מבקשת להתייעץ....

ldichter

New member
מבקשת להתייעץ....

שלום! יש לי מרדיקס ישנה, כזאת שתופרת רק ישר וזיגזג. אני תופרת עליה כבר מספר שנים כתחביב ומאז ומתמיד יש איתה בעיות. קשה לי לשלוט במהירות שלה, תמיד יקרע חוט, תתקע המחט או כל דבר פעוט אחר, שתוקע את התפירה וגורם לי לבזבז זמן יקר על השחלות מחדש/פרימות וכו'.
אני יודעת שאני משחילה נכון ודואגת לניקוי ושימון תדיר....לקחתי אותה לחבר שאמנם הוא לא מכונאי מומחה למכונות תפירה אבל תיקן כמה מכונות תפירה בחייו והוא טוען שהכל עובד כשורה... האם זה משהו בכימיה ביני למכונה ושהיא לא בשבילי??
יצא לי לתפור על זינגר ישנות וזה ממש עולם אחר.. אני כל כך מיואשת ונמצאת צעד אחד מללכת ולעשות טרייד אין עם מכונה חדשה. נראה לי שלקחת אותה למכונאי מומחה לא ישפר את המצב ואת הכסף הזה אני מעדיפה כבר להשקיע בחדשה. אני פונה אליכם לשמוע מה דעתכן , כי אני יודעת שאתן מאוד בעד שימוש במכונות של פעם.... ואם כן להחליפה, עדיף כבר לחדשה או לזינגר יד שניה? תודה!

טרהקוטה

New member
כבר סיפרתי כאן את הסיפור הזה-

חברה שלי מצאה פעם ליד פחי הזבל מרדיקס, שמישהו השאיר. המכונה עמדה שם פרק זמן לא ידוע, וירד עליה גשם בזמן הזה. היא לקחה אותה לטכנאי, ותמורת 300 שקלים זכתה למכונה חזקה ומעולה. אם משהו כל הזמן נתקע לך, או שמשהו לא בסדר במכונה או שאת עושה משהו לא בסדר, אין עוד אופציות, וטכנאי יכול לעזור לך (גם עם החלק הראשון וגם עם השני).
מצד שני, אם את בקטע של "בא לי מכונה אחרת", אז בא לך מכונה אחרת... שום שיר הלל למרדיקס לא יוריד את החשק הזה... מה שכן הייתי ממליצה, זה קודם כל לא לעשות טרייד אין. תשאירי אצלך את המרדיקס הישנה, גם אם לא תשתמשי בה. אולי עוד יבוא יומה...
ושנית, הייתי ממליצה לך ממש ממש בחום לאאאאא לקנות מכונה יד שנייה. את אף פעם לא יודעת מה עבר עליה. וזה שמוכר לך אותה (או טכנאי או אדם פרטי) אף פעם לא ינדב לך מידע כזה (הן תמיד היו שייכות לאיזו סבתא שלא תפרה עליה בכלל והמכונה עמדה בארון 20 שנה). אם את רוצה מכונה חדשה, ומפנקת, ועם הרבה סוגי תפרים, חפשי לך אחת כזו חדשה. ותשאירי לך את המרדיקס בצד. כי תאמיני לי - יום יבוא...

שדרגי את עצמך ותתפנקי בחדשה ,

מכונת התפירה היא כלי העבודה שלך שאמור לשרת אותך ולא את אותו .
ברגע שאת משקיעה יותר מדי זמן בתפעול המכונה , שחררי אותה.
זה מתסכל ומייאש .
קני חדשה .

למעלה