מבקשת יעוץ

טובה52

New member
מבקשת יעוץ

נתחיל מזה שאין לי חשק לעבוד, פטרו אותי, יש לי קצבה נכות כללית ואני לא יכולה להתקיים רק מהקצבה. דוקא ללמוד יש לי חשק. אני גם די עצבנית בזמן האחרון. אין לי כח לקום בבוקר מוקדם, ואני מעדיפה לעבוד בשעות אחה"צ. עבדתי3.5 שנים כנציגת שרות. לא יודעת מה לעשות? ממה אתקיים? בת 48, חולת צליאק,נוטלת תרופות פסיכיאטריות במינון נמוך.

Shazi

New member
לטובה

היי טובה, איזה סוג/ים של תרופות פסיכיאטריות את נוטלת? האם את מקבלת קיצבה בשל נכות פסיכיאטרית? אם כן, את יכולה להגיש בקשה ולקבל סל שיקום ממשרד הבריאות (פני קודם לביטוח לאומי להסבר), ושם יספקו לך שירותי שיקום שיעזרו לך למצוא עבודה המתאימה לצרכייך ויכולותייך. בנוסף, סל השיקום יכול לספק לך שירותים נוספים של ליווי בקהילה ע"מ שתוכלי לשקם את חייך. בהצלחה

השאלה

מכוונת (להערכתי) לעובדה שחשוב לדעת מבחינת הזכויות שלך בביטוח הלאומי, איך מוגדרת הנכות שלך. אנשים עם אחוזי נכות מתחום בריאות הנפש זכאים על פי חוק שיקום נפגעי הנפש לסל שיקום (עוד תקציבים) הכולל דברים שונים - מתעסוקה, דרך חונכות ועד לדיור.

טובה52

New member
אני לא מבינה אותך כל כך יעל.

עבדתי 22 שנה משרה מלאה כמזכירה בכירה, ואין לי חשק יותר לעבוד משרה מלאה, אין לי גם כח כי גם אין לי בעל, כרגע אני עובדת חצי משרה ואני לומדת חינוך מיוחד.יש לי ימים שהבוס יורד לחיי ואז אין לי עבודה כי יפטר אותי, ויש לי הורים בני 84 שאני מטפלת בהם ולא קל לי איתם, ובמקרה גם אני בגיל המעבר.

טובה52

New member
אין לי מושג מה עתיד לימודי,

אני לא יודעת אם אסיים.אולי אצטרך להפסיק.

מנסה להסביר

Shazi שאלה אותה האם קצבת הנכות שלך היא קצבה בשל אבחנות פסיכיאטריות. היא שאלה את השאלה הזו כי אמרת שאת נוטלת תרופות פסיכיטאריות. אחר כך את ביקשת משאזי שתסביר לך למה היא שואלת אותך את זה.... ואני עניתי, במקום שאזי, ששואלים אותך אם קצבת הנכות שלך היא על סמך אבחנה פסיכיטארית, כי לאנשים שמוגדרים כנפגעי נפש יש משהו שנקרא "סל שיקום" ובו מגיע להם עוד הטבות מעבר לסתם קצבה. זה לא משנה מה היית בעבר, אלא איך את מתפקדת היום, ואיך מוגדרת האבחנה שלך. אם אחוזי הנכות שיש לך הם בגלל הצליאק, לא מגיע לך לקבל את הדברים הכלולים בסל השיקום של נפגעי הנפש.

טובה52

New member
תראי, איך שנפטרתי מהמשרה המלאה

התחלתי ללמוד והעדפתי לעסוק בעבודות מזדמנות. הייתי בת 41 עברתי קורס יבוא יצוא מטעם תוכנית ויסקונסין הגעתי לביטוח לאומי ועדיין עבדתי. נתנו לי עבודה טובה במכון יבוא ויצוא אבל אין לי חשק לעבוד רק בבקרים בעקר שהוצאתי מחלה. עשיתי פרח באוניברסיטת תל אביב ואז החל השיקום כנציגת שירות. עבדתי 7 חודשים בחברת תקשורת ולאחר מכן השגתי בבחינות של משרד החינוך ואז מצאתי עבודה בחברה בה אני עובדת. במקרה שכרי לשעה הוא טוב.נראה לך שאני נפגעת נפש??? בוגרת צבא שנתיים שרות ממה את קבעת שאני נפגעת נפש?רק לידיעתך שהאבחנה שלי לא קובעת.

טובה

באמת לא הבנת מה שכתבתי לך ועדיין ממשיכה לא להבין לא אמרתי שאת נפגעת נפש, אלא שיש במדינה שלנו תקציבים לנפגעי נפש לא קיימים לאנשים אחרים מהשורה, ולכן ניסו לברר איך את מוגדרת... זה הכל.

למעלה