום יותר מהירה רק צריכים להיות עם יד על הדופק שלא ישרף. * כעקרון דגים חריפים הולכים מעולה עם כוסברה אבל שוב משפחתי לא חזקים עם הירק המדהים הזה אז אני משתמש בפטרוזיליה שלא רעה בעצמה.... * דגים חריימה כעקרון עדיף לעשות מדגים טיפה יותר שמנים כמו נסיכת הנילוס, בורי, מושט,וכד'... ( דגים כמו פורל, סול, טונה ויותר בשרניים אבל פחות שמנים הולכים יותר טוב עם רטבים יותר עדינים. מדבר מניסיוני כדייג חובב וטברייני מלידה!) אז מה צריך? - דגים בכמות הסועדים (במקרה בערב הזה השתמשתי בפילטים של אמנון ארוזים בואקום, בגדול אם זו המנה העיקרית או שהסועדים אוהבים דגים אז בהתאם). - פלפלים חריפים אדומים יבשים בכמות שרוצים - חצי ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפתם. - צרור פטרוזיליה/כוסרה שטופים ונקיים אפשר את שניהם אין שום מניעה. - כף פפריקה אדומה חריפה - כפית כמון טחון - מלח - סוכר (לפי הטעם טוב לסתור את חומציות העגבניות) - קופסת עגבניות מרוסקות או עגבניות מרוסקות טריות משהו כמו 4 -5 עגבניות גדולות -שמן זית ההכנה: - שופכים את העבניות על תחתית הסיר באופן שיכסה את כל התחתית - מסדרים את הדגים - מפזרים את הפלפלים החריפים - מפזרים את שיני השום השלמות שעוברות מעיכה על מנת לשבור אותם מעט - מסדרים את הפטרוזיליה/כוסברה באופן שיכסה את כל הדגים - מכינים בקערה נפרדת את הפפריקה ,סוכר, מלח, כמון, עם שני כוסות מים מערבבים ויוצקים על הדגים בצורה שהדגים יכוסו כמעט לגמרי. - מעבירים לאש בינונית עד רתיחה, מנמיכים ומסובבים כל כמה דקות על מנת שכל הסיר יבושל שווה. (משהו כמו 25 דקות - חצי שעה. אני אוהב וגם עשיתי הפעם, זה לחמם את הגריל מראש ל חום מקסימלי ואז להכניס את הסיר ל 5-10 דקות שיקבל צבע יפה - הרבה חלה טעימה וישר מהסיר עזבו אתכם מצלחות....