מבקשת לשמוע את דעתכן - IVF

מבקשת לשמוע את דעתכן - IVF

אני חדשה כאן, לפעמים כותבת בפורום השכן - פוריות. לפני כ - 12 שנה לאחר הוצאת ציסטה מהשחלה אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס. כל העת טופלתי ע"י גלולות עם הפסקה של שבוע חוץ מתקופה קצרה שגם טופלתי ע"י גלולות ברציפות. עד כמה שידוע לי האנדו אצלי היא ברמה קלה
ויעיד על כך גם צילום הרחם שביצעתי לפני כחודשיים שיצא תקין. כרגע אני אחרי IVF ראשון שנכשל ורציתי לשאול את דעתכן. אני יודעת שבוודאי תפנו אותי לרופא שלי אבל מה לעשות, שאלתי שני רופאים וקיבלתי שתי דיעות שונות....כרגיל עם רופאים.... לפני כ - 3 חודשים עשיתי בדיקת דם CA-125 שיצא בנורמה ועכשיו אחרי 3 חודשים זה הכפיל את עצמו(כי כידוע, הפסקתי גלולות) אבל עדיין בנורמה. וכאן מגיעה סוף סוף השאלה
האם אתן חושבות שכדאי לי בין טיפול לטיפול (צריך הרי הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול) לקחת גלולות על מנת להרגיע את האנדו או שהמדכאים של טיפולי ה - IVF עושים את העבודה? ושוב אני חוזרת, אני יודעת שזו שאלה לרופאים !!!! פשוט רוצה לדעת אם יש מישהי מבנות הפורום שנתקלה בבעיה הזאת ומה המליצו לה. מחכה ומודה לתגובות

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קצת תשובות: 1.צר לי לאכזב אבל נטילת גלולות עם שבוע הפסקה זה בעצם נטילה רגילה ולא נחשב טיפול ,טיפול ע"י גלולות אמור להיות רציף ללא הפסקות בכלל! לכן בעצם לא טופלת בכלל . 2.צילום רחם אינו מעיד על חומרת האנדו' הוא רק מראה האם החצוצרות תקינות ובעלות מעבר חופשי,מה שאצלך תקין
. רק בלפרסקופיה ניתן באמת לדעת את חומרת המחלה. 3.תוצאות CA-125 בגבול הנורמה מראות שהמחלה בשליטה/דיכוי וזה טוב מאוד. 4. איזה מדכאים את לוקחת בזמן הטיפול ?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה, ביישנית ../images/Emo140.gif

12 שנה זה המון זמן ולא ניתן לדעת את מצב האנדו' כיום, אך מצטרפת לתקוותך שמדובר באנדו' דרגה נמוכה
בנושא צילום הרחם מסכימה עם דבריה של דוב דוב- הצילום מראה שהחצוצרות פתוחות אך לא נותן מידע על דרגת המחלה. במידה ובפרוטוקול הטיפולים את משתמשת בדקא' ארוך, יש להניח כי את נמצאת בדיכוי גם בחודש שלאחר סיום הטיפול, אך רק בדיקת דם תסיר ספק. בד"כ מומלץ לבנות האנדו' להיות בדיכוי בין טיפול לטיפול (ניתן גם ע"י שימוש רציף בגלולות). את מוזמנת להפוך לחלק מהקהילה החמה שלנו

liatsw1

New member
המתנה של חודש

בין טיפול לטיפול לדעתי לא עושה את העבודה. המצב הוא שאת נמצאת כל הזמן בגירויי. אני לפעמים אפילו חודש לא המתנתי... ולפעמים מחוסר ברירה לקחתי דקא לחצי שנה. הכי טוב זה להתייעץ עם רופא שמבין בשני הנושאים, לדעת מה רמת האנדו, כי בכל זאת עבר הרבה זמן. לגבי ה- CA-125, גם כשאובחנתי בדרגה 4 והייתי לפני ניתוח האחרון הקשה התוצאה היתה בגדר הנורמה, כך שזה לאו דוקא מצביע על המצב בו את נמצאת מבחינת המחלה. חשוב לדעתי לבחון את מצב האנדו על מנת לא להרע את המצב עם כל טיפול. ההמלצות של כל הרופאים היו להמשיך בטיפול ולצערי זה מה שגרם לי לסיבוך ולא להריון, טיפול שמרגיע את האנדו ורק אח"כ הפריות לדעתי יותר מומלץ, למרות שאנחנו תמיד לחוצות להריון כאן ועכשו...

תודה על קבלת הפנים../images/Emo24.gif

אנסה להגיב כאן לכל ההודעות. אז ככה, בקשר לגלולות עם הפסקה - נראה לי שהגלולות בכל זאת דיכאו את האנדו. לא כ"כ יודעת מהם הסימנים של אנדו ומה דרגות החומרה שכן כל השנים די נמנעתי מלקרוא בקשר לזה מהפחד. אני רק יודעת שפעם, בטעות, אחד הרופאים שינה לי את הגלולות ומיד ראו באולטרה סאונד סימנים של אנדו שמיד נעלמו עם החזרה לגלולות הרגילות שלי. בקשר למדכא שלקחתי לפני טיפול ב - IVF זה היה דקא אבל לא יודעת אם זה קצר או ארוך. כזה שלוקחים חד פעמים לפני המחזור - 3.75 אבל לקחתי 2/3. ההמתנה של חודש בין טיפול לטיפול הכוונה הייתה ל IVF שכן הבנתי שאסור לעשות חודש אחרי חודש. הבנתי שזה מזיק לשחלות ובכלל צריך לתת לגוף מנוחה אחרי כל ההורמונים. קיבלתי היום שתי תשובות משני רופאים שונים. האחד אמר לי ליטול חפיסת גלולות עד הטיפול הבא והשני אמר שאין בכלל צורך שכן הדקא עושה את העבודה. אז אם הבנתי ממכן - גם אתן ממליצות לי לקחת גלולות בין טיפול לטיפול. בסדר, כך אעשה ומקווה שהבנתי נכון. כבר מבולבלת מכל הטיפולים והזריקות והלחץ והבלגן. נוסף לאנדו ולטיפולי ה IVF יש לי סכרת שגם מכניסה אותי לסרטים בזמן הטיפולים מכל ההורמונים. אז סליחה אם עשיתי סלט ממה שהמלצתן לי ושוב תודה על קבלת הפנים החמה.

גל 4

New member
ברוכה הבאה!

מצטרפת לכל מה שנאמר כאן על דיכוי בין לבין. וכדאי דיכוי של דקא או מינימום גלולות ברצף. מהניסיון שלי, אם ההפרייה לא הולכת ואין דיכוי כמו שצריך אז סובלים מכל החבילה... וגם ככה זה ממש לא נעים. מאוד חשוב לשמור על איכות החיים גם בזמן הטיפולים ולסבול כמה שפחות. רופאים שונים אומרים לפעמים דברים שונים, תראי איך את מרגישה ותלכי עם מה שהגוף שלך אומר לך. מאחלת הרבה הצלחה!!! הדיכוי הכי טוב זה הריון!!! הלוואי!!!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לקודומתיי- צילום רחם לא מעיד על דרגת אנדו'. לגבי דיכוי- המומלץ הוא להיות על דיכוי בין טיפולים. דקאפפטיל ארוך או גלולות ברצף (נפוץ יותר). שיהיה בהצלחה

למעלה