מבקשת מכן עזרה

לאקשמי

New member
מבקשת מכן עזרה

בתי בת 3 ילדה מאוד נבונה, אתמול בביקורת בטיפת חלב, שאלה אותי האחות אם נגמלה מטיטול לגמרי. אמרתי לה שבלילה עדיין לא, היא הסתכלה בתמיהה ואמרה כי לדעתה חייבים להתחיל לגמול אותה שכן אני נותנת לה לגיטימציה להמשיך להרטיב בלילה. והוסיפה ואמרה שבגיל 4 זו כבר נחשבת הרטבה!! העניין הוא שניסינו כמה פעמים לגמול אותה, אך מאחר והיא שותה בלילה קשה לה לא להרטיב... וכשזה קרה, היא הייתה מתעוררת בבהלה וצועקת שרטוב לה.... הפסקנו את תהליך הגמילה (גם כי במהלכו חלתה ולא רציתי להכביד עליה באותה תקופה) רציתי לדעת האם לנסות שוב לגמול? אני תוהה כי כל הגמילות האחרות (ממוצץ ומטיטול (ביום) באו ממנה ומרצון שלה להפסיק... וכאן, זה לא המצב. ואם כן, איך לגרום לכך שיהיה חלק ונעים? תודה לכל תגובה.

לאקשמי

New member
חתולה שחורה יקרה

תודה על תגובתך. האחות הצליחה קצת להלחיץ אותי האמת.... האם באמת בגיל 4, הרטבה כזו נחשבת לבעיה??? לי זה נשמע קצת מוקדם (ההגדרה) ...

תמRי

New member
האחות טועה

הרטבת לילה נחשבת לבעיה רק בגיל 4.5-5 . אין לך מה להלחץ, מנגנון פיזיולוגי של גמילה בלילה שונה מזה של היום. אפשר לנסות לצמצם שתיה בלילה, אבל בגיל של בתך זה עדיין נורמלי להרטיב בלילה.

א מ א מ א

New member
אולי כדאי שאת תיזמי......

לפני השינה - כשהיא גומרת לשתות תנהיגי הרגל שהיא יושבת על הסיר/שרותים אפילו שהיא חושבת שאין לה מה להוציא וכך היא תרדם עם שלפוחית מרוקנת ניתןגם להעירה פעם אחת באמצע הלילה ולהושיבה על הסיר (ברגוע ובנעים תוך כדי שיר ערס או משהוא..)במקרה והיא שותה גם באמצע הלילה אבל העיקר נראה לי- בלי לחץ. אחיות בטיפת חלב אוהבות להלחיץ....

למיטב ידיעתי, מרפאות שמטפלות

בהרטבת לילה, מתחילות בגיל 4. לכי עם הקצב של הילדה, ובמקרה הכי גרוע, תמצאו את עצמכם בגיל 4 עדיין עם הרטבה, אז תעזרו בפעמונית או בפיתרון אחר נגד הרטבת לילה. לא סיפור גדול. אל תתני לאחות להלחיץ אותך, כי לחץ זה מרשם בדוק לכישלון בגמילה.

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי מתחילים בגיל מאוחר

יותר - 5 או אפילו 6. בכל מקרה, היא רק בת 3 - לא נראה לי שיש סיבה להלחץ. טיפים בנושא גמילת לילה, את יכולה למצוא בשרשור הזה.

irisgh

New member
זו לא נשמעת לי בעיה

היא לא נשמעת לא נורמטיבית. אבל, לא כתבת, כמה היא עושה פיפי בלילה? באיזה שעות? כמה זמן היא יכולה להתאפק? אגב, מה עם שנת צהריים?

מי זאת האחות הזו?...

שלי בגיל 3 היה עדיין עם חיתול ביום! היום (בן 4.4), גמול לחלוטין יום+לילה, למעט פספוס לילי כפעם בחודש חודשיים וזה נורמלי לחלוטין.

לאקשמי

New member
תודה לכולכן על התשובות החמות ../images/Emo140.gif

וקצת הבהרות, באופן כללי מעיין לא מרטיבה ביום (גם לא בשנת צהריים), בלילה היא שותה מים ונדיר שהיא מתעוררת כשהטיטול אינו ספוג. אני חושבת שאלך עם האינטואיציה שלי ועם האמונה שאני בכל זאת מכירה אותה אחכה עוד קצת. אני פשוט מאמינה, בלב שלם, שכשהיא תהיה מוכנה רגשית ופיסית, אני אדע. זו התחושה שלי. עד היום, היינו והלכנו בקצב שלה... נראה לי שזו התשובה, הפנימית, שלי. תודה

נעה גל

New member
ורק כדי לסבר את אוזנך

ממש לאחרונה הובא לכאן מאמר שפורסם באחד מהעיתונים ועסק בגמילה ושם נאמר שעד גיל 5 - 51% מהילדים מרטיבים בלילה (מספר הבנים כפול ממספר הבנות). כך שהיא ממש בנורמה. אחיות טיפת חלב - לא כולן.. אממ.. איך לומר? ...איכותיות...

דסי אשר

New member
קישור למאמר בקשר להרטבת לילה.

כותב המאמר, רופא אורולוג, מומחה לטיפול בהרטבת לילה, מתייחס גם לשתי נקודות הנוגעות לך, במאמרו. הואמ תייחס לשאלת השתיה המרובה לפני השינה, כמקשה על הילד להגמל. הוא גם מתייחס להצעה שהובאה כאן- לקחת את הילד הישן באמצע הלילה לשירותים. אני בהחלט, חושבת שהשתיה המרובה מקשה עליו בנושא- עובדה שבשנת הצהריים יבש. זה לא סותר את מה שאחרות כתבו- על סבלנות, ואי התייחסות לשאלה זו כהרטבה, ועמדות כלפי האחות. שם הרופא: ד"ר שגיא, מבית החולים שניידר דסי

תמר אדר

New member
לאקשמי

לדעתי. לפני שאת או בן זוגך הולכים לישון כדאי לקחת את הבת לשירותים. למרות שזה כואב כאמא להעיר ילד מהשינה. בדרך זו הילדה גם תוכל לחזור ולישון לילה שלם. דעה שניה- היא האם יש אפשרות להפסיק את השתיה בלילה, ולהרגיל אותה לשתות ולגשת לשירותים לפני שהולכים לישון. דעה שלישית- מומלץ לקבל יעוץ מרופא משפחה. בהצלחה.- תמר

kashke

New member
נזכרתי בדבר..כשנולדה עדי שלנו

והתחלנו ללכת לטיפת חלב נתנה לי אימי, (אחות בפנסייה) את אחת מהעצות היותר חשובות: "תקשיבי לאחות טיפת חלב, תגידי לה כן..כן..ותמחקי הכל מהזכרון כשאת יוצאת מהחדר" ואני הקשבתי והנהנתי ויצאתי ואחרכך גם הייתי מתקשרת לאמא ושואלת.. שמעתי הרבה סיפורי חברות על אחיות טיפת חלב. לפעמים חלק מהן גורמות לדאגה ולחץ מיותרים אצל אמהות. שיהיה בסבלנות ובהצלחה

אהבתי את העצה האחרונה../images/Emo6.gif

ולעצם הענין- אלה שלי בת שלוש ורבע ורק עכשיו מראה סימנים ראשונים של רצון לגמילת לילה. אחיות טיפת חלב (רבות מהן) נוטות לשייך כל דבר לסטטיסטיקה ולא רואות את הילד עצמו. גיל 3 זה לא חריג, אפילו להיפך. יש ילדים שרק מתחילים גמילת יום בגיל הזה. מצטרפת לעצה החכמה: חייכי אל האחות ואמרי לה בשלווה "וואו יש לי שנה שלמה עד שרשמית אני מודאגת!!" ובזה סיימי את הענין. אם הייתי לוקחת כל דבר ללב בטיפת חלב הייתי מאוד אומללה...

כשעומר היה בן כמה חודשים

אחות טיפת חלב אמרה לי שצריך לעשות לו בדיקת התפתחות דחופה כי הוא "קטן". אצתי רצתי בלחץ לרופא, שאמר לי שני דברים: 1. כבן לאמא שלא בדיוק עומדת להתקבל בקרוב ל- nba, אפשר להרגע בעניין הגודל. 2. לשלוח דחוף את אחות טיפת חלב לבדיקת התפתחות. אז העצה של קאשקה נהדרת - לשכוח כשיוצאים מהחדר ואני מוסיפה: להגיע לטיפת חלב למטרה אחת בלבד: חיסונים. כל השאר, לשיקול דעת ההורים וניתן לעשות הכל אצל רופא/ת הילדים או בהנחייתו/ה, ממילא.

מאיו

New member
אוי לנו אם נסמוך רק על אחיות ט"ח

כשאור היה תינוק, כל מה שעניין אותן זה המשקל שלו. בפעם הראשונה שהגענו לטיפת חלב האחות ראתה רק את הגב מהחדר השני ומה שהיא שאלה זה כמה הוא שוקל. לא האם אני מסתדרת איתו בבית כאמא טריה, הייתי יכולה להביא אותו עם פנסים בעיניים ואף שבור, והיא לא הייתה שמה לב. למזלי עכשיו אנחנו גרים במקום אחר ויש לנו אחות טיפת חלב מקסימה

למעלה