מבקשת יעוץ לבעייתי

נירית278

New member
מבקשת יעוץ לבעייתי

לפני שנתיים התחלתי לסבול מכאבי פרקים.תחילה במרפק שמאל ולאחר מכן גם באצבע יד ימין שהתנפחה והתקפלה.קיבלתי כדורים אנטי דלקתיים במשך חודש ,לא היה שיפור יד שמאל לא יכלתי ליישר בכלל.לאחר מכן קיבלתי פרדניזון שהביא לשיפור במרפק יחד עם זאת התחלתי לסבול מזרמים בשתי הידיים, נימול דקירות ותחושה של עצירת הדם יותר ביד ימין,ידיים קפואות יותר בימין,עברתי בדיקה שטענו שיש לי תסמונת רינו.קיבלתי סלזופרין,מטוטרקסט,ולא שיפר לי את המצב באצבעות יד ימין..כמו כן אספירין לרינו.אני סובלת מאוד עם כאבים חזקים המתבטאים יותר בזמן חום או בהליכה בו האצבעות ביד ימין מתנפחות ואצבע אחת בוערת שורפת ונהיית אדומה מאוד ומתקפלת והרגליים בזמן הליכה בוערות ושוב תחושת הנימול בגפיים..עברתי לפני שמונה חודשים mri ראש בו ראו נגע אחד אושפזתי במחלקת עצבים לדיקור מותני שיצא שלילי...קיבלתי אלטרולט שלא שיפר את המצב של הנימול בגפיים. לפני שבועיים עברתי שוב mri ראש מחכה לתוצאות.רופא המשפחה הפנה אותי לתל השומר לרופא מומחה יש לי תור ליום שני הקרוב..השאלה שלי האם התופעות שלי מתאימות לבעיה עצבית או לבעית פרקים .אני מיואשת מאוד מהמצב שלי שנמשך ולא משתפר ותרופות חזקות שלקחתי לא שיפרו במצב.כל רופא מפנה אותי למומחה אחר ואין לי שיפור. אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם .בתודה.

אבחנה

נראה שמחלתך אכן שייכת לתחום הראומטולוגיה-לחלק מדלקות המפרקים יש ביטויים נאורולוגים ולעיתים צריך גם להתיעץ במקביל עם נאורולוג. על מנת לקבוע אבחנה חשוב לבדוק אותך וגם לערוך סדרה מעמיקה של בדיקות סרולוגיות כגון ANA ANTI DNA C3 C4 ANTI CARDIOLIPIN RO LA RNP SM SCLERODERMA 70 CENTROMERE - האם בדיקות אלה בוצעו ?

נירית278

New member
תשובה

רק בדיקה אחת שרשמת לא עשיתי והיא scl70 .כל השאר קיבלתי מס' פעמים וכולם היו תקינים.השבוע אעשה את הבדיקה ואדווח לך תשובה. כמו כן נוירולוג בתל השומר בדק אותי וטען שהבעיה שלי היא יותר קשורה לפרקים והשינויים שניראו בחומר הלבן במח הם לא מתאימים לתמונה של חולת טרשת. רק מה שלא מובן לי הנימול בשפתיים יכולים להיות גם כתוצאה מפגיעה בעצבים מדלקת הפרקים????????? אודה לך אם תאיר את עיניי.וכן תודה על תשובתך המהירה.

למעלה