מבקשת יעוץ ממועצת החכמים

ellieg

New member
מבקשת יעוץ ממועצת החכמים

הסיפור הוא ככה: דניאל (3 בסוף יולי) גמולה מראש השנה (העברית). הייתי מגדירה אותה גמולה מצויינת, לא צריך להזכיר לה, גמולה מרצונה גם בלילות (אם פיספוס פה ושם) ושולטת בצרכיה. ככה שהבעיה שאני מעלה לא נראה לי קשור לגמילה. במשך היום היא עצמאית שירותים : הולכת לבד, מנגבת פיפי לבד ומורידה מים לבד. הבעיה: ביום ששי בשנת צהריים, אחרי שעשתה פפי באסלה, בזמן שהייתי למטה והיא התנגדה לישון היא עשתה פיפי במיטה. בשעה שהיא ערה לגמרי, על שלפוחית כמעט ריקה ויכולה ללכת לשירותים. הגבתי באיפוק כאילו שהיא ברטיבה באמצע הלילה ולא סתם ככה לפני שהיא נרדמה. מוצ"ש: סיפור דומה/זהה. אחרי שעשתה פיפי לפני השינה, בזמן שהיא ערה הרטיבה את הסדינים. בעלי הגיב בצורה יותר קשה עם נזיפה קשה- שלא היה לטעמי בגלל ה"צומי" השלילי שהיא קיבלה מהנזיפה. שאלתי: האם יש תובנות? איך אני מונעת את הבעיה? איך להגיב שמרטיבים בכוונה?

אני חושבת שהתגובות המאופקות שלך

הן הכי טובות. תגידי, מה עם שירה בעניני הגמילה? יכול להיות שהיא מקבלת יותר תשומת לב בקטע הזה ודניאל מנסה גם?

ellieg

New member
שירה גמולה

אבל לא בלילה. יש לה פיספוסים שאני מגדירה פיספוסי אופי. שהיא משחקת היא לא מוכנה לוותר על משחק / צעצוע ועל מנת לא לפספס היא תתאפק עד הרגע האחרון ואז יהיה פספוס ליד האסלה או בדרך. קשה לי להגיד אם שירה מקבלת יותר צומת לב בפיספוסים שלה. לפחות אצלי אני מזכירה לה שהפעם הבאה היא צריכה להגיד לי לפני. מנסה לא לעשות ענין מהפספוס. לאחרונה בלי קשר התחלנו להקיד על צומת לב אישי: דניאל באה איתנו לקניון בשישי בזמן ששירה הלכה לגן ופעמים ישנה אצל סבתא האהובה שלה לבד וקיבלה אין סוף יחס אישי. שירה לאומתה הולכת לקלינאית תקשורת פעם בשבוע בבוקר (בוקר כיף עם אמא) אבל דניאל באותו יום מקבלת הפתעה מאמא ושירה (מדבקות, מבשרת לשיער, במבה) ומכיוון שלקלינאית של שירה קוראים מאיה דניאל מצליחה לסדר ביקור משחקים אצל חברה שלה בשם מאיה באותו יום או למחרת
(לשירה יש מאיה שלה ולדניאל מאיה שלה מתוק בעיני). אני מבינה את בעלי שקשה לא לא לחנך שילדה מרטיבה בכוונה. (השלמתי עם העובדה שכנראה אני אהיה המגשרת המשפחתית).

לבנה123

New member
מוכר...מוכר...

נראה לי שהתגובות המאופקות שלך מתאימות. הייתי אומרת לה ש"חבל", מחליפה את המצעים, ואומרת לה שבפעם הבאה תיגש לשרותים. בשיא הנונשלנט...

גילית44

New member
אני חושבת שאולי יש בעיה פסיכולוגית

תנסי לבדוק אם יש משהו שמציק לה, והאם היא מנסה בכך לזכות לתשומת לב ממך?

גוליגל

New member
אני בעד איפוק כלשהו אבל -

אולי אפשר לשתף אותה (לדרוש ממנה להשתתף) במאמץ הניקוי? למשל - שתסיר את הסדין ותיקח לכביסה? (כמו שילדים גדולים עם פספוסים מתבקשים לעתים לעזור עם סמרטוט). אני חושבת שחוץ מזה שזה "נשיאה בתוצאות" בקטנה, אולי השתתפות שלה במאמץ הנקיון תעזור לך להמשיך להיות סבלנית כלפי זה. זה לגבי התייחסות ישירה לפיפי. חוץ מזה הייתי מנסה לחשוב אם יש משהו שהיא רוצה להגיד לכם. היא מרגישה חוסר במנת תשומת לב? היא מרגישה שהיא "נדרשת" להיות יותר גדולה ובוגרת עכשיו, ומאותתת לכם שהיא עדיין תינוקת? אולי אפשר איכשהו לשקף לה שמרגישים שקשה לה (בסגנון "איך לדבר כך שילדים...")? מקווה שזה יעבור מהר ובלי פיצוצים מיותרים...

למעלה